Hirdetés
Hirdetés

Ettől lesz drágább a kenyér? Rossz hírek jöttek a pékektől

2017. szeptember 12., 13:21

Gyakorlatilag nullszaldós a pékipar, nem éri meg ebbe fektetni.

elelmiszer_pek
A Magyar Pékszövetség elnöke, Septe József elmondása szerint a nulla százalékos nyereségességi arány miatt egy támogatási rendszer kidolgozását tartják szükségesnek a sütőipari vállalkozások, más élelmiszeripari ágazatokhoz hasonlóan. Elmondása szerint a sütőipari ágazat tartalékai mára kimerültek, a költségcsökkentési lehetőségek elfogytak. Az ezer magyar működő sütőipari vállalkozás mintegy 60 százaléka veszteséges.

Ráadásul az ágazatból 6 ezer munkavállaló, közülük mintegy 3 ezer pék hiányzik. Emellett a különböző költségek, például a munkabérek, logisztikai kiadások folyamatosan nőnek, ismertette Septe az ágazat további problémáit. Mindezek miatt áremelkedés várható a termékekben is, ezt azonban a nagy áruházláncokkal nem lehet elismertetni, most például a liszt ára nő majd előreláthatólag 5-10 százalékkal, tette hozzá az elnök.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Te tudod, mennyit kell fizetned majd az autópályákon?

Te tudod, mennyit kell fizetned majd az autópályákon?

Az üdülési szezon beindultával számos honfitársunk autóval utazik a szomszédos országokba, számukra hasznos információ, hogy a nyaralás célpontjai felé vezető úton mennyit és milyen módon fizethetnek az autópálya-használatért.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?