Hirdetés
Hirdetés

Ne most légy beteg – hiány van ebből a gyógyszerből

2017. szeptember 20., 17:51

A WHO figyelmeztetése szerint hamarosan kifogy a világ az antibiotikumokból.

A Marketwatch cikke szerint egyre nő az aggodalom az antibiotikumok körül, a WHO jelentése szerint ugyanis fogytán vannak az elérhető és hatékony gyógyszerek. A gyógyszeripar ugyanis nem tud lépést tartani a gyorsan mutálódó kórokozókkal, így a készlethiány mellett az új készítmények megjelenése is akadozik. Az Egyesült Nemzetek Szervezete ráadásul felhívta a figyelmet, hogy az antibiotikum-rezisztens kórokozók száma is nőtt az elmúlt években.

Ennek azonban az lehet a folyománya, hogy az orvostudománynak hátra kell lépnie egyet a fejlődésben – egyesek egyenesen attól tartanak, hogy hamarosan egy-egy komolyabb influenza vagy egyszerű műtét is akkora rizikót jelenthet, mint néhány évtizeddel ezelőtt. A problémát az okozza, hogy miközben egyre több bakteriális fertőzés ellen védekezünk, a baktériumtörzsek gyorsan mutálódnak, ezáltal viszont újabb és újabb készítményekre lenne szükség, hogy a megerősödött törzseket legyűrje a gyógyszer.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Merkel belekapaszkodott a legutolsó szalmaszálba - könnyen elsodorhatja az ár

Merkel belekapaszkodott a legutolsó szalmaszálba - könnyen elsodorhatja az ár

Bár a Szociáldemokrata Párt, az SPD támogatottsága 1949 óta nem látott mélységbe zuhant a legutóbbi közös kormányzás végére, ezért elképzelhetetlennek tűnt egy újabb nagykoalíció megalakítása, az előrehozott választások réme úgy tűnik mégis egy platformra terelheti őket Merkel Kereszténydemokrata Uniójával, a CDU-val.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?