<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Plotinus
Részvény / Deviza / Áru Búcsúzunk a Plotinustól, megállíthatatlan a forint
Fellegi Tamás | 2019. március 6. 11:10
Ma már a tőzsdén is nevet vált a Plotinus, AKKO Investként szerepel tovább. Érdekes történet volt a Plotinusé, megemlékezünk róla. A 4iG-ben 10 százalék feletti részesedést szerzett az Opus. Emelkedik a Telekom és az OTP, több nap erősödés után is erős a forint.
Részvény / Deviza / Áru Még egy kis forinterősödés, és visszajutunk a 4 évig megszokott szintre
Fellegi Tamás | 2019. február 26. 10:35
Stabilizálódott a forint árfolyama az utóbbi napokban, nem messze a nagyon fontos szinttől. További AKKO (Plotinus) részvényeket vett a fő tulajdonos, így érthető az elmúlt napok hullámvasútja a papírban.
Részvény / Deviza / Áru Közeleg az amerikai-kínai megegyezés, eufória a piacokon
Fellegi Tamás | 2019. február 25. 10:45
Az amerikai indexek rég nem látott szintekre emelkedtek pénteken, ma pedig Kínában van elképesztő rali, miután Donald Trump jelezte: érlelődik a kereskedelmi háború vége. Európa is emelkedik, a hazai börze viszont már beárazta péntene a Fitch felminősítését.
Részvény / Deviza / Áru Mélyben a Mészáros-papírok, zuhan a Plotinus
Fellegi Tamás | 2019. február 22. 11:24
Éves mélyponton az Opus, a nemzetközi indexbe kerülés miatti vétel után esik a Konzum, zuhan az új vagyonelemekért saját részvénnyel fizető, még Plotinusként forgó AKKO Invest. Gyengül a Telekom, erősödik a Richter. Amerika kismértékben esett, szárnyal viszont a kínai tőzsde.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, magasban az olajár
Fellegi Tamás | 2019. február 21. 10:03
Az ország felminősítését követő iránykeresés után erősödni kezdett a forint. Esik a Telekom a gyorsjelentés után, gyengélkedik a Plotinus, Amerika folyamatosan emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Magasban az olajár, tulajdont szerzett a Plotinus
Fellegi Tamás | 2019. február 18. 11:36
A pénteki S&P felminősítést egyelőre nem követi heves piaci reakció, az OTP azonban stabilan emelkedik. Korábbi Appeninn-céget vett a Plotinus, saját részvénnyel fizetett érte, ma esik az ár, nem is keveset. Nagyot emelkedtek a kínai részvények, éves csúcson az olajár, jó erőben az arany is.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlott a Waberer’s, ma is erőtől duzzad a forint
Fellegi Tamás | 2019. február 13. 10:56
Míg sok értéktelen cég papírja száguld, a Waberer’s szomorú történet lett a pesti tőzsdén: újabb mélypontra került, bevezetési árának 63 százalékát vesztette el. Esik az OTP és a Richter, emelkedik viszont a Telekom. A forint ma is lendületet vett, bízunk az erősödés folytatásában.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül a forint, de még nincs baj
Fellegi Tamás | 2019. február 6. 11:31
A múlt heti csúcs óta szakadatlanul gyengül a forint, de még nem érte el azt a szintet, ahol korábban kitört a tavalyi mélységből. A BÉT-en leállt a kispapír-spekuláció, a nagyok közül is a csak a Richter mozdul, ezúttal lefelé. Amerika ledolgozta a teljes decemberi esést, korán ijedt meg a Fed.
Részvény / Deviza / Áru Ma lehet közel 20 százalékot nyerni a BÉT-en, de bukni is
Fellegi Tamás | 2019. február 5. 10:13
Újabb kispapír befektetői lelkesültek fel, ezúttal a SET lőtt ki, de a tegnap megindult AutoWallis is szárnyal. A nagyok közül az OTP erősödik, a Richter és a Mol gyengül.
Részvény / Deviza / Áru Megállíthatatlan a forint és az arany
Fellegi Tamás | 2019. január 29. 11:20
Ahogy közeledik az MNB kamatdöntő ülése, egyre erősödik a forint. Az arany is tovább menetel, a tőzsdék az Apple negyedéves jelentésére várnak. A BÉT-en a Richter esik, jó formában a Mol, az OTP és a Telekom. Nagyokat liftezik a Plotinus és a Kartonpack kis forgalommal, likviditás hiányában.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik az angol font, az AutoWallis a tőzsdén
Fellegi Tamás | 2019. január 25. 11:20
Nagyot ugrott tegnap az angol font, mielőtt ma kissé korrigált, miközben a brit pénzügyminiszter lemondását helyezte kilátásba. Emelkedik a Richter és az Est Media, ugyancsak jó formában a német tőzsde.
