Hirdetés
Hirdetés

Összeomlott a török líra, zuhan a Mol, az égben az olajár

Fellegi Tamás, 2018. május 22., 18:20

Az eddig folyamatosan gyengülő török líra zuhanása most begyorsult, a folyamat összeomlásszerű lett. A forint is gyenge, az olajár az égben, az európai tőzsdék emelkedtek, Amerika alig mozdul, nálunk a Mol esett egy nagyot és a Richter egy kisebbet, az OTP és a Telekom viszont feljebb zártak.

A devizapiacok mozgalmasak mostanában, és ez ma sem volt másképp. A török líra zuhanása begyorsult: két hét alatt 10 százalékot esett, abból csak tegnap és ma 5-öt, az euróval szemben 5,50-ig. Ezúttal a líra/euró grafikont mutatjuk, amely szemléletesebb az esés szempontjából.

Török líra/euró
Török líra/euró

A forint végül gyenge maradt 318-on az euróhoz képest, noha délelőtt húztak rajta egyet, azonban nem tartott ki a lendület. Ugyancsak gyenge maradt a cseh korona, 25,70 az euróhoz képest.

Hirdetés

Megtette hatását az Iránhoz intézett amerikai külügyminiszteri dörgedelem: 80 dollár fölé szaladt a Brent típusú olaj, miközben a WTI is új több éves csúcsra ért 73 dolláron.

Az európai tőzsdéken kisebb emelkedés mutatkozott, Amerika alig mozdul, a BUX viszont esett egy százalékot, 36 400 pontig. Ez jórészt a Molnak köszönhető, amely 3,26 százalékkal 2614 forintig esett. Ez százalékosan elég nagy mérték, és a részvény nyolcadolása óta új mélypont, viszont ha a régi, felaprózás előtti árat nézzük, ez közel 21 ezer forintnak felel meg, amely viszont még egyáltalán nem alacsony, így azt mondanánk, hogy eddig volt kissé magasan a papír.

A Molon kívül a Richter esett még, 1,35 százalékkal 5520 forintig, ugyanakkor az OTP fél százalékkal emelkedett, 10 510 forintig. A Telekom is kicsit feljebb került, 421 forint lett a záróár.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Egy amerikai tömeggyilkosság anatómiája

Egy amerikai tömeggyilkosság anatómiája

Az amerikai gyógyszeripar kilóra vette meg a politikai osztályt, nem számít évi több tízezer ember halála sem. A túladagolásos halálesetek száma 2006 és 2016 között 400 százalékkal nőtt abban az Ohióban és Pennsylvaniában, amely két szövetségi államnak kulcsszerepe volt Trump két évvel ezelőtti győzelmében Hillary Clinton felett.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    2018. október 17., 17:37
    Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    Szédítő sebességgel emelkedik az ingatlanalapok vagyona, már az 1400 milliárd forintot ostromolja, és az emelkedés gyorsulni látszik. Az egyes alapok teljesítménye nagyon vegyes, 2-től 14 százalékig. A nagyobb hozam azonban lehet, hogy egyben magasabb kockázatot is jelent.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?