Hirdetés
Hirdetés

Lelombozó hír jött a kínai tárgyalásokról, száguld a Wallis

Eidenpenz József, 2019. február 07., 19:11

Pocsék a hangulat a tőzsdéken, a kereskedelmi háborúban megint rossz hírek érkeztek. A vállalati gyorsjelentések sem a jó arcukat mutatták, a makrogazdasági adatok sem voltak kedvezőek. A gyorsjelentése után nagyot esett a Richter, az AutoWallis viszont ismét szárnyal.

Larry Kudlow elnöki tanácsadó szerint jelentős a távolság az amerikai és kínai álláspontok között a kereskedelmi tárgyalások során. Ezt mondta legalábbis a Fox Business Network-nek adott interjúban. Ettől elég rendesen megijedtek a tőzsdék, csúnyán festenek az indexek az óceán mindkét partján.

Azt is megpendítette az amerikai sajtó, hogy Trump elnök és kínai kollégájának személyes találkozója távolabbra tolódhat. Ráadásul a legutóbbi makrogazdasági adatok sem voltak jók és a világgazdaság lassulását vetítik előre. Az aktuális gyorsjelentések sem voltak túl fényesek.

Hirdetés

Az S&P 500, a Nasdaq Composite és a Dow Jones Industrial mintegy másfél százalékos esésben vannak jelenleg. Az utóbbi, az ipari átlag volt négyszáz százalékhoz közeli mínuszban is, ez mostanáig 320-ra mérséklődött. A német index 2,7, a francia 1,8, a brit 1,1 százalékkal süllyedt a zárásig.

Száguldó Wallis

Itthon a BUX index egy százalékkal, több mint 400 ponttal süllyedt, de még negyvenezer felett maradt. A befektetők kedvence most az AutoWallis, amely megint 15 százalékkal emelkedett. Alighanem a cég maga is igyekszik fűteni a lelkesedést, ma is kiadtak egy lelkes közleményt (keretesben).

További árfolyamok itt láthatók

Nagyot esett a Richter a gyorsjelentése megjelenése napján, 3,4 százalékkal 5540-re, kisebbet az OTP, 0,6 százalékkal 11 400-ra. A Mol stagnált 3246-on. A Plotinus és a Rába is a vesztesek táborát gyarapította 6 és 4 százalék feletti eséssel. A forint is tovább gyengült kicsit, ötven fillérrel 318,90-re drágult az euró. (A forintról szóló véleményeket tegnap itt ismertettünk.)

Olcsóbb lesz a csoki és a kenyér?

Három százalék körüli mértékben szakad az olaj ára is, a WTI 52, a Brent 61 dollárhoz közelít. Sok más árupiaci termék is zuhan, az amerikai gáz 3,5 százalékkal, a kakaó, a búza, a platina 2-2 százalékkal.

A pénzügyi válság óta a legnagyobb, 66 milliárd dollárosra becsült bankfúzió készül Amerikában. A BB&T és a SunTrust Banks egyesülnek, a létrejövő új óriás állítólag tízmillió ügyfelet fog kiszolgálni. A leendő egyesített bank neve még nem ismert.

A Fiat-Chrysler rossz idei kilátásai miatt 12 százalékkal zuhant ma, a Tui német idegenforgalmi irodahálózat pedig több mint nyolc százalékkal ment le.

Új AutoWallis-részvények jöttek

“Jelentős növekedést és akvizíciókat tervez az AutoWallis Nyrt., miután csütörtökön bevezették a Budapesti Értéktőzsdére a nagy múltú cégcsoport új részvényeit. A társaság tagvállalatainak összesített árbevétele az előzetes adatok alapján 5,9 százalékkal, 70 milliárd forintra emelkedett 2018-ban, amivel a hetedik legnagyobb árbevételű cég a hazai parketten. Az AutoWallis tőzsdei megjelenésének fő célja, hogy növekedési tervei finanszírozásához a nyilvános tőkepiaci forrásokat is fel tudja használni. A vállalat azt tervezi, hogy a következő öt évben megkétszerezi árbevételét, és már jövőre, a 2019-es eredménye alapján vonzó mértékű osztalékot fizet törzsrészvényei után” – írta a cég mai közleménye. (Reggel sajtótájékoztatót is tartottak, erről itt írtunk.)

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Akkor most jöhet a kerítés a keleti határra is?

Akkor most jöhet a kerítés a keleti határra is?

A kormány fokozódó migrációs nyomással fenyeget, a számok mintha ezt alá is támasztanák, a részletek azonban rávilágítanak: ez a bevándorlás nagyon nem az a bevándorlás, ami ellen látványos plakátokon és hangzatos kijelentésekkel kampányolnak. Ez a migráció ugyanis keletről fenyegeti Magyarországot.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?