Hirdetés
Hirdetés

Egyre több járata esik ki a legnagyobb fapados légitársaságnak – mit tehetünk?

2018. szeptember 29., 15:27

Már több 10 ezer utas van, akit nem tudott elszállítani a Ryanair, miután a dolgozók egyre kiterjedtebb sztrájkja bénítja meg a légitársaságot. Figyeljünk oda, indul-e a gépünk, ha a jónevű ír társasággal utazunk, ha viszont szorult helyzetében olcsón kezdi adni a jegyeit pár hónapra előre, nyugodtan vegyünk belőle.

A Ryanair már napi 250 járatot kellett, hogy töröljön, miután a munkabeszüntetés rendkívül kiterjedt lett. A légitársaság közölte, hogy mindazonáltal a járatok 90 százaléka így is elindul, igyekeznek mérsékelni a károkat.

Hazai szerződést akarnak

A sztrájkban német, belga, holland, portugál spanyol dolgozók egyaránt részt vesznek, ami arra utal, hogy általános az elégedetlenség a cégnél. A dolgozók azt követelik, hogy országaik törvényei szerződést kössenek velük, ne ír munkavállalókként kezeljék őket, amint az most a gyakorlat. Erre most kaptak szóbeli ígéretet, de ezt keveslik: biztosra akarnak menni.

Hirdetés

Zord bánásmód

Hogy mennyire megalapozott a dolgozók elégedetlensége, azt nehéz megítélni, miután ebben az iparágban általános munkaerőhiány van, így könnyen odébb lehet állni más céghez. Az viszont tény, hogy a cég főnöke, Michael O’Leary már több esetben azt a politikát folytatta, hogy vagy az utasokat, vagy a személyzetet kezeli zordan, bár később módosított, miután ez az állapot fenntarthatatlan volt.

Munkaerőhiány

A jelenlegi esetben valószínűleg nem lesz sok választása, meg kell egyeznie a dolgozókkal, már amennyiben nem irreálisak és teljesíthetetlenek a követeléseik, mégpedig minél előbb, mert ha az utazóközönség attól kezd félni, hogy a társaságnál bármikor törölhetik a járatokat, átpártolhatnak másokhoz, akár drágább viteldíjakért is.

Használjuk ki

Így jó eséllyel a helyzet rövid időben belül rendeződni fog, ha pedig az utasok elpártolása miatt a Ryanair igen olcsón árusítana jegyeket a következő hónapokra vagy akár jövő nyárra, hogy visszaszerezze az utazóközönséget, vegyünk belőle nyugodtan, addigra szinte biztos, hogy menni fognak a gépek.

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: a Raiffeisen Banknál 16 595 forint a törlesztőrészlet, a THM pedig 13,86 százalék, míg  a Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsönénél 16 823 forint a havi törlesztőrészlet, a THM pedig 14,49 százalék. Pár forinttal tér el a K&H Bank személyi kölcsöne: 16 845 forintos törlesztőrészlettel és 13,79 százalékos THM-mel igényelhetjük, de kedvező ajánlat még az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ibiza-gate: ügyes trükkel marad tűzközelben a bukott alkancellár

Ibiza-gate: ügyes trükkel marad tűzközelben a bukott alkancellár

Lemond európai parlamenti mandátumáról Heinz-Christian Strache. Az ibizai videóbotrányba belebukott szabadságpárti politikus ugyanakkor lehetségesnek tartja, hogy visszatér a politikai életbe, amint fény derül a történtek hátterére. Befolyását addig is megőrizheti, felesége ugyanis szinte biztosan tagja lesz az új osztrák parlamentnek.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön kiirtanád a magázást a magyar nyelvből?