<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Adótörvények
Vállalat Úristen, jön az adóellenőr! Mit tegyek?
Privátbankár.hu | 2018. május 31. 11:06
Jön az új adótörvény, több és alaposabb vizsgálatra számíthatnak a magyar cégek. Mi ilyenkor a teendő?
Vállalat Elege lett Brüsszelnek: durva világ jön a multikra
Privátbankár.hu | 2018. március 16. 11:23
Már készül a javaslat arra, hogy megadóztathassák a digitális nagyvállalatokat.
KKV Hogyan adózunk 2017-ben? Már tudjuk, kik lesznek a legnagyobb nyertesek
Gáspár András | 2016. december 5. 13:30
Drámai változásokat nem, de számos pontosítást és könnyítést találhatunk a jövő évi adószabályokban. A legnagyobb nyerteseket a nagyvállalatok körében kell keresnünk - akár olyanok körében is, amelyek még nincsenek is az országban, még ha nem is lesz könnyű visszanyerni a külföldi cégek bizalmát. Adóemelést csak nagyítóval találunk, az emberarcú adóhatóság koncepciója fontos szemléletváltást jelez.
Makro / Külgazdaság Nem lesz nagy változás: megmagyarázták az adótitok szűkítését
Privátbankár.hu | 2016. október 11. 12:24
Tállai András szerint rendben van a módosítás.
Személyes pénzügyek Jövőre kevesebb adót fizetünk - így marad több pénz a zsebedben
Privátbankár.hu | 2016. június 7. 12:25
Elfogadták a jövő évi adótörvények költségvetéshez kapcsolódó módosításait, kevesebb adót fizetünk majd.
Makro / Külgazdaság Itt vannak a javaslatok: ezek az adóváltozások jöhetnek jövőre
Privátbankár.hu | 2015. november 13. 14:09
Több módosítást is elfogadott a jövő évi adótörvényekhez kapcsolódóan az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága pénteken. Ezek érintik például a szeszfőzdéket, a munkavállalói résztulajdonosi programot vagy az önkormányzatok adóelőnynyújtási lehetőségét.
Makro / Külgazdaság Hamarosan kiderül, hogy lesz-e adócsökkentés
Privátbankár.hu | 2015. június 16. 07:38
A jövő évi adóváltozásokról dönthet az Országgyűlés ma kezdődő, kétnapos rendkívüli ülésén.
Személyes pénzügyek Ennyivel járhatsz jobban az adócsökkentéssel - mi változik jövőre?
Privátbankár.hu | 2015. május 30. 13:58
16-ról 15 százalékra csökken a személyi jövedelemadó kulcsa, ez nagyjából 110-120 milliárd forintot hagy a családoknál. Csökken a sertéshús áfája is, a vállalatoknak jön a növekedési adóhitel, változik a közműadó, de a dohányipari cégek és a játékkaszinók sem ússzák meg a változást. Vitáznak a képviselők: zajlik a jövő évi adótörvények vitája a Parlamentben.
Adó Rengetegen bukhatják a cafeteriát az új törvények miatt
Privátbankár.hu | 2015. március 3. 06:03
A hazai cégek mindössze 42 százaléka tervez béren kívüli juttatást adni dolgozóinak idén, miután változtak az adószabályok. A K&H kkv bizalmi index eredményei azt mutatják, hogy a kkv-k körében továbbra is az Erzsébet-utalvány, a közlekedési költségek megtérítése és a SZÉP-Kártya az abszolút kedvencek.
Adó Új világ köszönt be a magyar adórendszerben - sok céget ér majd meglepetés
Privátbankár.hu | 2014. december 11. 06:10
Az adótörvények jövő évi változásai a megszorítások, az adminisztratív terhek növekedésének irányába mutatnak. Az EKAER rendszer bevezetése néhány héten belül megtörténik, a bírságok mértéke akkora, hogy simán megrengethet egy vállalatot, sok céget érint, a részletszabályok mégis hiányoznak - hogy lehet erre mégis felkészülni?
