Hirdetés
Hirdetés

Egyre több járata esik ki a legnagyobb fapados légitársaságnak – mit tehetünk?

2018. szeptember 29., 15:27

Már több 10 ezer utas van, akit nem tudott elszállítani a Ryanair, miután a dolgozók egyre kiterjedtebb sztrájkja bénítja meg a légitársaságot. Figyeljünk oda, indul-e a gépünk, ha a jónevű ír társasággal utazunk, ha viszont szorult helyzetében olcsón kezdi adni a jegyeit pár hónapra előre, nyugodtan vegyünk belőle.

A Ryanair már napi 250 járatot kellett, hogy töröljön, miután a munkabeszüntetés rendkívül kiterjedt lett. A légitársaság közölte, hogy mindazonáltal a járatok 90 százaléka így is elindul, igyekeznek mérsékelni a károkat.

Hazai szerződést akarnak

A sztrájkban német, belga, holland, portugál spanyol dolgozók egyaránt részt vesznek, ami arra utal, hogy általános az elégedetlenség a cégnél. A dolgozók azt követelik, hogy országaik törvényei szerződést kössenek velük, ne ír munkavállalókként kezeljék őket, amint az most a gyakorlat. Erre most kaptak szóbeli ígéretet, de ezt keveslik: biztosra akarnak menni.

Hirdetés

Zord bánásmód

Hogy mennyire megalapozott a dolgozók elégedetlensége, azt nehéz megítélni, miután ebben az iparágban általános munkaerőhiány van, így könnyen odébb lehet állni más céghez. Az viszont tény, hogy a cég főnöke, Michael O’Leary már több esetben azt a politikát folytatta, hogy vagy az utasokat, vagy a személyzetet kezeli zordan, bár később módosított, miután ez az állapot fenntarthatatlan volt.

Munkaerőhiány

A jelenlegi esetben valószínűleg nem lesz sok választása, meg kell egyeznie a dolgozókkal, már amennyiben nem irreálisak és teljesíthetetlenek a követeléseik, mégpedig minél előbb, mert ha az utazóközönség attól kezd félni, hogy a társaságnál bármikor törölhetik a járatokat, átpártolhatnak másokhoz, akár drágább viteldíjakért is.

Használjuk ki

Így jó eséllyel a helyzet rövid időben belül rendeződni fog, ha pedig az utasok elpártolása miatt a Ryanair igen olcsón árusítana jegyeket a következő hónapokra vagy akár jövő nyárra, hogy visszaszerezze az utazóközönséget, vegyünk belőle nyugodtan, addigra szinte biztos, hogy menni fognak a gépek.

500 000 Ft gyorskölcsön, ha hirtelen jött a baj

Villámgyors pénzügyi segítség kell? Ha hitelhez kell nyúlnod, keresd a legolcsóbbat, a megújult személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével találd meg a legkedvezőbb ajánlatot. Nézzünk egy konkrét példát 500 000 forintos hitelösszeghez 36 hónapos futamidővel, a törlesztőrészlet rangsora alapján a legkedvezőbb ajánlat ebben az esetben a Cofidis Fapados kölcsöne 16 747 forintos havi törlesztőrészlettel (THM: 13,34%), de szorosan követi a Cetelem Saját Ritmus ajánlata is 16 823 forintos törlesztőrészlettel (THM: 14,49%), és a K&H személyi kölcsöne 16 845 forintos havi törlesztőrészlettel (THM: 15,99%), de szintén a kedvezőbb konstrukciók közé tartozik Provident kölcsöne heti visszafizetéssel, 5 707 forintos heti törlesztőrészlettel (THM: 24,83%). További  ajánlatok érdekelnek? Használd gyorskölcsön kalkulátorunkat!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mindenki tudta, hogy nagy bukás lesz Londonban - ütni kezdték a forintot

Mindenki tudta, hogy nagy bukás lesz Londonban - ütni kezdték a forintot

Mivel borítékolható volt, hogy elbukik a parlamentben a Brexit-megállapodás tervezete, inkább a várható kínai gazdaságélénkítő lépések mozgatják a piacokat - Londonban azért van egy kis hullámvasutazás, a brit fontot is megrángatták. Budapesten két papír is limittel emelkedik, a forint viszont határozottan gyengül az inflációs adatközlés óta.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?