Részvény / Deviza / Áru Már szárnyal a cég a Vajna-örökséggel, hasít az angol font
Fellegi Tamás | 2019. január 24. 12:16
Emelkedik az Est Media, már nem félnek a befektetők Andy Vajna részesedésének sorsától. Kis papírok nagy napja, a nagyok közül csak a Telekom mozdul. Szárnyal az angol font.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlott a Kartonpack és a Plotinus, utóbbi nevet is vált
Fellegi Tamás | 2019. január 23. 19:28
Átvette a Plotinust az új meghatározó tulajdonos, a közgyűlésen a cég neve és alapszabálya is változott, így most új történet kezdődik. Az ár limittel esett, de volt is honnan, csodát vártak a befektetők. Esett a Richter és az OTP, emelkedett a Telekom.
Részvény / Deviza / Áru Nem áll meg a lavina, amit Mészáros Lőrinc indított a tőzsdén
Fellegi Tamás | 2019. január 23. 06:07
Egymás után indulnak el, és emelkednek sokszorosukra különféle részvények árfolyamai, majd kipukkad a lufi. Az is előfordul, hogy nem pukkad, de rendszerint csak akkor, ha Mészáros Lőrinc szerez meghatározó tulajdont a cégben. Minden esetben erre játszanak kisbefektetők és dörzsölt spekulánsok egyaránt. Különös folyamat indult ezzel a hazai börzén.
Részvény / Deviza / Áru Esik az olajár, vége az eufóriának
Fellegi Tamás | 2019. január 22. 20:30
Esett a Richter, emelkedett a Mol, zuhant a Plotinus és Vajna-cég. A múlt heti eufóriába torkolló amerikai tőzsdei hegymenet ma esésbe váltott, némely részvénynél tankönyvi módon.
Részvény / Deviza / Áru Ma is a Vajna-örökséggel spekulálnak
Fellegi Tamás | 2019. január 22. 11:00
A pesti tőzsde harmadik legforgalmasabb részvénye ma az Est Media, helyezkednek a befektetők Andy Vajna részesedésének sorsát tippelve. Közben egy kis csodarészvény 13. napja emelkedik 20 százalékkal, meg is tízszerezte árfolyamát.
Részvény / Deviza / Áru Legerősebb szinten a forint a nyári összeomlás óta
Fellegi Tamás | 2019. január 18. 11:40
Ma is folytatja az erősödést a hazai fizetőeszköz, az angol font viszont újra gyengül. A tőzsdék a Wall Streettől Ázsián át Frankfurtig és Párizsig szárnyalnak, a pesti tőzsdét ma is a Plotinus és az Appeninn tartja lázban, a nagyok közül Mol és a Telekom emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot erősödött a forint, hatalmas ármozgás a Plotinusban
Fellegi Tamás | 2019. január 17. 19:09
Reggel még úgy tűnt, hogy elakadt a forint tegnap kezdődött erősödése, de délután akkorát húztak rajta, hogy 5 havi csúcsra került. Az angol font is tovább erősödött, a részvénypiacon pedig az OTP ment nagyot. Megjött a forgalom a Plotinusban, méretes kilengésekkel az árfolyamban.
Részvény / Deviza / Áru Elakadt a forinterősödés, stabil az angol font
Fellegi Tamás | 2019. január 17. 11:51
Egyelőre átmeneti volt a tegnapi forinterősödés, csak az azt megelőző gyengülést dolgozta le a hazai fizetőeszköz. Az angol font jó formában, a piac arra számít, hogy Nagy-Britannia egyelőre mégsem hagyja el az EU-t. Ma is 20 százalékkal emelkedik a Plotinus.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik az angol font a brit döntés előtt, tovább hasít a BÉT csodapapírja
Fellegi Tamás | 2019. január 15. 11:39
Elvileg ma lesz a döntő parlamenti szavazás Londonban a Brexit megállapodásról, és a legtöbben rossz kimenetelt várnak, az angol font azonban erősödik. Amerikában estek a részvényárfolyamok, ma Európa emelkedik. Ma 15 százalékot emelkedik a Plotinus.
