Hirdetés
Hirdetés

Megvan a világ első ezermilliárd dolláros cége!

Fellegi Tamás, 2018. augusztus 03., 11:02

Elérte az Apple összértéke a dollárban 13 számjegyű értéket, ráadásul okkal. A BUX-ot főleg a Mol húzza fölfelé, az OTP és a Richter is emelkedik, gyengélkedik viszont a Telekom. A török líra a mélyben, a forint megpihent.

Három százalékos emelkedés után 207 dollárt ért el az Apple árfolyama, így a cég összértéke elért az ezermilliárd dollárt (mondhatnánk, hogy egy billió, de zavart okozna, mert az angolban a billion a mi milliárdunk, így ekkora számot nem is tudunk megfelelően megnevezni, ez is mutatja, milyen elképesztő értékről van szó).

Az Apple útja az iPhone 11 éve alatt
Az Apple útja az iPhone 11 éve alatt

Ez az érték ráadásul nem egy lufi, az Apple fundamentálisan elemezve is ér ennyit, mivel ez az összeg jelenlegi nyereségének kicsit kevesebb, mint hússzorosa, és cég újra növekedést mutat, ezúttal a szolgáltatási szektorban, így elemzői várakozások szerint az előremutató érték 15 körüli.

Hirdetés

A legnagyobb részvény szárnyalása fel is húzta a Nasdaq-ot 1,25 százalékkal 7800 pontra, itt azonban szó sincs csúcsról, mivel a Facebook múlt heti összeomlása ellensúlyozza az Apple szárnyalását.

Miközben Európa mérsékelten mozdul, a hazai börze szépen emelkedik, a BUX 0,8 százalékkal van feljebb, 36 340 ponton. A Mol megy a legjobban, két százalékkal emelkedik 2756 forintig a negyedéves jelentés hatására, a Richter fél százalékkal erősödik 5120 forintig. Az OTP is közel fél százalékot emelkedik 10 480 forintig, a Telekom viszont 1,4 százalékkal esik 390 forintig.

A forint megpihent 321-en az euróhoz képest, a török líra pedig leggyengébb értéke körül van, eurónként 5,88-on.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Elfogyott az idő: a világ vezetői is egyezkednek a tengerek védelméről

Elfogyott az idő: a világ vezetői is egyezkednek a tengerek védelméről

A G20-ak környezetvédelmi miniszterei Japánban tartott találkozójukon megállapodtak a tengerek műanyaghulladék-szennyezésének kezeléséhez szükséges intézkedések bevezetésének és alkalmazásának globális hatókörű keretrendszerében. Valljuk be, ennek itt volt az ideje.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön kiirtanád a magázást a magyar nyelvből?