<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Adókedvezmény járna azoknak, akik sokgyerekes szülőket alkalmaznak, és adómentes lenne a bölcsődei, családi napközis ellátás.

Egy fideszes javaslat szerint három évig nem kellene szociális hozzájárulási adót fizetnie annak a foglalkoztatónak, aki három, vagy több gyermeket nevelő munkavállalót alkalmaz, aki gyedben vagy gyesben, illetve gyermeknevelési támogatásban részesül. Ez azt jelenti, hogy legfeljebb bruttó 100 ezer forintig nem kell utánuk befizetni a 27 százalékos adót a társadalombiztosításba, mint ahogy szakképzési hozzájárulást sem kell utalni. Az ezt követő két évben pedig 14,5 százalékos kedvezményt vehet igénybe a munkaadó, vagyis ennyivel alacsonyabb adóval tartozik az államnak ebben az időszakban.

Az ennél kisebb családok esetében maradna a jelenlegi szabály, vagyis két évig teljes mentességet élvez a munkáltató, a harmadik évben pedig csökkentett mértékű kedvezményt vehet igénybe. Révész Máriusz, a Fidesz demográfiai programért felelős munkacsoportjának vezetője azzal indokolja javaslatát, hogy a 3 vagy több gyermeket nevelő édesanyák elhelyezkedési lehetőségei és munkahely-megtartási esélye kisebbek, mint az 1 vagy 2 gyermeket nevelő nőké.

hirdetés

Egy másik képviselő is fontosnak tartotta, hogy az adótörvényeken keresztül támogassa a családosokat. Aradszki András, a kisebbik kormánypárt, a KDNP frakciójának tagja úgy javítana a családok helyzetén, hogy az adómentesen nyújtható juttatások közé sorolná be a bölcsődei, családi napközi által nyújtott szolgáltatást.

Rögtön érthetővé válik a kormánypárti politikusok népesedéspolitikai aktivitása, ha rátekintünk a Központi Statisztikai Hivatal legutóbbi jelentésére a születések alakulásáról. Minden eddigi törekvés ellenére tovább csökken a születések száma: idén január és augusztus között 3,5 százalékkal kevesebb gyermek jött világra, mint tavaly a hasonló időszakban. Idén nem egy olyan hónap volt, amikor a hétezret sem érte el az élveszületések száma. A korábbi években erre nem volt példa.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Adó Vannak esetek, amikor a munkaadónak kell biztosítania a védőfelszerelést
Privátbankár.hu | 2020. március 29. 12:30
A szemétszállítók, illetve a szennyvízkezeléssel foglalkozók biztonságáról a foglalkoztatónak kell gondoskodnia.
Adó Trükközött a jelentésekkel egy betegszállító cég
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:58
Hatvanmillió forint értékű egészségpénztári támogatást vett fel jogosulatlanul egy Szabolcs megyei betegszállító vállalat.
Adó Vizsgálódott a NAV – sok szabálysértés a külföldiek éttermeiben
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:08
A Dél-Alföldön ellenőrzött, külföldiek által üzemeltetett szegedi éttermek több mint kétharmadánál találtak szabálytalanságokat az adóellenőrök.
Adó Késésben vagy az adóbevallással? Van egy jó hírünk!
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 08:42
A NAV négy legnagyobb fővárosi ügyfélszolgálata a május 20-áig hátralévő valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat.
Adó Óriási adócsökkentési pakkot kapunk
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 07:57
Összességében 220 milliárdos köztehercsökkentést indítványoz a kormány a jövő évi adócsomagban – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
Adó Túlzottan is félünk az áfacsalástól
Privátbankár.hu | 2015. május 12. 15:08
Évente közel 200 milliárd euró áfától, az összes lehetséges áfabevétel közel hatodától esnek el az uniós tagállamok az áfacsalások miatt.
Adó Ha a disznóknál bejön, másutt is csökkenhet az áfa?
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 18:23
Nemcsak a sertéságazatnak, de az agráriumnak és az egész gazdaságnak kedvezőbb lenne az alacsonyabb áfakulcs - ezt akarja bizonyítani az 5 százalékos áfa bevezetését követően a Terméktanács.
Adó Így enyhítené a reklámadót a szakmai szervezet
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 11:55
Megszüntetné a saját célú reklám adóztatását az Országos Kereskedelmi Szövetség. Az ötszázalékos kulccsal képtelenek tervezni a kkv-k.
Adó Tényleg olcsóbb lett a hús? Komoly ellenőrzés vár a kereskedőkre
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 08:41
Jövőre 27-ről 5 százalékra csökken a sertéshús áfája, az NGM is ellenőrizni fogja, hogy a kereskedők nem nyelik-e le.
Adó Matekozzon velünk: hányan tudnak felöltözni ennyi hamisítványból? - képek
Privátbankár.hu | 2015. május 9. 10:02
Szép nagy fogása volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, mintegy 230 millió forintnyi gagyi utánzatot találtak egy ganz-telepi raktárban.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló