<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Spanyolország a korábban bejelentett június helyett három hónappal korábban, már március 31-én kiadja a játékszervezési engedélyeket az internetes fogadóirodáknak - jelentette be Juan Carlos Alfonso Rubio a spanyol szerencsejáték felügyelet igazgatóhelyettese.

A spanyol piac igen nagy érdeklődést váltott ki az iparági szereplők körében, összesen 59 cég adott be licenszkérelmet, köztük 14 spanyol, és 16 európai székhelyű fogadásszervező vállalkozás.

Spanyolország az állami bevételek növelése érdekében a múlt év folyamán döntött úgy, hogy teljes egészében liberalizálja sportfogadási piacát. Az eredeti tervek szerint már január 1-gyel megkezdhették volna hivatalos működésüket az internetes fogadóirodák az ibériai országban, azonban tekintve hogy a hatóságoknak több mint 600 kilogrammnyi engedélykérelemmel kellett megbirkózniuk, fél évvel elhalasztották a piacnyitást. A kérelmek feldolgozása azonban a vártnál gyorsabb ütemben zajlott, így már április elsejétől hivatalosan is működhetnek az online fogadásszervezők Spanyolországban.

Az internetes fogadóirodák a sportszponzorációban, és a reklámköltések területén is jelentős összegekkel vesznek részt a spanyol piacon is, ezért a kormányzat az átmeneti időszakban is elnéző volt működésükkel szemben - derül ki a Sportingbet összeállításából (amely cég szintén beadta licenszkérelmét).

Magyarországon csak egy fél szabály van, azt sem tartják be

Habár az online fogadások megadóztatásából származó pénz Magyarországnak sem jönne rosszul, egyelőre nem érdemes jelentős költségvetési bevételeket tervezni az uruguayi másodosztály mérkőzéseiből.

2011. szeptember végén a magyar parlament megszavazta a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény módosításait. Ennek értelmében idén január elsejétől csak azok az online szerencsejáték-vállalatok szolgáltathatnak Magyarország területén, amelyek a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól engedélyt kérnek, és vállalják a működési, adózási feltételeket. Akik a NAV engedélye nélkül működnek, azoknak - elvileg - blokkolják a hazai elérését - egyelőre azonban egyetlen olyan (magyar nyelven is működő) szerencsejáték-portált sem találtunk, amelyet elérhetetlenné tettek volna Magyarországról.

Az új törvény az online kártyajátékokat és a lóversenyt szabályozza, melyek a távszerencsejáték fogalom alá kerültek be. Az engedéllyel rendelkező cégek 20%-os adót kötelesek fizetni a magyar játékosok által termelt játékbevételükből.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Adó Vannak esetek, amikor a munkaadónak kell biztosítania a védőfelszerelést
Privátbankár.hu | 2020. március 29. 12:30
A szemétszállítók, illetve a szennyvízkezeléssel foglalkozók biztonságáról a foglalkoztatónak kell gondoskodnia.
Adó Trükközött a jelentésekkel egy betegszállító cég
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:58
Hatvanmillió forint értékű egészségpénztári támogatást vett fel jogosulatlanul egy Szabolcs megyei betegszállító vállalat.
Adó Vizsgálódott a NAV – sok szabálysértés a külföldiek éttermeiben
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:08
A Dél-Alföldön ellenőrzött, külföldiek által üzemeltetett szegedi éttermek több mint kétharmadánál találtak szabálytalanságokat az adóellenőrök.
Adó Késésben vagy az adóbevallással? Van egy jó hírünk!
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 08:42
A NAV négy legnagyobb fővárosi ügyfélszolgálata a május 20-áig hátralévő valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat.
Adó Óriási adócsökkentési pakkot kapunk
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 07:57
Összességében 220 milliárdos köztehercsökkentést indítványoz a kormány a jövő évi adócsomagban – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
Adó Túlzottan is félünk az áfacsalástól
Privátbankár.hu | 2015. május 12. 15:08
Évente közel 200 milliárd euró áfától, az összes lehetséges áfabevétel közel hatodától esnek el az uniós tagállamok az áfacsalások miatt.
Adó Ha a disznóknál bejön, másutt is csökkenhet az áfa?
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 18:23
Nemcsak a sertéságazatnak, de az agráriumnak és az egész gazdaságnak kedvezőbb lenne az alacsonyabb áfakulcs - ezt akarja bizonyítani az 5 százalékos áfa bevezetését követően a Terméktanács.
Adó Így enyhítené a reklámadót a szakmai szervezet
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 11:55
Megszüntetné a saját célú reklám adóztatását az Országos Kereskedelmi Szövetség. Az ötszázalékos kulccsal képtelenek tervezni a kkv-k.
Adó Tényleg olcsóbb lett a hús? Komoly ellenőrzés vár a kereskedőkre
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 08:41
Jövőre 27-ről 5 százalékra csökken a sertéshús áfája, az NGM is ellenőrizni fogja, hogy a kereskedők nem nyelik-e le.
Adó Matekozzon velünk: hányan tudnak felöltözni ennyi hamisítványból? - képek
Privátbankár.hu | 2015. május 9. 10:02
Szép nagy fogása volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, mintegy 230 millió forintnyi gagyi utánzatot találtak egy ganz-telepi raktárban.
Friss
hírlevél
depositphotos