Hirdetés
Hirdetés

Az orosz-szír légierő amerikai támogatású harcosokat talált el

2017. szeptember 16., 14:26
Cimkék
Iszlám Állam
, kurdok
, SDF

Feltehetően tévedésből, de az Iszlám Állam ellen harcoló másik erőt érte támadás egy olyan területen, ahol roppant nehéz megkülönböztetni a harcoló feleket, miután a frontok igen közel vannak egymáshoz, a területek pedig sűrűn cserélnek gazdát.

Hatan sérültek meg az SDF milíciai tagjai közül, melyben kurdok és szunnita arabok egyaránt harcolnak az Iszlám Állam ellen. Az elmúlt hetekben az orosz vezetésű szír erők csapdát állítottak az Iszlám Államnak, majd egy mindent elsöprő támadással felszabadították Deir ez-Zor városának nagy részét és környékét, egyúttal kijutottak az Eufrátesz folyóhoz a város két oldalán.

Közeledik a két oldal egymáshoz, kettévágják az Iszlám Államot. Forrás: liveuamap.com
Közeledik a két oldal egymáshoz, kettévágják az Iszlám Államot. Forrás: liveuamap.com

Ugyanakkor a folyótól keletre az amerikai támogatású, kurd vezetésű SDF erői indítottak támadást, és meg is közelítették az Eufráteszt az orosz-szír erőkkel szemben. A folyó mindkét partján továbbra is heves harcok folynak, az orosz légierő pedig igen intenzíven bombázza az Iszlám Állam erőit, mielőtt a szír kormányerők szárazföldi erői tovább nyomulnak. Ez a stratégia eddig is bevált és gyors haladást tett lehetővé.

Hirdetés

A két oldal egyre inkább harapófogóba zárja az Iszlám Állam még meglévő iraki területeit, így ilyen tévedések, balesetek óhatatlanul előfordulhatnak. Az orosz és az amerikai légierő ugyanakkor kezdettől fogva kommunikál egymással, hogy elkerüljék egymás gépeinek tévedésből történő lelövését, ezt eddig sikerült is elkerülni.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Trump döntése fellobbantotta az európai muszlimok haragját is

Trump döntése fellobbantotta az európai muszlimok haragját is

Berlinben a muszlim demonstrálók izraeli zászlókat égettek és egymással is összeverekedtek. Malmöben két tűzbombát dobtak a helyi zsinagógára. Mára a svéd rendőrség szerint 23 muszlimok által ellenőrzött no-go zóna és 60 „sérülékeny terület” van az országban, ahova a nem-muszlimoknak nem tanácsos a belépés.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?