Hirdetés
Hirdetés

Áll a bál: felszámolják a Zsolnay Porcelánt

2016. június 10., 16:36

Felszámolási eljárást kezdeményeztek péntek reggel a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. ellen – értesült a Pécsma.hu nevű hírportál.

Zsolnay-órisávázák az Új Budapest Galériában. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Zsolnay-órisávázák az Új Budapest Galériában. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Péntek délutáni cikkükben azt írták, hogy a manufaktúra nem tudta kifizetni a Magyar Fejlesztési Bank által május 18-án felmondott, 413 millió forintos hitelt.

Mivel a tartozást időközben egy – a cikkben meg nem nevezett - magyar építőipari vállalat megvásárolta az MFB-től, a porcelánmanufaktúra már ennek a cégnek tartozik.

Pénteken már az új hitelező adta be a Pécsi Törvényszékhez a felszámolási kérelmet – olvasható a hírportálon, amely szerint a bíróságnak három munkanapon belül kell döntenie a vagyonfelügyelő kirendeléséről.

Nemrég a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. mintegy százharminc alkalmazottja szüntette meg munkaviszonyát azonnali hatállyal >> A munkavállalókat azonnal átvette az önkormányzat által létrehozott Ledina Kerámia Kft. Páva Zsolt, Pécs polgármestere szerint a Ledina Kft.-t éppen azért hozták létre korábban, hogy ha bármilyen előre nem várt dolog történne a Zsolnay-gyárral, akkor bizonyos funkciókat át tudjon venni a kft.

 

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Megint mozgalmas hetünk volt, itthon és külföldön is történtek az események. Legújabb videónkban összegyűjtöttük a hét legizgalmasabb a híreit, kiderült, hogy mi akasztotta ki a külgazdasági és külügyminisztert, illetve milyen őrült ötlettel állt elő Venezuela elnöke.

Hirdetés
Hirdetés