5p
Biztosan mind elektromos autókkal fogunk furikázni a jövőben, azonban még jónéhány dolognak össze kell jönnie ahhoz, hogy tömegesen hagyhassanak fel az autósok a benzinkutak látogatásával. Az új Tesla-modell nagyon biztató, de legalább másfél évet kell rá várni, sokáig kell tölteni, és nem lehet egy töltéssel annyit menni, mint egy dízellel. Helyzetjelentés a villanyautó-frontról.

Minden trend abba az irányba mutat, hogy első számú közlekedési eszközeinket a jövőben nem benzinnel vagy gázolajjal működő erőforrás hajtja majd - a jövő a villanyautóké, ehhez nem fér kétség. Csakhogy minden évben a következő évre várjuk az igazi áttörést - és ez most sincs másként. Ahhoz, hogy az elektromos autók valóban tömegesen jelenjenek meg az utakon, több dolog is szükséges - ezek persze szorosan összefüggenek.

Már nem is olyan drága?

Legfőként az, hogy sokak számára elérhető legyen a vételár: mindegy, milyen motor hajt egy luxusautót és mennyibe kerül fenntartani, ha a lehetséges vevőközönség elsöprő  többsége már az autószalon küszöbén sem jut át.

A Tesla új, Model 3 típusú autója az első, ami szélesebb rétegek számára elérhető áron kínál a belsőégésűekhez hasonló tulajdonságokat. 35 ezer dolláros, közel 10 millió forintos ára persze nem Dacia-kategória, de messze nem tartozik az elérhetetlen kategóriába sem. Sok helyen még támogatják is a teljesen elektromos meghajtású autókra való átállást - így akár még lejjebb is kerülhet a végső vételár.

Valahogy fel kellene gyorsítani a "tankolást"

A másik fontos kérdés, hogy mennyi idő alatt lehet feltölteni az autót. Egy belső égésű motorral hajtott autó feltankolása még akkor sem tart 15 percnél tovább, ha az autópálya benzinkútjára épp előttünk futott be egy német nyugdíjasokat vagy idegenbeli meccsre utazó szurkolókat szállító emeletes busz, melyeknek utasai mind elénk kerülnek a kasszánál - normál esetben pedig mindennel együtt 5 perc alatt lezavarható az utántöltés.

Egy Tesla feltöltése viszont 3-4 óráig tart egy átlagos nyilvános töltőn, és legfeljebb 30-40 percre gyorsítható fel a folyamat, ha egy Tesla Supercharger állomásra csatlakozunk fel (ebből egyelőre 613 darab található világszerte - Magyarországon egy sincs, legközelebb Grazban, Bécsben vagy a szlovákiai Zólyomban, egy hotel mellett találhatunk ilyet). A jó hír, hogy előre láthatólag a Tesla 3 modell is használhatja majd ezt az infrastruktúrát, aminek fejlesztése biztosan felgyorsul, ha felpörögnek az eladási számok. A 40 perces feltöltési idő azonban még mindig nem elég gyors.

 

Meddig megyünk egy töltéssel?

Ilyen hosszadalmas feltöltési idő mellett főleg nem mindegy, mekkora az autó hatótávolsága, azaz meddig jut el egy feltöltéssel. Jelenleg átlagosan 240 kilométert tudnak megtenni két töltés között az elektromos autók – állapította meg a stuttgarti központú IFUA Horváth & Partners nemzetközi vezetési tanácsadó cég felmérése. A felmérés a különböző elektromos autók gyári adatait a 2015-ben Németországban eladott kocsik száma szerint súlyozta.

Nem csak a sarki közértbe akarunk leugrani a villanyautónkkal

A hatótávolság négy évvel korábbi értéke még 100 kilométerrel kisebb volt a mostaninál, annak megfelelően, hogy a gyártók kezdetben városi közlekedésre tervezték az e-autókat. Ez azonban stratégiai hibának bizonyult.

A tavalyi évben a német vevők egyértelműen azokat a villanyautókat keresték, amelyeket többféle célra is használni lehet, s ebből a szempontból az egy töltéssel megtehető távolság nagyon fontos. Így népszerű volt a Tesla Model S (528 kilométer), a Renault ZOE (210 kilométer) vagy a Kia Soul EV (212 kilométer). Hatótávolság szempontjából a Tesla Model S a „legerősebb", s bár a versenytársaihoz képest elég drága, az e-autók között ebből a típusból helyezték üzembe a harmadik legtöbbet 2015-ben Németországban. Több mint 1500 üzembe helyezéssel a Tesla limuzin egyértelműen népszerűbb volt, mint a kedvezőbb árú BMW i3, Nissan Leaf, Mercedes B 250e vagy VW e-Golf.

Íme, a választék. A TechInsider összeállításában jól látszik, mekkora durranás lesz a Model 3, ha minden jól működik - ezt tudják most a villanyautók nem kevés pénzért. (Kattintásra nagyobb lesz!)

Nagyot ugrik a hatótávolság

A csökkenő akkumulátor-árak és a javuló technológia miatt az elkövetkező években várhatóan jelentősen nő a villanyautókkal egyetlen töltéssel megtehető út hossza. Az IFUA Horváth & Partners szakértői arra számítanak, hogy ez a távolság 2020-ra átlagosan meghaladja majd a 400 kilométert. Ezt támasztják alá az iparági bejelentések is.

