Hirdetés
Hirdetés

Nem sikerült megmenteni a török lírát

2018. május 24., 14:44

A tegnapi kamatemelés csak átmenetileg hatotta meg a török líra eladóit: átmeneti nagy ugrás után újra a mélyponthoz közelít a török fizetőeszköz.

Tegnap este a török jegybank 300 bázispontos kamatemelésre szánta el magát, melynek hatására az akkor 5,70 líra fölötti euró árfolyam hirtelen 5,32-re módosult. Ezt követően azonban újra gyengülni kezdett a líra, már ismét 5,60-at kell belőle adni egy euróért.

Hirdetés
Euró/török líra
Euró/török líra

Nem kizárt, hogy azok a befektetők zárják pozícióikat, akik éveken át a magas kamat miatt vettek török befektetési eszközöket. A líra leértékelődése azonban olyan mértékű lett, amely jóval túlszárnyalja a kamatokkal elért nyereséget, így a befektetők valószínűleg kénytelenek tömegesen zárni pozícióikat, limitálni veszteségeiket.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Most fog lelassulni a régiós GDP-növekedés?

Most fog lelassulni a régiós GDP-növekedés?

Bár a régió GDP-bővülése uniós szinten kiemelkedő, a növekedés üteme lassulhat a következő időszakban - derül ki a Coface hitelbiztosító elemzéséből, amely szerint a közép- és kelet-európai térségben – ezen belül Magyarországon – tavaly a vállalatok körében csökkent a fizetésképtelenség aránya.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?