Hirdetés
Hirdetés

Gyengélkednek a családi-nemzeti konglomerátummá alakult Mészáros-cégek

2018. február 19., 11:22

A vagyonfeltöltés utáni lelkesedés kiábrándulásba váltott az Opusnál, a Konzum is esik, miközben a piac egy jeles szereplője nyilatkozott a cégekről, hasonló ázsiai cégformák jeleit felfedezvén bennük. Az OTP és a Richter is esnek, a Mol emelkedik, Európa közben az irányt keresi. Emelkedett az olajár, kicsit javult a forint helyzete.

Múlt héten nagy várakozás előzte meg az Opus felfüggesztése után várható bejelentést, és amikor kiderült, hogy 6 cég bekerül a társaság ellenérzése alá, először nagy lett a vételi lelkesedés, milliárdos forgalom jött, de az eladók is igen aktívak lettek. Úgy tűnt, hogy a tranzakciókkal kialakul a nagyra növesztett cég végleges formája, kissé bonyolult cégszerkezettel.

Erről ír ma blogján a Zsiday Viktor, a hazai piac egyik legügyesebb szereplője, aki sok éven át magas hozamokat ért el mind alapjaival, mint tőzsdei befektetési cégével, a Plotinussal. A szakember a korábban leginkább Mészáros-cégeknek nevezett nagy tőzsdei konglomerátumokat dél-koreai hasonló jellegű cégekkel veti össze igen részletesen, leírva előnyeiket, hátrányaikat, esetleges veszélyeiket.

Hirdetés

Az Opus 3 százalékot esik 650 forintig, ami még mindig magasabb ár, mint ahol a bejelentés előtt kereskedtek vele, eközben a Konzum 1,3 százalékkal van lejjebb 3130 forinton.

Opus, 3 nap
Opus, 3 nap

A blue chipek közül az OTP esik egy százalékot 11 610 forintig, kétség kívül a múlt hét második felében szépen emelkedett. A Richter is gyengélkedik, 1,6 százalékkal van lejjebb 5845 forinton. A Mol közel egy százalékot javul viszont, 2894 forintig.

Ázsia piacai erősödtek, Európa viszont alig mozdul. A két héttel ezelőtti nagy esés majd az azt követi múlt heti korrekció után a piacok megnyugodtak, egyensúlyba kerültek, a befektetők fellélegezhetnek.

A múlt heti nagy zuhanás után emelkedik az olajár, a WTI 62 dollár, a Brent 65. A forint kicsit erősödött, 311,50 az euróhoz képest.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Marha jó, egészséges, de miért nem eszik a magyarok?

Marha jó, egészséges, de miért nem eszik a magyarok?

Újabb ágazatot segít fogyasztásösztönző kampánnyal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Ezúttal a szarvasmarha-, azon belül is a húsmarha-ágazat került a fókuszba. Mindezt a számok is indokolják: a magyarországi marhahús-fogyasztás fejenként és évente alig éri el a 2 kilót, ami az egészségileg indokolt mennyiség és az uniós 6-8 kilós átlag csupán harmada.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    2018. március 14., 14:32
    Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    A legutóbbi adatok szerint sok magánszemély vásárolja az inflációkövető államkötvényeket. Nem kell megijedniük, általában ezek követik a pénzromlást, pénzük várhatóan meg fogja őrizni reálértékét. Van azonban olyan eset, amikor csak követik, de nem érik utol, mégpedig akkor, ha túlzottan nagyokat ugrik az infláció.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?