Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A biztosítási ügyintézés esetében az ár mellett a kényelem is elsődleges szemponttá vált, így egyre többen intézik ügyeiket interneten keresztül. A leggyakrabban kgfb biztosítást kötnek meg online módon, melyet a casco és az utasbiztosítás követ. Személyes jellegük miatt azonban élet- és egészségbiztosítást nem szívesen kötnek az ügyfelek interneten keresztül.

Az Union Biztosító kutatása szerint akár banki, akár biztosítási ügyintézésről van szó, az ügyfelek egyre inkább az online felületeket részesítik előnyben. Az adatok alapján ugrásszerűen növekszik az internetes ügyintézéssel kapcsolatos oldalak népszerűsége: jövőre akár másfélszeresére is nőhet az e-megoldásokat rendszeresen használó ügyfelek száma hazánkban.

Maják Viktor, az Union Biztosító kommunikációs igazgatója a kutatással kapcsolatban elmondta: előzetesen azt várták, hogy az online biztosításokkal egy magasabb társadalmi státuszú réteget érnek el. Ezzel szemben azt tapasztalták, hogy ebből a szempontból jelentősen szűkült a társadalmi olló. Ami abból adódik, hogy az online biztosítások a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás tömeges webes kötésével nagyon elterjedtté váltak, így már nem egy szűk réteg felségterülete ez a fajta biztosításkötés. Maják Viktor kiemelte, hogy az ár és a kényelem mellett az adott online felület egyszerűsége és érthetősége is kulcsfontosságú az ügyfelek számára.

Online biztosításkötési hajlandóság
A kutatásban részt vevők hány százaléka rendelkezik az adott biztosítással? (%)
Online kötések aránya (%)
KGFB 69 85
Casco 19 60
Utasbiztosítás 65 40
Lakásbiztosítás 58 19
Baleset-biztosítás 15 9

A kutatás eredményei szerint az online biztosításkötések kapcsán a leggyakrabban előforduló termékek között az első helyen a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás áll, hiszen a kötelezővel rendelkezők 85 százaléka az interneten kötötte meg biztosítását. Ezt követi a casco (60%), valamint az utasbiztosítás (40%). A lakásbiztosítások bár nagyon elterjedtek a lakosság körében, de kisebb arányban (19%) kötik meg az online felületeken, nem is beszélve a balesetbiztosításokról (9%), hiszen azokat leggyakrabban valamilyen más termék (többnyire élet- vagy lakásbiztosítás) részeiként igényelték a megkérdezettek.

A kutatásban résztvevők a személyes tanácsadás jelentőségét hangsúlyozták a szó szoros értelmében vett öngondoskodási célú élet- és egészségbiztosítási szolgáltatásokkal kapcsolatban. Maják Viktor kiemelte: a megkérdezettek érve az volt, hogy ezek a típusú biztosítások személyes dolgok, amelyet nem egy évre, hanem húsz-harminc évre kötnek.

A nem-életbiztosítások terén az online ügyintézés népszerűsége nem csupán a biztosításkötések esetében jelentős, hanem azokban az esetekben is, amikor már meglévő biztosítással kapcsolatos ügyintézésről van szó. A kutatás érdekes eredménye, hogy a megkérdezettek teljesen elfogadhatónak találják, és nagyon nyitottan reagáltak a biztosítótársaságok Facebookon való jelenlétére, és azt is elképzelhetőnek tartják, hogy egy biztosítót akár ismerőseik közé is felvegyenek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
hírlevél
depositphotos

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.