Hirdetés
Hirdetés

Gyengélkednek a családi-nemzeti konglomerátummá alakult Mészáros-cégek

2018. február 19., 11:22

A vagyonfeltöltés utáni lelkesedés kiábrándulásba váltott az Opusnál, a Konzum is esik, miközben a piac egy jeles szereplője nyilatkozott a cégekről, hasonló ázsiai cégformák jeleit felfedezvén bennük. Az OTP és a Richter is esnek, a Mol emelkedik, Európa közben az irányt keresi. Emelkedett az olajár, kicsit javult a forint helyzete.

Múlt héten nagy várakozás előzte meg az Opus felfüggesztése után várható bejelentést, és amikor kiderült, hogy 6 cég bekerül a társaság ellenérzése alá, először nagy lett a vételi lelkesedés, milliárdos forgalom jött, de az eladók is igen aktívak lettek. Úgy tűnt, hogy a tranzakciókkal kialakul a nagyra növesztett cég végleges formája, kissé bonyolult cégszerkezettel.

Erről ír ma blogján a Zsiday Viktor, a hazai piac egyik legügyesebb szereplője, aki sok éven át magas hozamokat ért el mind alapjaival, mint tőzsdei befektetési cégével, a Plotinussal. A szakember a korábban leginkább Mészáros-cégeknek nevezett nagy tőzsdei konglomerátumokat dél-koreai hasonló jellegű cégekkel veti össze igen részletesen, leírva előnyeiket, hátrányaikat, esetleges veszélyeiket.

Hirdetés

Az Opus 3 százalékot esik 650 forintig, ami még mindig magasabb ár, mint ahol a bejelentés előtt kereskedtek vele, eközben a Konzum 1,3 százalékkal van lejjebb 3130 forinton.

Opus, 3 nap
Opus, 3 nap

A blue chipek közül az OTP esik egy százalékot 11 610 forintig, kétség kívül a múlt hét második felében szépen emelkedett. A Richter is gyengélkedik, 1,6 százalékkal van lejjebb 5845 forinton. A Mol közel egy százalékot javul viszont, 2894 forintig.

Ázsia piacai erősödtek, Európa viszont alig mozdul. A két héttel ezelőtti nagy esés majd az azt követi múlt heti korrekció után a piacok megnyugodtak, egyensúlyba kerültek, a befektetők fellélegezhetnek.

A múlt heti nagy zuhanás után emelkedik az olajár, a WTI 62 dollár, a Brent 65. A forint kicsit erősödött, 311,50 az euróhoz képest.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Olyan érzés volt, mint az abszolút armageddon - egy sztori az összeomlás frontvonalából

Olyan érzés volt, mint az abszolút armageddon - egy sztori az összeomlás frontvonalából

Tíz éve, 2008. szeptember 15-én gazdasági kataklizmára ébredt a világ - ami utána jött, az sokak szerint egyenesen minden idők legsúlyosabb válsága volt. A Financial Times megszólaltatta az összeomlás nemzetközi főszereplőit és néhány hétköznapi károsultat is, mi pedig ezt kiegészítve az Mfor.hu-val együtt megkerestük a hazai aktorokat. Cikksorozatunkban az ő visszaemlékezéseiket mutatjuk be.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Még hogy válság? Most kell elkezdeni bevásárolni!

    2018. szeptember 20., 12:30
    Még hogy válság? Most kell elkezdeni bevásárolni!

    A Generali Alapkezelő sajtóebéd keretében számolt be stratégiájáról, idei évéről, jövőbeni terveiről. A cég nyit a vagyonkezelés felé, a tőkepiacokon pedig úgy látja, hogy az amerikai rali kitart még, az európai tőzsdék és a feltörekvő piacok pedig egyenesen beszállási pontot kínálnak.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?