Részvény / Deviza / Áru Minden idők legkülönösebb részvényügylete a BÉT-en
Fellegi Tamás | 2019. január 14. 11:42
Az utóbbi hónap különlegessége volt a többszörösére emelkedő Plotinus részvénye, és napról napra egyre érdekesebb fordulatok zajlanak. A Mol, az OTP és a Richter ma gyengélkednek, Európa szerte esés tapasztalható. Az olajár is lejjebb csúszott.
Részvény / Deviza / Áru Megnövelte befolyását Mészáros Lőrinc, neje is nagyrészvényes lett
Privátbankár.hu | 2019. január 11. 18:35
Egy korábban elhatározott tőkeemelés eredményeképpen címbeli személyek részesedése nagyot nőtt az Opusban. A tegnapi korrekció után ismét limittel emelkedett a Plotinus, igen kis forgalom mellett. Szerényen esik Amerika, kissé visszaesett az olajár. Esnek a 10 éves kötvényhozamok, a német hozam megint a nullát közelíti.
Részvény / Deviza / Áru Elfogyott a Plotinus levegője, hanyatlanak a németek és a franciák
Fellegi Tamás | 2019. január 10. 10:35
Úgy tűnik, a sokadik nap már nem tart ki a 20 százalékos emelkedés a hazai sztárpapírban. Közben új részvénnyel is indul a kereskedés az Xtend piacon. A német és a francia börzék lejtmenetbe váltottak.
Részvény / Deviza / Áru Különös részvény árfolyama növekszik többszörösére a pesti tőzsdén
Fellegi Tamás | 2019. január 8. 11:22
Ismét extrém áremelkedést láthatunk egy kis, ráadásul tevékenységet nem végző cég részvényének árfolyamában a BÉT-en, a körülmények azonban minden eddiginél érdekesebbek. A többi papír alig mozdul, Európa indexei közben emelkednek.
Részvény / Deviza / Áru Berezelt a jegybankelnök, szétszaggatják a piacokat
Fellegi Tamás | 2019. január 4. 18:32
Nagyot emelkedtek az európai, és még nagyobbat az amerikai részvények, miután Jerome Powell Fed-elnök közölte, hogy nem fogja erőltetni a kamatemeléseket. A pesti börzét is megtépték, csak a Mol nem csatlakozott a ralihoz. Drágul az olaj, csökkent az aranyár.
Részvény / Deviza / Áru Megszűnik a Plotinus, összeomlott az Apple
Fellegi Tamás | 2019. január 4. 10:45
Ismét zuhant Amerika, de mindenekelőtt az Apple, miután profitfigyelmeztetést adott ki. Ma már emelkedés tapasztalható Ázsiában és Európában, Európában, a BUX is pluszban. Szárnyal a Telekom, de még inkább a nevet váltani készülő Plotinus. Erősödik a forint, hasít az aranyár.
Részvény / Deviza / Áru Megoldódott a legújabb csodarészvény rejtélye: nem Mészáros Lőrinc a vevő
Fellegi Tamás | 2018. december 17. 10:37
A legújabb szárnyaló részvény, a Plotinus esetében igazolódott információnk: új tulajdonos van, új sztori kezdődhet. A blue chipek esnek a BÉT-en, miután zuhantak pénteken az amerikai tőzsdék, és Európa is gyengélkedik ma délelőtt.
Részvény / Deviza / Áru Csökken az olajár, elfogyott az amerikai lendület
Fellegi Tamás | 2018. december 13. 09:43
Az amerikai tőzsdéken látott vételi erő nap végére elfogyott tegnap, nyoma sincs semmiféle év végi ralinak. Európát sem izgatják már a brit belpolitikai fejlemények, Milánó viszont emelkedik, talán mégiscsak rendben lesz az olasz költségvetése. Több az olaj, mint a vevő, hiába csökkenti a kitermelést az OPEC és Oroszország.
Részvény / Deviza / Áru Emelkedik az aranyár, újabb üres cég részvénye szárnyal a BÉT-en
Fellegi Tamás | 2018. december 12. 19:42
Nagyot emelkednek ma az amerikai tőzsdék, felpattannak az indexek a kialakult támasz szintekről. Emelkedett a német 10 éves kötvény hozama, esett a lengyelé, rég nem látott szintre. A pesti börzén a Richter került feljebb, a többi nagy papír alig mozdult, egy kisebb azonban maximális mértékben, 20 százalékkal ugrott meg.
Részvény / Deviza / Áru Az égbe ment a Takarék Jelzálogbank, új tulajdonos lehet a Plotinusban
Fellegi Tamás | 2018. november 30. 11:02
Délután rendkívüli közgyűlést tart a Takarék Jelzálogbank, ahol fontos bejelentések várhatók. A befektetők mindenesetre megvadultak, második napja veszik limittel a papírt. A Plotinusból teljesen kiszállt Zsiday Viktor, de úgy tudjuk, új, érdemi részesedést birtokló tulajdonos bukkant fel a cégben.
