Hirdetés
Hirdetés

Gyengélkednek a családi-nemzeti konglomerátummá alakult Mészáros-cégek

2018. február 19., 11:22

A vagyonfeltöltés utáni lelkesedés kiábrándulásba váltott az Opusnál, a Konzum is esik, miközben a piac egy jeles szereplője nyilatkozott a cégekről, hasonló ázsiai cégformák jeleit felfedezvén bennük. Az OTP és a Richter is esnek, a Mol emelkedik, Európa közben az irányt keresi. Emelkedett az olajár, kicsit javult a forint helyzete.

Múlt héten nagy várakozás előzte meg az Opus felfüggesztése után várható bejelentést, és amikor kiderült, hogy 6 cég bekerül a társaság ellenérzése alá, először nagy lett a vételi lelkesedés, milliárdos forgalom jött, de az eladók is igen aktívak lettek. Úgy tűnt, hogy a tranzakciókkal kialakul a nagyra növesztett cég végleges formája, kissé bonyolult cégszerkezettel.

Erről ír ma blogján a Zsiday Viktor, a hazai piac egyik legügyesebb szereplője, aki sok éven át magas hozamokat ért el mind alapjaival, mint tőzsdei befektetési cégével, a Plotinussal. A szakember a korábban leginkább Mészáros-cégeknek nevezett nagy tőzsdei konglomerátumokat dél-koreai hasonló jellegű cégekkel veti össze igen részletesen, leírva előnyeiket, hátrányaikat, esetleges veszélyeiket.

Hirdetés

Az Opus 3 százalékot esik 650 forintig, ami még mindig magasabb ár, mint ahol a bejelentés előtt kereskedtek vele, eközben a Konzum 1,3 százalékkal van lejjebb 3130 forinton.

Opus, 3 nap
Opus, 3 nap

A blue chipek közül az OTP esik egy százalékot 11 610 forintig, kétség kívül a múlt hét második felében szépen emelkedett. A Richter is gyengélkedik, 1,6 százalékkal van lejjebb 5845 forinton. A Mol közel egy százalékot javul viszont, 2894 forintig.

Ázsia piacai erősödtek, Európa viszont alig mozdul. A két héttel ezelőtti nagy esés majd az azt követi múlt heti korrekció után a piacok megnyugodtak, egyensúlyba kerültek, a befektetők fellélegezhetnek.

A múlt heti nagy zuhanás után emelkedik az olajár, a WTI 62 dollár, a Brent 65. A forint kicsit erősödött, 311,50 az euróhoz képest.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Komoly fejlesztések jönnek a magyarországi erdőkben

Komoly fejlesztések jönnek a magyarországi erdőkben

3,5 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatással igen jelentős, a természetjárás feltételeit javító fejlesztések kezdődnek Budapest környékén és az ország kiemelt térségeiben. Többek között kilátók és látogatóközpontok, tanösvények épülnek, megújul számos turistaház, rendbe teszik a kirándulók által használt pihenőhelyeket. A most induló, 2020 szeptemberig tartó beruházásokkal a térségek évente várhatóan több tízmillió látogatót vonzanak majd.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?