Hirdetés
Hirdetés

Nem sikerült megmenteni a török lírát

2018. május 24., 14:44

A tegnapi kamatemelés csak átmenetileg hatotta meg a török líra eladóit: átmeneti nagy ugrás után újra a mélyponthoz közelít a török fizetőeszköz.

Tegnap este a török jegybank 300 bázispontos kamatemelésre szánta el magát, melynek hatására az akkor 5,70 líra fölötti euró árfolyam hirtelen 5,32-re módosult. Ezt követően azonban újra gyengülni kezdett a líra, már ismét 5,60-at kell belőle adni egy euróért.

Hirdetés
Euró/török líra
Euró/török líra

Nem kizárt, hogy azok a befektetők zárják pozícióikat, akik éveken át a magas kamat miatt vettek török befektetési eszközöket. A líra leértékelődése azonban olyan mértékű lett, amely jóval túlszárnyalja a kamatokkal elért nyereséget, így a befektetők valószínűleg kénytelenek tömegesen zárni pozícióikat, limitálni veszteségeiket.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Bilibe lóg a kezünk: nem minősítették fel Magyarországot

Bilibe lóg a kezünk: nem minősítették fel Magyarországot

Mindössze csak megerősítette az ország hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló államadósság-kötelezettségeinek BBB mínusz befektetési ajánlású besorolását a Standard & Poor's. A hitelminősítő idén már nem vizsgálja a magyar államadósság-osztályzatokat, majd jövőre...

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?