Hirdetés
Hirdetés

Nagyot esett az arany, erős a forint

Fellegi Tamás, 2019. február 28., 11:10

Tegnap hirtelen nagyot zuhant az aranyár, igaz, most már kapaszkodik vissza. A tegnapi forinterősödés ma is kitart, esik az OTP és az AutoWallis. Mára magához tért valamelyest a Waberer's, amely tegnapra tőzsdei szereplésének kezdete óta a harmadára esett.

A tegnap reggel még 1332 dolláron álló arany ára ereszkedni kezdett, majd 1328 dollárnál hirtelen zuhanásba váltott és csak 1320 dolláron talált támaszt. Ma rövid ideig 1318 dollár is volt az ár, de aztán megindult a tegnapi esés korrekciója: 1326 dollárig sikerült visszakapaszkodni.

Arany
Arany

Az erős volatilitásban szerepet játszhatott a Donald Trump és Kim Dzsongun közti találkozó, amely először rendkívül jó hangulatban indult, de amikor az észak-koreai vezető benyújtotta a számlát békülékenységéért, és a szankciók feloldását követelte anélkül, hogy nukleáris leszerelést ígért volna, az amerikai elnök megdühödött, és faképnél hagyta partnerét.

Hirdetés

Ugyancsak szerepet játszhatott a másik fordulatos esemény, a Brexit kérdése: tegnap a brit parlament hosszasan alakította a menetrendet, amely végül összeállt: március 12-14 között döntenek vagy az Európai Unióval kötött megállapodás elfogadásáról, vagy a kilépés néhány hónapos elhalasztásáról.

A nemzetközi részvénypiacokon ma mérsékelt esés mutatkozik, a BUX is kisebb mértékben, 0,3 százalékkal csökken 40 400 pontig. Az OTP 0,7 százalékkal csökken 11 680 forintig, a bank holnap számol be tavalyi egész éves eredményéről. A Telekom is hasonló mértékben gyengül 463 forintig, az AutoWallis viszont több mint két százalékkal gyengül 167 forintig arra a hírre, hogy a társaság vezérigazgatója, Prutkay Zoltán távozik.

Kissé magához tért a tegnap történelmi mélyponton, 1740 forinton járó Waberer’s (amely ezzel 5100 forintos kibocsátási árának kétharmadát elvesztette), ma 1790 forinton forog a papír.

Az elmúlt két napban nagyot javuló forint ma is tartja erejét, 316,40 az euróhoz képest. Az erősödés az MNB kamatdöntő ülése után kezdődött, noha a jegybank nem változtatott a monetáris kondíciókon.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Európai maffiaállam – Putyin embere magához ragadta a hatalmat

Európai maffiaállam – Putyin embere magához ragadta a hatalmat

Még a fél évet sem élte meg Moldova első reform-párti kormánya. A szálakat Igor Dodon elnök mozgatja, akinek volt pártját havi 1 millió dollárral támogatja titokban a Kreml. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?