Adó Fontos törvényekről döntenek ma a parlamentben
Privátbankár.hu | 2014. november 18. 08:23
Az Országgyűlés mai ülésnapján fogadhatja el a kormány jövő évi adócsomagját. A képviselők napközben egyebek mellett a kabinet fair bankokról szóló előterjesztését tárgyalják majd.
Adó Kedden megint adót emelhet az „adócsökkentés kormánya”
Privátbankár.hu | 2014. november 16. 11:41
Várhatóan kedden fogadják el a jövő évi adóváltoztatásokat, majd szerdától péntekig a 2015-ös költségvetésről szóló kormányzati törvényjavaslat általános vitáját folytathatják le. Bankok, szappan, dohány, izgalmas hetünk lehet.
Adó Elfogadták az adótörvényeket: ezek változtak utolsó pillanatban
Privátbankár.hu | 2013. november 18. 18:33
Összesen 87 ponton módosítja a jövő évi adótörvényeket a kormány nevében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által benyújtott javaslatcsomag, amelyet az Országgyűlés elfogadott. Varga Mihály szerint egy gyakorlatias adótörvényt fogadtak el, ami a mindennapi életet könnyíti meg.
Adó Az új adótörvényektől várja a babyboom-ot a kormány
Privátbankár.hu | 2013. november 2. 15:45
Adókedvezmény járna azoknak, akik sokgyerekes szülőket alkalmaznak, és adómentes lenne a bölcsődei, családi napközis ellátás.
Makro / Külgazdaság Néhány órát vitatkoznak a parlamenti képviselők: segítünk nekik!
Privátbankár.hu | 2013. október 28. 14:36
Háromnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a héten. A képviselők újabb tíz órában értékelhetik a jövő évi költségvetést, emellett elmondhatják véleményüket a 2014-re tervezett adóváltozásokról is. Segítünk nekik kialakítani az álláspontjukat.
Makro / Külgazdaság Mennyi adót fizetünk jövőre? Kiszámoltuk
Tóth G. Csaba | 2013. október 25. 11:59
Közel 400 milliárd forinttal emelkedik jövőre reálértéken az összes adóbevétel, de az adócentralizáció GDP-arányos nagysága nem változik érdemben. Az elmúlt négy évben hozott intézkedések sok esetben kioltották egymás hatását: a munkát terhelő adókból származó bevételek nem csökkentek, a vállalati terheknek inkább az eloszlása, mint a nagysága változott.
Makro / Külgazdaság Csak a fele biztos a jövő évi adóbevételeknek
Privátbankár.hu | 2013. október 11. 12:31
A másik fele is bejöhet, de az Állami Számvevőszék szerint ez egyáltalán nem biztos. Az ÁSZ a 2014-es adótörvényeket is hiányolta.
Adó Buktad az adószámod? Holnapig még visszakérheted
Privátbankár.hu | 2013. február 14. 12:11
Akiknek tavaly azért törölték az adószámát, mert nem, vagy késve küldték vissza az adóhatóságtól kapott kockázatelemzési kérdőívet, azok holnapig még visszaigényelhetik. Érdemes sietni, mert a határidő jogvesztő!
Karrier Emelik a minimálbért, de mennyivel?
Privátbankár.hu | 2012. november 26. 15:18
Míg a szakszervezetek legalább a várható infláció mértékével növelnék az összeget, a munkaadók legfeljebb 2,6 százalékkal emelnék a minimálbért és a szakmunkás bérminimumot.
Karrier Adókedvezmény kutatóknak félmilliós bérig
Privátbankár.hu | 2012. november 22. 16:16
Új eleme az adótörvényeknek, hogy kutatói járulékkedvezmény alkalmazható a minimum Ph.D. fokozattal rendelkező kutatók foglalkoztatása után, legfeljebb 500 ezer forintos munkabérig.
