Hirdetés
Hirdetés

Last minute ltp-roham: Varga szerint sokan spekuláltak

2018. november 15., 11:23
Cimkék
ltp
, Varga Mihály

A pénzügyminiszter az atv.hu-nak adott interjújában vetette fel, hogy nem tisztességes módon köttettek a lakástakarékpénztári szerződések az utolsó 48 órában.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter éves, szokásos beszámolóján az Országgyűlés gazdasági bizottsága ülésén a Parlamentben 2017. november 22-én. (Forrás: MTI Fotó, Soós Lajos)
Varga Mihály pénzügyminiszter. (Forrás: MTI Fotó, Soós Lajos)

"Az utolsó 48 órában tömeges volt a szerződéskötés. Ebből is látszik, hogy sok esetben nem lakáscélú, hanem spekulatív volt az igénybevétel, hozamvadász szempontok érvényesültek. Amikor sokan, tömegesen próbálnak egy 30 százalékos állami támogatást igénybe venni, akkor azt nem feltétlenül lakásfelújításra akarták felhasználni"

- mondta Varga Mihály, pénzügyminiszter az ATV-nek adott interjújában.

Hirdetés

Annak vizsgálata, hogy az utolsó órákban köttetett szerződések talán nem szabályos vagy tisztességes módon köttettek nem a Pénzügyminisztérium hatásköre, hanem a pénzügyi felügyeleté. Varga szerint a jegybank vizsgálhatja meg, hogy valóban határidőre történtek-e a szerződéskötések.

Vargát a kulturális tao-támogatások megszüntetéséről is kérdezték. Szerinte a sajtóban is tárgyalt visszaélések miatt kellett lépni, és ehelyett hasonló nagyságrendű (a kultúrtao tavaly 37 milliárd forint volt) pályázati forrást biztosít majd a kormány. A sportcélú tao-ra vonatkozó, a Felcsút tao-pénzeit firtató kérdésre pedig azt mondta:

"Ahhoz, hogy a magyar foci versenyképes legyen az európai piacon, ahhoz befektetni kell a labdarúgásba. Ezek gazdasági vállalkozások. A magyar foci akkor tud valaha majd talpra állni, hogyha megfelelő hátteret biztosítunk ehhez."

Ugyanakkor azt is elmondta, annyiban felülvizsgálják a területet, hogy egy fölső korlátot terveznek húzni a sportcélú tao-támogatások igénybevételének.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Változnak a falusi CSOK szabályai

Változnak a falusi CSOK szabályai

Eszerint 2020. január 1-jétől 2486, úgynevezett preferált kistelepülésen már nemcsak használt, hanem új lakás vásárlásához, bővítéséhez is lehet igényelni Családi Otthonteremtési Kedvezményt (CSOK). Emellett módosultak az áfa-visszatérítési támogatásra való jogosultság feltételei.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?