Hirdetés
Hirdetés

Komoly érvágásra készül a kriptovaluták fellegvára, megzuhant a Bitcoin

2018. január 11., 10:18

Nem csak a Bitcoint, minden kriptovalutával való kereskedést betiltana Dél-Korea.

A szívükhöz kapnak a Bitcoin és egyéb kriptopénz-tulajdonosok, a dél-koreai kormány ugyanis bejelentette, hogy tervezik betiltani az ilyen eszközökkel való kereskedést. A hírre lefordultak a kriptovaluták, a Bitcoin árfolyama 21 százalékot esett az igazságügyi miniszter, Park Sang-ki szavaira. A miniszter szerint ugyanis egyre több vállalat használja ezeket az eszközöket adóelkerülésre, mint ahogy az a Coinone és a Bithumb kripto-tőzsdék razziáján kiderült, így ezzel a lépéssel akarják elejét venni a korrupciónak, írja a Reuters.

Ha azonban el is fogadják a javaslatot, a teljes tiltáshoz többségi szavazatra van szükség, a 279 fős kormányzatot pedig nehéz lesz meggyőzni erről. Ezzel a teljes tiltás akár hosszú hónapokat vagy akár éveket is igénybe vehet. Dél-Koreában több mint egy tucat kriptovalutával kereskednek, és a lakosság igen nagy százaléka rendelkezik valamilyen virtuális valutával.

Hirdetés

Olyan dolgok váltak valósággá a gazdaságban, amiket sosem hittünk volna. >>>

Poénból csináltak egy kriptovalutát, most őrülten sokat ér

A bitcoin mintájára számtalan kriptodevizának, avagy digitális valutának nevezett eszközt hoztak létre, némelyiket kifejezetten valamilyen gyakorlati a céllal, a többit csak azért, mert el lehet adni, hisz most mindent vesznek, amire rámondják, hogy digitális valuta. Van egy, amit egy internetes mém paródiájaként hoztak létre, az is vagyont ér. Fellegi Tamás cikkét itt olvashatod a Privátbankár.hu-n. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Drága, de imádjuk - megvan, hol szeretnek lakni a magyarok

Drága, de imádjuk - megvan, hol szeretnek lakni a magyarok

Továbbra is töretlen a főváros pesti, belsőbb kerületeinek népszerűsége - derül ki a Duna House legfrissebb közleményéből. A XIII. kerület hosszú hónapok óta vezeti az érdeklődési listát, de a nyomában van Zugló és a belváros is.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?