A Tesla az idén vezeti be a német piacra a Model X-et 470 kilométeres hatótávolsággal, míg a megújított BMW i3 hatótávolsága meghaladja majd a 285 kilométert. Az új Opel Ampera-e 320 kilométeres hatótávolsággal kerül az európai piacra a GM közlése szerint. A Porsche, az Audi, a VW, a Daimler és a Ford olyan modelleket ígér 2020-ig, amelyek egyetlen töltéssel jóval több, mint 300 kilométert tudnak majd megtenni.

A frissen beharangozott Tesla Model 3-mal egy töltéssel a most megadott adatok szerint 215 mérföldet lehet megtenni, ami 345 kilométer.

Mikor lesz egymillió elektromos autó Németországban?

Németországban 2015 végén 44 ezer elektromos meghajtású személyautó volt. Ez mintegy 70 százalékos emelkedést jelent az előző évhez képest. Ha az elmúlt három év növekedési üteme folytatódik, akkor 2021-ben már egymillió villanyautó fut majd a német utakon. Ez egyéves késést jelent a berlini kormány által kitűzött célhoz képest, amely ezt a számot már 2020-ban el akarta érni.

Címkék: Vásárló

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Kellemetlen áremelkedésre ébredhetnek szerdán a magyar autósok
Privátbankár.hu | 2024. március 25. 12:47
Drágul a benzin a húsvéti ünnepek előtt. 
Vásárló Hiába van vasszigor a magyar diszkontokban, erre jutott a legújabb Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérés
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. március 25. 05:44
Februárhoz képest 1,9 százalékkal nőtt a Privátbankár Diszkont Árkosarában szereplő termékek átlagára. Októberhez képest viszont bő 4 százalékos a csökkenés.
Vásárló Újra napirendre került a vasárnapi boltzár, a szomszédban
Buksza blog | 2024. március 24. 16:09
Könnyen lehet, hogy kellemetlen meglepetés érheti hamarosan a Romániába utazó magyarokat, ugyanis a bukaresti kormányt azt fontolgatja, hogy bevezeti a boltok kötelező vasárnapi zárva tartását.
Vásárló „Eldugják” a csokit a vásárlók elől egy diszkontláncban
Privátbankár.hu | 2024. március 23. 12:46
Az áruházak egyik vásárlásra csábító trükkje, hogy a pénztárak futószalagjai fölötti polcokon csábító apróságokat kínálnak a vevőknek ösztönözve az impulzus vásárlást. Ez megváltozhat a jövőben.
Vásárló Pórul járt a Tesco, a Lidl jött ki jól a veszekedésből
Buksza blog | 2024. március 21. 10:16
Mélyen a zsebébe kell nyúlnia a Tescónak azt követően, hogy a fellebbviteli bíróság is úgy találta, megtévesztő, ha úgy reklámozza Clubcardjának árait, mintha azok a Lildlénél is kedvezőbbek lennének.
Vásárló A romániai vásárlók nem ismernek tréfát
Privátbankár.hu | 2024. március 20. 15:21
Romániában győzelemre állnak a hazai élelmiszerek. Az ottani vásárlók többsége azokat választja a külföldi termékek helyett. Előbb leveszik a polcról a helyben termelt árut és csak utána nézik meg az árát. 
Vásárló Az osztrák nyugdíj igénylése
Márkázott tartalom | 2024. március 20. 09:47
Amennyiben életünk során nem csak Magyarországon dolgoztunk, hanem más országokban is, akkor jó tudni, hogy ezekből az országokból is számíthatunk nyugdíjkifizetésre. Ha Ausztriában dolgoztunk, akkor attól függően, hogy ez az időtartam mennyi volt, kaphatunk nyugdíjat egyenesen az osztrák nyugdíjfolyósítótól, vagy a magyar nyugdíjunkat emeli meg ez az időszak. Cikkünkben segítséget nyújtunk az osztrák nyugdíjrendszer megismeréséhez.
Vásárló Megváltozhatnak az áruházak, 237 000 milliárd forintból
Buksza blog | 2024. március 19. 08:36
Az EU rendületlenül alkotja azokat az új szabályokat, amelyek célja a kontinens iparának támogatása a fenntarthatóvá válásban és a digitalizálás elsajátításában. A kiskereskedelem is beállt a sorba.
Vásárló Fordulat az Ikeánál, már látszik, mire számíthatnak a magyar vásárlók
Privátbankár.hu | 2024. március 16. 16:19
Az Ikea vissza akarja hozni az elmúlt évek drasztikus inflációja előtti időszakot, ez pedig az árak jelentős csökkentését helyenként akár a profit rovására is.
Vásárló Extrém ízeket kaphatnak a kenyerek
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. március 16. 11:36
A margetingguruk legújabb ötlete, hogy kézzelfoghatóvá, pontosabban ízlelhetővé teszik az emberi érzelmeket, amihez a mesterséges intelligenciát hívták segítségül. Kiderül, beveszik-e ezt az emberek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG