<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Allianz Hungária
Pénzügyi szektor Vaskos bírságot kapott az egyik magyar biztosító
Privátbankár.hu | 2022. június 20. 10:37
Az MNB 61 millió forint bírságot szabott ki az Allianz Hungária Biztosítóra az adatfeldolgozási, nyilvántartási és ellenőrzési rendszer, az ügyfelek tájékoztatása, illetve a panaszkezelés során felmerült hiányosságok miatt. A biztosító többször nem tájékoztatta ügyfeleit, illetve a kötvény- és kárnyilvántartót egyebek közt a szerződések létrejöttéről, díjhátralékáról vagy megszűnéséről.
Makro / Külgazdaság Ennél nagyobb kockázat most nem fenyegeti Magyarországot
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 17:11
Globálisan a kiberkockázatok, míg Magyarországon a világjárvány kockázata az első számú üzleti fenyegetés 2022-ben az Allianz kockázati barométere szerint.
Közérdekű Mennyire tett be a magyarok lelkiállapotának az elmúlt két év?
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 15:20
Kezdünk már belerázódni az új normálisba, de vajon hogyan befolyásolja a Covid az általános mentális állapotunkat? Erre kereste a választ egy kutatás. 
Karrier Új elnök-vezérigazgató az Allianz Hungáriánál
Privátbankár.hu | 2019. július 4. 12:53
Alexander Protsenko vette át az Allianz Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatói tisztségét július elsejei hatállyal - közölte a társaság a Privátbankár.hu-val.
Pénzügyi szektor Komoly bírságot kapott az Allianz
Privátbankár.hu | 2018. október 17. 11:01
Lecsapott a biztosítóra a jegybank.
Karrier Nagyné Agárdi Györgyi nyerte a rangos kitüntetést
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 4. 10:25
Sok év után újra nő nyerte az informatikusok egyik legnagyobb elismerését.
Vállalat Átkozott nap - mikor süllyed el a legtöbb hajó?
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 7. 14:25
Jócskán csökkent a hajóbalesetek száma az elmúlt években, de még így is péntekente történik a legtöbbször baj.
Személyes pénzügyek Ha ezt meglépik, nem szívesen lettél volna ügyfél ennél a biztosítónál
Privátbankár.hu | 2017. december 27. 10:31
Aránytalanul kedvezőbb díjakat kínáltak az új ügyfeleknek, lecsapott az MNB.
Személyes pénzügyek A 30 már túl késő? Ezért érdemes sietni az öngondoskodással
Privátbankár.hu | 2017. április 12. 12:34
Hiába gondoskodunk előre a nyugdíjas éveinkről, bizonyos részletekkel kapcsolatban még nagy tévedésben élünk.
Vásárló Fesztiválozni mész? 5 tanács, hogy ne kerülj bajba!
Privátbankár.hu | 2016. június 28. 18:05
A legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyek is megnyitották már a kapuikat, s elkezdődött a fesztiválszezon is, ezért az Allianz összegyűjtötte, hogy hogyan óvhatjuk magunkat és védhetjük meg értékeinket, amennyiben koncertre támad kedvünk menni. Becslések szerint éves szinten több ezer rendezvényt tartanak Magyarországon, amelyeken több millió ember fordul meg.
Személyes pénzügyek Jégverés, villámcsapás: itt az első összesítés a keddi vihar után
Privátbankár.hu | 2016. május 26. 11:26
A kárbejelentések alapján az ország minden régiójában voltak jégverések, viharok, felhőszakadások és villámcsapások. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint nem árt felkészülni, hiszen az Allianz Hungária Zrt. kárstatisztikái szerint májusban többször annyi viharkár történik, mint az év többi hónapjában, és úgy néz ki, hogy ez alól az idei év sem lesz kivétel.
Személyes pénzügyek 8 módszer arra, hogy nyugdíjas éveinkre takarékoskodjunk
Privátbankár.hu | 2016. március 7. 06:07
Egyre valószínűbb, hogy csak egyéni takarékoskodással fogunk tudni nyugdíjas korunkra elegendő jövedelemre szert tenni. De merre induljunk, milyen módszerek léteznek a takarékoskodásra, és mik ezeknek a fontosabb előnyei, hátrányai?
Személyes pénzügyek A számok kérlelhetetlenek: muszáj megtakarítanod, vagy nem lesz nyugdíjad
Privátbankár.hu | 2016. február 23. 08:28
Ne reménykedjünk a csodában, a magyar és európai alacsony gyerekszám miatt egy dolgozónak néhány évtized múlva várhatóan kétszer annyi személyt kell majd eltartania, mint manapság. Ez jóval alacsonyabb nyugdíjakat hozhat, ami miatt muszáj takarékoskodni, ha nyugodt nyugdíjas éveket szeretnénk.
Személyes pénzügyek Viharok, betörések - te min buktál több százezer forintot?
Privátbankár.hu | 2016. február 21. 15:46
Átlagosan havonta több mint 10 ezer lakásbiztosítási kár volt a 2015-ös évben, a káreseményekben leggazdagabb hónapban, júliusban pedig csaknem 20 ezer darab. Az Allianz Hungária adataiból is az látszik, hogy a biztosítók fellélegezhetnek februárban, mivel ekkor keletkezik messze a legkevesebb térítendő kár.
Karrier Nem foglalkozunk vele, pedig sürgős lenne: mi lesz az Y-generáció nyugdíjával?
