Hirdetés
Hirdetés

Megvan a Telekom-osztalékjavaslat, merre tovább, kamatok?

Eidenpenz József, 2019. február 20., 19:00

Az európai tőzsdék szépen emelkedtek ma, az amerikai mutatók tétováznak a Fed-akták közzététele előtt. Ettől a kamatok alakulására várnak iránymutatást. Eközben nálunk ismét állampapír-kamatokat emeltek, legalábbis a lakosságnak. Rossz világ jött a bankokra.

Európában ma jó volt a tőzsdék hangulata, a főbb indexek 0,7-0,8 százalékkal emelkedtek, a dél-európai mutatók valamivel kevésbé. A német DAX két év fél havi csúcson van. Az amerikai-kínai vámvitáról jó hír jött, a Fresenius-konszern eredménye pedig a német indexet vitte fel.

Reggel Ázsiában négy és fél hónapos csúcsra emelkedtek a tőzsdék, amit szintén a vámtárgyalások előrehaladásával magyaráznak. De a mai emelkedés önmagában nem volt kiugró, a hongkongi index emelkedett legjobban, egy százalékkal.

Hirdetés

Az USA-ban ma a Fed akták közzétételére várnak, így kissé álmos, kivárásos a hangulat. A dokumentum a kamatszint várható alakulásáról szokott iránymutatást adni. Az utóbbi időben több jelzés érkezett, hogy a kamatemelési sorozat leállhat vagy lassulhat, a befektetők ennek megerősítésében reménykednek.

Az S&P 500 index nem változik, a Dow Jones és a Nasdaq 1-2 ezrelékkel süllyed. A dollár ma is gyengül kissé, ami jót tesz az aranynak és az ezüstnek. A nemesfémek nagyot ugrottak az utóbbi napokban.

25 forint a Telekom-osztalékjavaslat

A BUX index Budapesten 0,1 százalékkal emelkedett, az OTP fél százalékos esése és a Mol egy százalékos drágulása mellett (11 620 és 3332 forintra). A Richter kissé lefelé, a Telekom felfelé mozdult el (5400 és 472 forintra).

További árfolyamok itt láthatók

A Telekom ezekben a percekben közzé gyorsjelentését. Az egyik leginkább figyelt paraméter az osztalékjavaslat, az igazgatóság részvényenként  25 forint kifizetését javasolja a közgyűlésnek.

Emelték a lakossági kamatot

Az AutoWallis közel hét százalékkal drágult, a Plotinus és a Konzum esett. A részvényeknek konkurenciát jelenthet, hogy a fél éves és egy éves lakossági állampapír-kamatokat is megemelték, erről korábban itt írtunk. A forint alig változott, 317,20 az euró ára.

A svájci UBS-re adóelkerülés címén hatalmas büntetést szabtak ki, a bankrészvény három százalékkal esik. De süllyedt a többi bankrészvény is, mint a Raiffeisen International, ami inkább az állampapír-hozamok zsugorodásának tudható be. Az ugyanis csökkenti a pénzintézetek eredményét.

Újra zuhan a Wirecard

Megint öt százalékkal esik a német Wirecard részvénye. A papír mostanában elveszítette értékének jó részét, az idén 170 euróról 94 euró környékére esett. Ennek oka az volt, hogy a Financial Times könyvelési botrányról tudósított a cég szingapúri leányvállalatánál.

Ezt a cég cáfolta, most az újságíró ellen folyik eljárás piaci manipuláció gyanúja miatt. A részvény a napokban visszamászott 1210 euró fölé, de ma megint csak 114 euró.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Dagad az Epstein-botrány: rejtélyes végrendeletet írt a milliárdos halála előtt

Dagad az Epstein-botrány: rejtélyes végrendeletet írt a milliárdos halála előtt

A halála előtt két nappal írta alá végrendeletét Jeffrey Epstein milliárdos, akit emberkereskedelem és kiskorúak megrontásának vádjával helyeztek előzetes letartóztatásba, és aki a hivatalos jelentés szerint öngyilkos lett a börtönben. Minden vagyonát egy ismeretlen összetételű társaságra hagyta. A hivatalos jelentés szerint felakasztotta magát.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?