Adó Nem lesz egyszerűbb az adóbevallás, sőt, bonyolódik
Privátbankár.hu | 2012. november 19. 08:44
A Magyarországi vállalkozások adóadminisztrációs terhe többszöröse az EU-átlagnak. Bár az egyszerűsítés hosszú évek óta napirenden van, a jövő évre vonatkozó, ma zárószavazásra kerülő adótörvénnyel nem hogy javulna a helyzet, az új adózási módok, adónemek egyre bonyolultabb eljárásokat, többletfeladatokat követelnek meg a vállalkozásoktól - állítja a BDO Magyarország, könyvvizsgáló és tanácsadó cég elemzése.
Adó Még ez jutott a kormány eszébe vasárnap, a szavazás előtt
Privátbankár.hu | 2012. november 19. 07:40
Zárószavazás előtti módosító javaslatokat nyújtott be vasárnap a kormány az Egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz. Ezek alapján egyebek mellett 31 százalékos adó terhelné az energiaellátókat, a tervezetthez képest változna az energiaitalok adója, és adókötelessé válna a pornográf műsorok közvetítése.
Adó Így teljes a Matolcsy-csomag, vagy lesz folytatás?
Privátbankár.hu | 2012. november 9. 07:24
Költségvetési bizottsági módosító indítványként kerülnek a parlament elé az államháztartási egyenleget javító, a nemzetgazdasági miniszter által októberben bejelentett intézkedések: a korábbi jelzéseknek megfelelően jövőre is marad a bankadó, eltörlik a nyugdíjjárulék plafont, viszont a cafeteria esetén fizetendő egészségügyi hozzájárulás 14 százalékra emelkedik 27 százalék helyett.
Adó Változó adótörvények - vigyázat, csapda a lakás-bérbeadóknak!
Privátbankár.hu | 2012. november 5. 17:06
A készülő tervezet szerint a biztosítási, pénzpiaci ügynöki tevékenységet és az ingatlan bérbeadást végző vállalkozások nem választhatják a kisadózó vállalkozások új, tételes adóformáját, ha tényleges bevételük van belőle.
Adó Lehet kapaszkodni! Benyújtották az adótörvények módosítását
Privátbankár.hu | 2012. október 12. 17:44
2013-ban a hangsúly a szuperbruttó kivezetésén, a gyermekvállalás ösztönzésén, az egységes adórendszer kialakításán, az illetékkulcs-rendszer átalakításán, az adómorál erősítésén és az adóbeszedés hatékonyságán lesz.
Makro / Külgazdaság 2013-as költségvetés: június közepén minden eldőlhet
Privátbankár.hu | 2012. május 17. 11:55
A kormány június 15-ig tervezi benyújtani a jövő évi költségvetésre vonatkozó javaslatát - mondta György Bálint, az Országgyűlés sajtófőnöke a házbizottság csütörtöki ülését követően.
Adó Zavart okoz az adótörvények csúszása
Privátbankár.hu | 2011. december 2. 16:05
Későn születtek meg és szerteágazóak a 2012-es adójogszabály-módosítások - véli a PricewaterhouseCoopers egyik cégtársa. Erdős Gabriella szerint októberben még nem lehetett tudni, milyen szabályok lesznek érvényesek a következő évre, ez pedig igen nagy kihívás elé állította mindazokat, akik jogkövető magatartásra törekszenek.
Adó Béren kívüli juttatások: hatalmas pofon a piaci szereplőknek
Privátbankár.hu | 2011. november 22. 08:05
Alaposan meglepte a kormány a béren kívüli juttatások piacán utalványokat forgalmazó cégeket, már januártól csak az állam bocsájthat ki ugyanis kedvezményes utalványokat. Az is meglepetés, hogy a befutó nem a Magyar Posta lett, más forgalmazót találtak.
Adó Megszavazták: lesz nyugdíjadó és 37%-os eva
Privátbankár.hu | 2011. november 22. 07:43
A parlament hétfőn késő este megszavazta a jövő évi költségvetést megalapozó adójogszabályokat, így lőttek a szlovák rendszámmal autózóknak, lesz szociális adó nyugdíj-hozzájárulás helyett - és emelik a "kompromisszumos" 37%-ra az eva kulcsot. Lesz továbbá pornóadó és baleseti adó is - de az állami autóknak nem kell majd kgfb-t kötnie, így mentesülnek ennek megfizetése alól.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló