Hirdetés

Gondolatban egy lépéssel előbbre járnak

Egy világbajnok vízilabdakapus és egy elismert befektetési szakember. Sikeresek, mert sokszor gyorsabban gondolkoznak, mint az ellenfél vagy a tőkepiac.

Decker Attila világbajnok vízilabdázó és Szalma Csaba, az OTP Alapkezelő befektetési igazgatója. Két sikeres karrier, amit összeköt, hogy mindketten képesek egy lépéssel az események előtt járni. A vízilabda gyors játék, a kapusnak szinte olvasnia kell az ellenfél játékosainak a gondolataiban ahhoz, hogy időben tudjon reagálni. A pénz- és tőkepiacokon pedig akkor kell lépni, amikor mások még nem ismerték fel a kínálkozó lehetőséget.

Decker Attila utánpótlás játékosként ifjúsági Európa-bajnoki bronzérmes, junior világbajnok és Európa-bajnoki ezüstérmes. 2012-ben játszotta első felnőtt válogatott mérkőzését, majd 2013-ban világbajnok lett. 2014-ben Európa-bajnoki, 2017-ben világbajnoki ezüstérmes.  Klubcsapataival magyar bajnok, kupagyőztes, többszörös ezüst- és bronzérmes, valamint LEN-kupa ezüstérmes.

Szalma Csaba a Budapesti Műszaki Egyetemen 1994-ben, a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán 1996-ban, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen pedig 2002-ben diplomázott. 1999-ben EFFAS befektetés-elemző oklevelet,, majd 2007-ben CFA minősítést szerzett. 1997. óta az OTP Alapkezelő befektetési igazgatója, szakterülete a hazai és nemzetközi kötvénypiacok. A kötvényalapok mellett indulása, 2008. óta kezeli az OTP Supra Alapot. A szakma 2014-ben és 2018-ban is az Év Portfoliómenedzserévé választotta.

Az OTP Supra Alap a hazai piac legnagyobb abszolút hozam alapja, kezelt vagyona közel a 220 milliárd forint. A Privátbankár.hu Klasszis 2019. díjazásán az elmúlt 10 év három legjobb abszolút hozamú alapja közé került. Az alap befektetései ugyan nem köthetők előre meghatározott piacokhoz, eszközosztályokhoz vagy régiókhoz, de döntően deviza és kötvény, kisebb mértékben részvény és árupiaci pozíciókat vállal. Az alap származtatott eszközöket is igénybe vehet, így nem csak az eszközök árfolyamának növekedéséből, hanem csökkenéséből is profitálhat, illetve tőkeáttétel alkalmazásával növelheti az befektetések hatékonyságát.

„A világ állandó változásban van körülöttünk, nehéz megjósolni a jövőbeli gazdasági és politikai eseményeket, a piacok reakcióit. Aki képes jó érzékkel előre látni, az jobban teljesíthet a versenytársaknál, magasabb hozamot érhet el az átlagnál” – mondta el Szalma Csaba.

Az OTP Supra Alap olyan befektetés, amelynek jelentős kockázata van ugyan, de a legalább 3-5 éves ajánlott befektetési időtávon várható hozama is magasabb annál, mint amit kockázatvállalás nélkül el lehet érni.

Az alapról részletesen itt tájékozódhat >>

A befektetési jegyek elérhetőek az OTP Bank fiókhálózatban, illetve az OTPdirekt elektronikus csatornáin keresztül, illetve több más pénzintézet is ajánlja az alapot privátbanki ügyfelei számára.

(x)

Hirdetés

Címlapon

A stadion is egészségügyi intézmény? - Lassan igaz lesz a mondás

A stadion is egészségügyi intézmény? - Lassan igaz lesz a mondás

Sorra maradnak el a világ nagy sporteseményei és az olimpia megrendezése is igencsak kérdésessé vált a nem csillapuló koronavírus járvány miatt. Ráadásul fogadni sincs mire és a játékadóból származó költségvetési bevétel is oda. Mindennek egyelőre kiszámíthatatlan a rövid és hosszútávú gazdasági következménye.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Tipp

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Heti várható események, adatok

 • március 4
  KSH: Külkereskedelmi mérleg
  március 5
  KSH: Kiskereskedelmi forgalom
  Szolgáltatóipari BMI
  Szolgáltatóipari BMI
  GDP
  Kiskereskedelmi forgalom
  ISM szolgáltatóipari index
  március 6
  Bézs könyv
  március 7
  KSH: Ipari termelés
  Deutsche Post (2018 Q4)
  GDP
  EKB kamatdöntés
  Friss és tartós munkanélküli-segély kérelmek
  március 8
  KSH: Fogyasztói árindex
  Államháztartási egyenleg
  Munkanélküliségi ráta

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?