Hirdetés
Hirdetés

Sorozatfüggők, figyelem! Nagy bejelentés a Netflixtől

2017. augusztus 08., 12:15

Megvettek egy képregénykiadót, futószalagon jöhetnek a jobbnál-jobb produkciók.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások. Regisztráljon most! >>

Ted Sarandos tartalomért felelős vezető ás Reed Hastings CEO. Fotó: EPA/Miguel A. Lopes
Ted Sarandos tartalomért felelős vezető ás Reed Hastings CEO. Fotó: EPA/Miguel A. Lopes

A Reuters cikke szerint a Millarworld kiadót és két cím kivételével az összes általuk gondozott képregény licenszjogait vásárolták meg, a pontos összeget azonban nem közölték. A 20 éves videómegosztó így gyakorlatilag korlátlan forrást nyert új produkciók, így filmek és sorozatok gyártásához. A Millarworldnek köszönhetjük a Kick-Ass, a Kingsman és a Wanted című filmeket, előbbi kettő jogait nem kapta meg a Netflix. A képregényekből készült filmek összesen 913 millió dollárt hoztak be a mozikban világszerte.

A Netflix ezzel felveszi a versenyt a Walt Disneyvel, akik még 2009-ben vásárolták meg a Marvel Studiost, így azóta ők jegyzik a világhírű szuperhősfilmeket is. Az igazán nagy nyeremény a felvásárlással azonban a skót származású forgatókönyvíró, Mark Millar, aki korábban Marvel filmeken is dolgozott, így amellett, hogy ő működtette a kiadót, neki köszönhetjük a Logan-t és az Amerika kapitány: Polgárháború-t is. A Netflix a legutóbbi második negyedévben egyébként 2,79 milliárd dolláros árbevételt ért el, a nettó nyeresége pedig elérte 65,6 millió dollárt. A hírnek bár örültek, nem különösebben aktivizálta a befektetőket, a cég részvényei 0,6 százalékot erősödtek a nyitás előtti kereskedésben.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Itt élnek és ilyenek a legboldogabb magyarok

Itt élnek és ilyenek a legboldogabb magyarok

Világszerte ma, március 20-án ünneplik a boldogság napját. Ebből az apropóból újra elkészült Magyarország boldogságtérképe. Mi kell a boldogsághoz a magyarok szerint? Kik mondják magukat boldogabbnak, a nők vagy a férfiak? Mely megyeszékhelyen élnek a legboldogabb és legkevésbé boldog emberek? Mi a helyzet a budapestiekkel?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX37954.29+0.7%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?