Részvény / Deviza / Áru Hanyatlanak a Mészáros-cégek
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 18. 10:49
Erős eladói nyomás mutatkozik a Mészáros papírokon, miközben az üres cégek részvényesei azt várják, hogy őket is értékkel töltse meg a nagyvállalkozói csoport. Gyengül az OTP, emelkedik a Mol. Ismét 3 százalék közelébe emelkedett az amerikai 10 éves államkötvény hozama.
Részvény / Deviza / Áru Már a környék összes valutája gyengélkedik, nem csak a forint
Fellegi Tamás | 2017. április 21. 10:48
Ezúttal a zloty és a lej is ereszkedik, a forint továbbra is a mélyben. Csúcsközelben a Nasdaq, csúcson a Facebook, emelkedik a BUX. Marad még egy évet a tőzsdén a Plotinus, de csak dísznek. Tőkepiaci befektetései megszűnnek, jövőre kivezetik, akinek van, jobb, ha eladja.
Részvény / Deviza / Áru Ez aztán a bravúr: visszakunkorodott a cseh korona
Fellegi Tamás | 2017. április 20. 10:46
A cseh jegybank bravúrja: ugyanott a cseh korona, ahol az árfolyamgát megszüntetés előtt. A forint nem mozdul, a BÉT emelkedik, a Mol és az OTP vezetésével. Marad a Plotinus a tőzsdén, alvórészvényként. Esik a Netflix, a befektetőknek nem tetszik, hogy a cég csak nyeli a pénzt.
Részvény / Deviza / Áru Megint ömlik az olaj, éves mélypontjára tapadt a forint
Eidenpenz József | 2017. április 19. 18:48
Nem minden tőzsdeindexnek sikerült emelkednie, de inkább szerényen pozitív volt a hangulat a részvénypiacokon. Sok gyorsjelentés érkezett, most inkább a jók domináltak. Egy készletadat nyomán nagyot esett az olaj, a brit részvényeknek ma sem tett jót az új választás. A BUX stabilan pluszban volt, a forint viszont elég gyengécske.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a mexikói peso, az égig ér az Apple
Fellegi Tamás | 2017. február 8. 11:04
A tőzsdék továbbra is a magasban, semmi nem rendíti meg őket, de az arany emelkedik, reakcióként a politikai bizonytalanságokra. A forint meg sem mozdul, a mexikói valuta az elnökválasztástól a beiktatásig esett, azóta erősödik. Új csúcson az Apple, ismét az egyik legnagyobb kedvenc lett.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül a forint, zuhan az arany
Fellegi Tamás | 2017. január 27. 10:58
Csak nem tud magához térni a hazai fizetőeszköz, sőt újabb idei mélypontokat ér el. A török líra nagyon rossz állapotban van, és az arany is egy nagyot kapott, bár ez utóbbi nem meglepő, miután a tőzsdék remekelnek. Itthon az FHB esik nagyot, a Plotinust viszont még mindig veszik 5700 forinton, mindenki kiszállhat, mielőtt elhagyja a tőzsdét a cég.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül a forint és a dollár, szárnyal az arany
Privátbankár.hu | 2017. január 23. 10:07
Az európai tőzsdék eséssel nyitottak, lehet, hogy valóban jön a Trump-eufória utáni korrekció. Újabb meglepő fordulat a Plotinusnál: távozik Zsiday Viktor.
Részvény / Deviza / Áru Visszaesett az arany, jól megy a Netflix, betonban a forint
Fellegi Tamás | 2017. január 19. 11:07
A nagy rali után korrigált az arany, stabilizálódott az angol font, a forint meg sem mozdul. A tőzsdék az új amerikai elnököt várják, de megindult a negyedéves jelentési szezon, melyen belül szép eredménnyel nyitott a Netflix. A Plotinus, úgy tűnik, megvette az összes eladó saját részvényét, jöhet a tőzsdei kivezetés.
Részvény / Deviza / Áru Véget ért a Trump-rali?
Fellegi Tamás | 2017. január 18. 10:41
Hetek óta először fordult elő, hogy az új amerikai elnök megválasztása óta szakadatlanul emelkedő bankrészvények estek. Az angol font a miniszterelnöki beszédet emészti, a török líra gyenge. Kifogyóban a Plotinus részvények, a cég megvette a közkézhányadot, nem marad, aki tőzsdei kivezetés ellen szavazzon.
