Hirdetés
Hirdetés

Szárnyal a turizmus: ilyet még nem láttunk magyar reptéren

2018. március 06., 13:11

Rekordok dőltek, a Debrecen Airport pár év múlva meghatározó szereplőjévé válhat a régiónak.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások. Regisztráljon most! >>

A debreceni repülőtéren februárban is tovább nőtt az utasforgalom, 26 százalékkal többen, mintegy 22 765 vették igénybe, ezzel minden idők legerősebb februári forgalmát bonyolította a Debrecen Airport – derült ki a társaság közleményéből.

A reptér járatfejlesztési igazgatója elmondta: az utasforgalom stabil növekedése hideg és zord idő ellenére is folytatódott, ebben pedig nagy segítséget jelentett az Wizz Air és a Lufthansa. A városnak - és a kelet-magyarországi régiónak - tavaly december óta már Európa és Izrael 8 gazdasági és turisztikai szempontból is fontos régiójával van közvetlen légi összeköttetése. Idén további dinamikus növekedésre számítunk a külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák számát illetően - így a régió szállodáinak kihasználtsága is tovább fog javulni – tette hozzá Tamás László.

Hirdetés

Nemsokára tovább bővül a Debrecen Airport kínálata, hiszen a hónap végétől, a Lufthansa már hetente ötször szállít utasokat Debrecenből Münchenbe, ahol öt kontinens, több mint 100 úti céljára van közvetlen csatlakozási lehetőség. A nyári charter szezon a rendszeres német beutazó charter gépek mellett, Törökországba már heti kétszer, Görögországba Zakynthosra és Bulgáriába, Burgaszba, nagyobb gépkapacitással az egyiptomi Hurghadába is biztosítanak nyári járatokat, de szeptember végéig Barcelona is elérhetővé válik, mint lehetséges célpont.

A Wizz Air a csúcsszezonban heti tízszer közlekedik Londonba, míg a nyári iskolai szünetben Eindhovenbe is hetente háromszor repülhetnek az utazni vágyók. Tamás László hozzátette: tavaly már elkezdődtek azok az infrastrukturális beruházások, amelyekkel a repülőterünk a régió meghatározó repülőtérré válik a következő években Közép- és Kelet-Európában.

Szervezett bűnözők lopják a poggyászokat Ferihegyen?

A rendőrség szerint a repülőtéren elkövetett lopásokra nem jellemző a szervezett bűnelkövetés. Az elmúlt időszakban egyre több lopásról lehetett hallani a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren, majd amikor ezek az esetek nyilvánosságra kerültek és a sajtó a poggyászmaffiáról írt, a rendőrök lecsaptak néhány tolvajra. Bűnszervezetről azonban nincs tudomásuk a hatóságoknak. További részletek a Privátbankár.hu-n >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Marha jó, egészséges, de miért nem eszik a magyarok?

Marha jó, egészséges, de miért nem eszik a magyarok?

Újabb ágazatot segít fogyasztásösztönző kampánnyal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Ezúttal a szarvasmarha-, azon belül is a húsmarha-ágazat került a fókuszba. Mindezt a számok is indokolják: a magyarországi marhahús-fogyasztás fejenként és évente alig éri el a 2 kilót, ami az egészségileg indokolt mennyiség és az uniós 6-8 kilós átlag csupán harmada.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX0.000%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?