LTP
Személyes pénzügyek Lépett a Fundamenta – erre készülnek a lakáspénztárak 
Privátbankár.hu | 2018. október 27. 09:40
Az állami támogatás megszűnésével kényszerhelyzetbe kerültek a lakástakarékpénztárak, ami arra ösztönözte őket, hogy újragondolják a feltételeiket. Erre azért van szükség, mert a 30 százalékos állami támogatás nélkül jelenleg elérhető hozam alacsony, így nem éri meg az ügyfeleknek lakástakarékban gondolkodni. A három magyarországi lakástakarékpénztár közül a Fundamenta Lakáskassza lépett először.
Személyes pénzügyek Letarolta a magyar internetet a lakástakarék - valaki előre tudta, mi lesz? 
Gáspár András | 2018. október 18. 15:25
A Google keresési trendjei alapján október 15-én gyakorlatilag teljesen letarolta a magyar internetet a lakáskassza kinyírása. Az intézkedést rohamtempóban vitte végig a kormány, a hivatalos indoklás mellett megy a találgatás a valódi okokról - október 16-án például máris a top 3 keresés közé került a lakáslottó. Akik már szeptemberben a megszűnésre kerestek rá, vajon honnan tudták, mi várható?
Makro / Külgazdaság Eltöröli a lakástakarékokat a kormány - hol lehet még nagyot kaszálni? 
Privátbankár.hu | 2018. október 15. 16:44
Megszüntetné a lakástakarék-szerződésekhez járó állami támogatást egy, a parlamenthez benyújtott kormánypárti törvénymódosító javaslat. A jogszabály-módosítás hatályba lépése után a lakástakarék-szerződésekhez nem járna a jelenleg 30 százalékos, évente maximum 72 ezer forintos állami támogatás.
Személyes pénzügyek Megszüntetnék a lakástakarékok állami támogatását! 
Privátbankár.hu | 2018. október 15. 12:22
Az állam a jövőben nem fogja támogatni a lakástakarék-pénztári megtakarításokat. Az ötletet az mfor.hu szerint a kormány is támogatja.
Személyes pénzügyek Ne mondj le évi 72 ezer forintról! Kihagyhatatlan lehetőség a lakásvásárlóknak 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 8. 17:15
Az utóbbi évek lakástakarék-pénztári megtakarításainak felhasználását vizsgálva megfigyelhető, hogy nőtt a lakás-előtakarékoskodók pénzügyi mozgástere: kevesebben fordítják lakástakarék megtakarításukat korábban felvett lakáscélú hiteleik kiváltására, és jóval többen lakásvásárlásra, építésre.
Személyes pénzügyek Gyorsan pénzre van szükségem a lakástakarékból – mit tehetek? 
Privátbankár.hu | 2017. október 13. 14:30
Az tiszta sor, hogy kategóriájában nem akad versenytársa a lakástakaréknak. A befizetésekre járó 30 százalékos állami támogatás (éves szinten egy szerződésre maximum 72 ezer forint) oda vezet, hogy egy 4 éves LTP is 10 százalék feletti hozamot tud évesítve hozni nekünk. Igen ám, de ezért cserébe nekünk is tartanunk kell magunkat a vállalásunkhoz. Mi történik akkor, ha hamarabb, a futamidő vége előtt szükségünk van a pénzre?
Személyes pénzügyek Ezzel a módszerrel sokkal több állami támogatást kaphatsz a lakásvásárláshoz 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 25. 14:31
A lakástakarékpénztár kétséget kizáróan ma a legmagasabb hozamot adó befektetési forma, ha lakáscéllal rendelkezünk. A befizetésekre járó 30 százalékos állami támogatás nagy segítséget jelent, bár még most is sokan kétségek között őrlődnek, hogy miként szerezhetnek évente 72 ezer forintnál többet. Ehhez több szerződést kell kötni, ami pedig csak közeli hozzátartozók nevére szólhat. A következőkben áttekintjük, hogy ki is értendő bele ebbe a körbe.
Ingatlan A társasházak is ráharaptak az új őrületre  
Privátbankár.hu | 2017. július 20. 10:30
Évente több mint 10 százalékkal nő azoknak a társasházaknak és lakásszövetkezeteknek a száma, amelyek lakástakarékpénztári megtakarítást indítanak korszerűsítési és felújítási terveik finanszírozásához.
Személyes pénzügyek Albérlet helyett hitelből új lakás? Ennyivel jársz jobban 
Privátbankár.hu | 2017. július 15. 13:03
A fogyasztóbarát hitel kapcsán két izgalmas lehetőségre mutat rá az Otthon Centrum Hitel Center. Mindkettő kedvezőbb feltételekhez juttathatja a hitelfelvevőt, mintha csak a fogyasztóbarát termékben gondolkodna. Az egyik konstrukcióban lakástakarékpénztárral kombináljuk, a másikban Nemzeti Otthonteremtési Közösséggel. A jelenlegi hitelkondíciók mellett sokaknak jobban megéri törlesztő részletet fizetni albérleti díj helyett.
Személyes pénzügyek Havi 20 ezer forintból lakás? Ne hagyd ki a több százezer forint állami támogatást! 
Privátbankár.hu | 2017. július 13. 12:59
Az átlag magyar legjelentősebb vagyona a lakás. Akinek még nincs, azon gondolkozik, hogyan veheti meg az elsőt. Akinek már van, azon töpreng, miből újíthatja fel, bővítheti, szépítheti. A legelőrelátóbbak pedig már a gyermekük lakáskérdésén gondolkoznak. Mindehhez szinte kihagyhatatlan segítséget jelent a lakástakarékpénztári megtakarítások 30 százalékos állami támogatása: 72 ezer forint évente, 720 ezer forint 10 év alatt, amely több szerződéssel megsokszorozható.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG