Hirdetés
Hirdetés

Jelentős változás jön a csoknál: Rogán elejtett egy mondatot

Gáspár András, 2017. december 11., 14:55

Elég lesz egy nyilatkozatot leadni, és már kapjuk is a csokot?

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, Rogán Antal éves meghallgatásán az Országgyűlés igazságügyi bizottsága előtt fontos mondatot ejtett el az MTI beszámolója szerint. Rogán Antal egy kérdésre válaszolva beszélt arról, hogy kezdeményezi a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) felvételének megkönnyítését, gyorsítaná az ügyintézést.

A cél, hogy ne kelljen felesleges iratokat beszerezni. Legyen elég, hogy az emberek büntetőjogi felelősségük teljes tudatában nyilatkoznak arról, hogy megfelelnek a követelményeknek - idézi az MTI Rogánt.

Hirdetés

A későbbiekben nyilván pontosabban is megismerjük az elképzelést, mindenesetre ha elég lesz egy nyilatkozat, az valóban jelentős könnyítést jelenthet a csok-igénylőknek. Az EMMI által üzemeltetett csalad.hu portálon található tájékoztató szerint jelenleg csokot egy kérelem kitöltésével és a mellékletek csatolásával lehet igényelni. A tájékoztató szerint a legfontosabb mellékletek:

 • a társadalombiztosítási jogviszonyt igazoló dokumentum;
 • igazolás köztartozás mentességről (nullás igazolás);
 • házastársak esetén a házassági anyakönyvi kivonat;
 • a gyermek születési anyakönyvi kivonata;
 • örökbefogadás esetén az örökbefogadásra való alkalmasságot megállapító gyámhatósági határozat;
 • gyámság esetén a gyámhatóság kirendelő határozata;
 • adásvételi szerződés;
 • új lakás építése esetén építési engedély (egyszerű bejelentésnél annak megfelelője, illetve elektronikus építési napló igazolásai);
 • erkölcsi bizonyítvány;
 • nyilatkozat az eladóval, építtetővel való összeférhetetlenségről;
 • osztatlan közös tulajdonú ingatlanra több lakás építése esetén közokiratba vagy ügyvéd által ellenjegyzett magánokiratba foglalt, a támogatott személy részére a lakás teljes területének használatára jogosító használati megosztási megállapodás.
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megteltek a hotelek – mi már tudjuk, hová mész a hosszú hétvégén

Megteltek a hotelek – mi már tudjuk, hová mész a hosszú hétvégén

Nem csak a nagy ünnepek számítanak kiemelkedőnek a szálláshelyek forgalmában, a húsvétot követő május elsejei majálisok, és így a hosszú hétvégék csurig töltik a vendéglátóhelyeket. Az év negyedik hosszú hétvégéje ráadásul 4,5-szeres forgalomnövekedést hozhat, ráadásul az átlagos foglalási érték is folyamatosan növekszik a Szallas.hu adatai szerint.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?