Advertisement
Hirdetés
Hirdetés

A balatoni vendéglátósok nem kérnek a kötelező borravalóból

2017. május 22., 07:28

Szerintük kötelező áremelést jelentene a dolgozóknak szánt plusz bevétel.

Ahogy arról már korábban írtunk, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 8-15 százalékos kötelező szervizdíj bevezetéséről nyújtott be javaslatot, hogy ezzel is csökkentsék a vendéglátóipart sújtó elvándorlást. A szakszervezetek és a balatoni vendéglátósok azonban egészen máshogy állnak a bevezetéshez, előbbi támogatja, utóbbi ellenzi a javaslatot, írja a Magyar Nemzet.

A Vendéglátó és Turisztikai Szakszervezet közlése szerint ez valóban segítene a dolgozókon, a borravalót ugyanis az esetek felében elveszi a felszolgálóktól a tulajdonos és annak csak egy részét, vagy egyáltalán nem adja vissza. Ezzel szemben a Balatoni Turizmus Szövetség úgy látja, hogy a javaslat egy burkolt kötelező áremelést jelentene a szakmának, helyette inkább a további áfacsökkentést szorgalmazzák. Egy egyébként már az idén is csökkent, 18 százalékra, jövőre pedig 5 százalékra mérséklődik majd a vendéglátási forgalmi adó, erről korábban itt írtunk a Privátbankár.hu-n. >>>

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Lecsapnak azokra, aki csal a katával

Lecsapnak azokra, aki csal a katával

A munkaerő-kölcsönzőknél van a legnagyobb kupleráj, de a médiában dolgozók sem lehetnek nyugodtak. Parragh László, az MKIK elnöke avat be a részletekbe.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX43867.73+1.11%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?