Részvény / Deviza / Áru Alaposan megrángatták a fontot, jó hírre is esett a Richter
Eidenpenz József | 2017. január 17. 18:37
Megint szépen estek a tőzsdék, ami részben Donald Trump, részben Theresa May kijelentéseinek köszönhető. Ezúttal a BUX is a többiekkel tartott, még a jó hírt közzétevő Richter is olcsóbb lett. Az angol font nagy mínuszból jó nagy pluszba lendült, az olyan kockázatkerülőnek számító befektetések, mint az államkötvények, az arany, a bitcoin viszont drágultak.
Részvény / Deviza / Áru Drágul az arany, eltűnőben a Plotinus
Fellegi Tamás | 2017. január 17. 10:51
Esésbe váltottak a főbb európai tőzsdék, a BUX is lejjebb van fél százalékkal, a Richtert azonban jó hír segíti. A Plotinus annyi saját részvényt vett, hogy lényegében elfogyott a papír, nem lesz akadálya a tőzsdei kivezetésnek. A forint nem mozdul, a török líra gyengélkedik, az arany viszont töretlenül emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az angol font, erősödik a török líra
Fellegi Tamás | 2017. január 16. 10:50
Íme, eljött a hét, amikor a beiktatják az új amerikai elnököt: az amerikai tőzsdék csúcsokon várják az eseményt. Az európai piacok ma gyengülnek, a pesti börze viszont emelkedik, élen a Telekommal. Az angol font újra nagyot esik, miután a brit kormányfő az EU kilépés brutálisabb változatát emlegeti.
Részvény / Deviza / Áru Drágul az arany, erőtől duzzad a Tesla
Fellegi Tamás | 2017. január 12. 10:35
A török líra a sok zuhanás után mintha fordulna, időszerű egy korrekció benne. A forint kissé erősödik, az arany szakadatlanul emelkedik, immár 1200 dollár fölé került. A tegnapi ugrás után stabil az olajár. Amerikában a részvénypiacok továbbra is a csúcsokon, a BUX ugyancsak. A Mol közel egy százalékkal drágul.
Részvény / Deviza / Áru Hanyatlik a török líra, gyengélkedik a forint
Fellegi Tamás | 2017. január 11. 10:55
A török deviza eső trendjében eljött a begyorsulás, mondhatni a szabadesés. Az arany emelkedése viszont folytatódik, az olaj kissé visszaesett. Szakadatlanul emelkedik a Nasdaq, az európai tőzsdék ereszkednek, a BUX tartja örökös csúcsát. A Plotinusnál a részvényesek várják, hogy a cég megvegye papírjaikat, hogy távozhasson a tőzsdéről.
Részvény / Deviza / Áru A Richter volt ma a sztár, megint beindult az amerikai gőzhenger
Eidenpenz József | 2017. január 6. 18:14
Az európai részvényárfolyamok valósággal befagytak ma nap közben, a nap végén Amerika azonban kissé felvidította a befektetőket. A BUX napról napra újabb rekordokat hoz össze, ma főleg a Richter segítette ehhez hozzá. A forint erősödött, az olaj hinta-palintát játszott.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, mélyponton a török líra
Fellegi Tamás | 2017. január 6. 11:00
A tőzsdék megálltak egy kis pihenőre az évkezdő vágtatás után. Itthon a Plotinus a nap érdekessége, mely váratlanul kivonul a tőzsdéről és most menekülnek belőle a befektetők. Közben a Richter tovább vágtat, a Telekom is jól áll. A forint jól indítja az évet, az olaj és az arany ma egyaránt jó formában.
Részvény / Deviza / Áru Teljes nyugalom és béke a népszavazás előtt
Privátbankár.hu | 2016. június 22. 18:12
A tőzsdék szerény emelkedést mutatnak, az arany visszaesett, az olajár továbbra is 50 dollár körül. Esett az OTP, magához tért a Plotinus.
Részvény / Deviza / Áru Évek óta sokat lehetett keresni ezzel a részvénnyel - vajon most csak megbicsaklott?
Fellegi Tamás | 2016. június 17. 10:10
Nagy kezdeti esés után az amerikai piacok egy kritikus szintnél fordultak, és végül szép rali kerekedett. Ettől ma már Európában is megjött a jókedv soknapi gyengélkedés után. Az OTP is magához tér a tegnapi zuhanásból. Visszaesett a címbeli papír, a Plotinus, az elmúlt évek egyik legjobb, de kevésbé közismert részvénye.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG