Hirdetés
Hirdetés

Összeomlott a Waberer’s, ma is erőtől duzzad a forint

Fellegi Tamás, 2019. február 13., 10:56

Míg sok értéktelen cég papírja száguld, a Waberer’s szomorú történet lett a pesti tőzsdén: újabb mélypontra került, bevezetési árának 63 százalékát vesztette el. Esik az OTP és a Richter, emelkedik viszont a Telekom. A forint ma is lendületet vett, bízunk az erősödés folytatásában.

Miközben egymás után szálltak az égbe fundamentálisan értéktelen (Est Media) vagy közkézhányaddal alig rendelkező, így bármeddig felhajtható papírok (Kartonpack, Plotinus) árai, addig a nem is olyan rég nagy reményekkel a tőzsdére vezetett komolyabb cég, a Waberer’s papírjai zuhannak. Akik jegyeztek belőle a tőzsdére vezetéskor és megtartották, pénzük közel kétharmadát bukták el eddig, miután az árfolyam most 1900 forint (a bevezetés 5100 forinton történt).

Waberer's a bevezetés óta
Waberer's a bevezetés óta

Az említett Plotinus esetében megtörtént hivatalosan a névváltás: a cég immár AKKO Invest névre hallgat, kérdés, a tőzsdén mikor jelenik meg az új néven a papír, ára ma egyébként 4 százalékkal emelkedik 33 ezer forintig. Az Est Media 4 százalékkal esik 94 forintig, Andy Vajna, mint tulajdonostárs nélkül immár fogyatkozik a részvényesek reménye. Vajon ki fog egy teljesen üres cégbe drágán beszállni? Még Mészáros Lőrinc is csak olyan cégeket vett, melyekben azért volt pár jól működő elem.

Hirdetés

Az AutoWallis ára lassan megtalálja helyét: a múlt héten túl sokat emelkedő papír ma 9 százalékkal esik 180 forintig. A nagyok közül az OTP 1,1 százalékkal csökken 11 460 forintig, a Telekom 1,2 százalékkal emelkedik 468,5 forintig, a Richter 0,8 százalékkal esik 5605 forintig.

Az ázsiai és európai tőzsdéken erősödés mutatkozik miután Amerika is szépen zárt tegnap, meglehet a hatása annak, hogy a Fed a monetáris szigorítás beszüntetésére utalt, így nem fog fogyni a piacon rendelkezésre álló pénz menyisége.

Euró/forint, mai nap
Euró/forint, mai nap

A forint a tegnapi szép erősödő nap után ma is lendületet vett, míg nyitáskor 318,20-at kellett adni belőle egy euróért, most már csak 317,50-et. A januárban indult erősödő trend tartós mivoltához az kellene, hogy ismét megcélozza az árfolyam a 315-ös szintet, majd át is lépjen rajta, és így visszakerüljön a korábban 3 évig fennálló 303-315 közti sávba.

Euró/forint, 3 év
Euró/forint, 3 évKereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A Facebook már a jövő irodáján dolgozik

A Facebook már a jövő irodáján dolgozik

2050-re az irodai munka nagy részét már a mesterséges intelligencia vezérli majd, emberi agyba épített elektródák és apró számítógép-implantátumok küldik az e-maileket és osztják be a munkát. És ez már nem csak a távoli jövő, hiszen komoly cégek, így a Facebook vagy az Oracle is dolgoznak a fejlesztéseken.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?