Hirdetés
Hirdetés

Feladta a leckét Musk: kitalálta a megvalósíthatatlant?

2017. november 24., 14:00

Teljesen újra kell gondolni az akkumulátorgyártást a Tesla új kamionjai kedvéért.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások. Regisztráljon most! >>

A Tesla brooklyni bemutatóterme.  Forrás: EPA/Andrew Gombert
A Tesla brooklyni bemutatóterme. Forrás: EPA/Andrew Gombert

Ahogy arról már korábban írtunk, lerántotta a leplet a legújabb elektromos teherautójáról a Tesla, és tervezik a nagyobb lélegzetvételű kamionok gyártását is, ezek működtetéséhez azonban teljesen újra kell gondolniuk az akkumulátorgyártást. Ahogy azt Musk korábban már jelezte, az új kamionok 36 tonna szállítmányt lesznek képesek szállítani, és több mint 800 kilométert tudnak menni majd egyetlen töltéssel, ráadásul alig 30 perc alatt újabb 640 kilométert lehetne tankolni beléjük.

Az egyetlen probléma, hogy a jelenlegi technológiával még nem tudnak olyan akkumulátort készíteni, ami ezt elbírná, sem olyan töltőállomás, ami ilyen sebességű töltést lehetővé tenne, írja a Bloomberg. Egyelőre még fogalma sincs a technológia képviselőinek arról, hogy hogyan oldhatnák meg a problémát, mindezt ráadásul úgy, hogy mindezek mellett a járműveknek megfizethető árúnak kell maradniuk.

Hirdetés

Eredmények helyett álmokat - meddig építhet erre Musk?

A Tesla komolyabb eredmény helyett újra reményt adott a befektetőknek, akik hajlandóak is erre némi pénzt áldozni. A legutóbbi gyorsjelentés nem lett túl fényes, ezért Musk azt adta a részvényeseknek, amit mindig is árult: reményt. Bemutatta a társaság elektromos, szinte teljesen önvezető kamionját és egy új személyautó-modellt, a Roadstert.>>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX0.000%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?