<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
2,5-szer több kárbejelentést kapott a március 15-i hosszú hétvégén az egyik biztosító, mint más hétvégéken. A rendkívüli időjárás miatt voltak olyan települések, ahol napokig nem volt áram. Leeresztettek a hűtők, megromlottak az ennivalók. Sokan jeleztek viharkárokat, vagy hó okozta sérüléseket. Az egyik biztosító most készítette el éves összefoglalóját, egyértelműen 2013. március 15-e van dobogón.

2013-ban március volt a második legveszélyesebb hónap: az átlagos havi 12 500 helyett több mint 18 500 kárbejelentés érkezett ebben a hónapban az Allianz Biztosítóhoz. Abszolút első helyen állnak a viharkárokról, a beázásokról és a hónyomás jellegű károkról szóló bejelentések. Márciusban történt a legtöbb viharkár, az egész évben beérkezett ilyen jellegű kárbejelentések 30 százalékát (több mint 5 800 darab kárt) ebben a hónapban regisztrálta a biztosító.

 


Kivételes március

A tavalyi év márciusa kivételesnek mondható a március 15-i hosszú hétvégén tapasztalt szélsőséges időjárás miatt. Ezen a hétvégén és az azt követő napokban a károk átlagos darabszáma 2,5-szer magasabb volt, mint egy átlagos napon. Míg az egész évet tekintve naponta megközelítőleg 410 darab kárbejelentés érkezett az Allianzhoz, ezt az időszakot vizsgálva ez a szám csaknem 1400-ra szökött. Ezekben a napokban a leggyakoribb károk a vihar-, illetve beázáskárok, a hónyomás és a fagyasztott élelmiszerek okozta károk voltak. Az utóbbi jelentőségét az is jól mutatja, hogy a teljes 2013-as év élelmiszerromlás kárainak 79 százaléka ezen a héten történt. A rendkívüli időjárás miatt nagyon sok településen napokig nem volt áram, ami miatt leolvadtak a fagyasztók és a benne tárolt élelmiszerek tönkrementek.

„Bár reményeink szerint a tavaly márciusi ítéletidő valóban kivételesnek tekinthető, érdemes minden eshetőségre felkészülni, és megfelelő biztonsággal ellátni otthonunkat. Ráadásul vannak olyan jellegű károk, amik más időszakokban gyakoribbak vagy egyáltalán nem szezonálisak” – hívja fel a figyelmet Horváth Andrea, az Allianz Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A viharkárok mellett a csőtörés és üvegtörés is olyan jellegű kár, ami egész évben bármikor előfordulhat. 2013-ban a csőtörés volt a leggyakoribb károk, több mint 35 000 ilyen jellegű bejelentés érkezett az Allianzhoz. Ha feltételezzük, hogy ezekben az esetekben a biztosítás terhére legalább 1 méter vezetéket cseréltek ki, a csövek együttes hossza meghaladná a Föld legmélyebb pontjának, a Mariana-árok mélységének háromszorosát. A 2013-ban bejelentett üvegtörések darabszáma meghaladta a 26 000 darabot, ami havi átlagos 2000 üvegtörést jelent.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG