Hirdetés
Hirdetés

Egyre több járata esik ki a legnagyobb fapados légitársaságnak – mit tehetünk?

2018. szeptember 29., 15:27

Már több 10 ezer utas van, akit nem tudott elszállítani a Ryanair, miután a dolgozók egyre kiterjedtebb sztrájkja bénítja meg a légitársaságot. Figyeljünk oda, indul-e a gépünk, ha a jónevű ír társasággal utazunk, ha viszont szorult helyzetében olcsón kezdi adni a jegyeit pár hónapra előre, nyugodtan vegyünk belőle.

A Ryanair már napi 250 járatot kellett, hogy töröljön, miután a munkabeszüntetés rendkívül kiterjedt lett. A légitársaság közölte, hogy mindazonáltal a járatok 90 százaléka így is elindul, igyekeznek mérsékelni a károkat.

Hazai szerződést akarnak

A sztrájkban német, belga, holland, portugál spanyol dolgozók egyaránt részt vesznek, ami arra utal, hogy általános az elégedetlenség a cégnél. A dolgozók azt követelik, hogy országaik törvényei szerződést kössenek velük, ne ír munkavállalókként kezeljék őket, amint az most a gyakorlat. Erre most kaptak szóbeli ígéretet, de ezt keveslik: biztosra akarnak menni.

Hirdetés

Zord bánásmód

Hogy mennyire megalapozott a dolgozók elégedetlensége, azt nehéz megítélni, miután ebben az iparágban általános munkaerőhiány van, így könnyen odébb lehet állni más céghez. Az viszont tény, hogy a cég főnöke, Michael O’Leary már több esetben azt a politikát folytatta, hogy vagy az utasokat, vagy a személyzetet kezeli zordan, bár később módosított, miután ez az állapot fenntarthatatlan volt.

Munkaerőhiány

A jelenlegi esetben valószínűleg nem lesz sok választása, meg kell egyeznie a dolgozókkal, már amennyiben nem irreálisak és teljesíthetetlenek a követeléseik, mégpedig minél előbb, mert ha az utazóközönség attól kezd félni, hogy a társaságnál bármikor törölhetik a járatokat, átpártolhatnak másokhoz, akár drágább viteldíjakért is.

Használjuk ki

Így jó eséllyel a helyzet rövid időben belül rendeződni fog, ha pedig az utasok elpártolása miatt a Ryanair igen olcsón árusítana jegyeket a következő hónapokra vagy akár jövő nyárra, hogy visszaszerezze az utazóközönséget, vegyünk belőle nyugodtan, addigra szinte biztos, hogy menni fognak a gépek.

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

 

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: a Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsöne 16 823 forint a havi törlesztőrészlettel vehető fel, a THM 13,69 százalék. Pár forinttal tér el a K&H Bank személyi kölcsöne: 16 845 forintos törlesztőrészlettel és 13,79 százalékos THM-mel igényelhetjük. Kedvező ajánlat még az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék, míg a Raiffeisen Banknál 18 064 forint a törlesztőrészlet, a THM pedig 20,85 százalék. Tov

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Orbánék családvédő hitele a lakásoknál - mennyi pluszpénzzel számolhat, aki most vásárolna?

Orbánék családvédő hitele a lakásoknál - mennyi pluszpénzzel számolhat, aki most vásárolna?

A gyermekvállalást tervező családok a feltételek teljesítése esetén akár több 10 millió forintos összeget fordíthatnak lakásvásárlásra a család- és lakástámogatási rendszer új megoldásainak köszönhetően - derül ki az ingatlan.com a részletes támogatási szabályok megjelenése apropóján készített elemzéséből.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?