Privátbankár.hu | 2016. február 2. 20:20
A most 20-35 éves generáció szinte alig törődik azzal, hogy lesz-e nyugdíja, vagy sem: a legtöbben még a rendszert sem látják át. A Privátbankár Foglalkoztatás és öngondoskodás konferenciáján Nagy Andrást, az Allianz Hungária Biztosító területi igazgatóját kérdeztük arról, hogyan lehet a fiatalok figyelmét felhívni a nyugdíjtakarékosságra, de kíváncsiak voltunk arra is, mit érdemes keresni a hazai piacon.
Személyes pénzügyek Ennyi pénze van a világnak - de mi jut a magyaroknak?
Privátbankár.hu | 2015. október 1. 18:30
Egyre nagyobb pénzállományt sikerül felhalmozni a világon, persze nem egyenlő mértékben. A fejlett régiók mellé kezd felzárkózni Ázsia, amely komoly hajtóerőt jelent a pénzeszközök területén látható fellendülésnek. A növekedés azonban nem jelenti azt, hogy egyenlő lenne a vagyoneloszlás. Mekkora a szakadék szegény és gazdag között?
Ingatlan Lakást vásárolsz? Költözöl? Ezt nehogy elfelejtsd!
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 27. 13:03
Egyértelműen az látszik, hogy a lakáspiac pezseg Magyarországon, a válság óta nem cserélt ennyi lakás gazdát, és az albérletek iránt is jelentős kereslet mutatkozik az elmúlt időszakban. Az egyetemi tanév kezdete miatt szeptember talán még kiemelkedőbb ebből a szempontból, ezért nem árt odafigyelni.
Ingatlan Óriási pusztítást végzett a vihar - ebből nagy viták lesznek
Privátbankár.hu | 2015. július 9. 20:02
Óriási pusztítást okozott a tegnapi vihar, nagyon megrohanhatják a biztosítókat az ügyfelek, ráadásul rekordösszeget kell majd kifizetnie a pénzintézeteknek. A kár egyelőre felbecsülhetetlen, az igényeket azonban legkésőbb három napon belül be kell jelenteni. Az átlagosnál jóval több vitás eset is lehet, ezek intézése lassabban zajlik majd.
Pénzügyi szektor Felbolydult a magyar piac: bankok, biztosítók vezetői távoztak
Nagy László Nándor | 2015. május 26. 11:54
Az elmúlt napokban több banknál és biztosítónál változott meg a topmenedzsment összetétele. Vezetőt cserélt a Commerzbank és a MetLife Biztosító, míg a piacvezető Allianztól a nem életágért felelős vezérigazgató-helyettes távozott - értesült a Privátbankár.hu.
Biztosítás Már 200 milliót fújt ki a biztosítók zsebéből az áprilisi szél (Frissített)
Privátbankár.hu | 2015. április 3. 17:10
Az áprilisi szelek a 4 legnagyobb vagyonbiztosítónál már most 200 milliót meghaladó kábejelentést generáltak.
Biztosítás Pizzát fizetne bankkártyával átvételkor? Biztosítást már lehet...
Privátbankár.hu | 2015. február 19. 16:08
Azonnal kötvényesülnek a jövőben az Allianz Hungária Biztosító szerződései, mivel az ügyfelek számára a képviselők egy új eszköz segítségével azonnal lehetővé teszik a bankkártyás fizetést. A megoldást a jövőben akár a pizzafutárok is alkalmazhatják.
Biztosítás 10 dolog, amit nem tudsz az utasbiztosításról
Privátbankár.hu | 2015. február 6. 20:30
Külföldi tartózkodásunk alatt számtalan váratlan helyzet alakulhat ki, ezért a téli sportok felhőtlen élvezetéhez alapos előkészületekre van szükség. Érdemes alaposabban utánanézni, hogy pontosan milyen utasbiztosítást válasszunk, hiszen olyan esetekben is kaphatunk segítséget, amire nem is számítanánk.
Biztosítás Fával vagy gázzal? Mindegy mivel fűt: erre figyeljen, hogy ne égjen porig a lakás
Privátbankár.hu | 2014. november 24. 18:10
A fűtési szezon, mint minden évben, idén is fokozott veszélyforrást jelent. Most egy felmérés rámutatott, a lakásokban bekövetkezett tűzesetek közel 60 százaléka az októbertől márciusig tartó időszakra esik. Mire figyeljünk, hogy elkerüljük a bajt?
Biztosítás Felelőtlen vezetők, túlzott önbizalom - rémisztő statisztika
Privátbankár.hu | 2014. november 19. 20:30
Elkeserítő tény, hogy a fiatalok körében a közlekedési balesetek jelentik a vezető halálokot. Magyarországon 100 000 lakosra 9,1 halálos kimenetelű közlekedési baleset jut.
Személyes pénzügyek Mennyi pénzt tudsz félretenni a nyugdíjas évekre? Ennyit kellene
Privátbankár.hu | 2014. október 9. 20:03
A jövőre nézve mindenkinek más igényei és tervei vannak: van, akinek az első lakás megvásárlása, vagy a gyerekek jövőjének biztosítása a fontos, mások arra tesznek félre, hogy felkészülhessenek a váratlan kiadásokra és legyen elég megtakarításuk nyugdíjas korukra. Egy friss kutatásból most sok minden kiderült az emberek megtakarítási céljairól és szokásairól.
Biztosítás Elviselhetetlen mennyiségű eső, viharok, árvíz - így védekezz a szeszélyes időjárás ellen
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 15. 18:45
Az utóbbi napokban egyre több helyen hirtelen lehulló több helyen 100 millimétert is meghaladó csapadék villámárvizeket okozott. A biztosítókhoz bejelentett károk pedig meghaladhatják a több ezret. De hogyan előzhetjük meg a viharos időjárásból származó károkat? Mit csináljuk, ha már megtörtént a baj?
Személyes pénzügyek Te mennyire tudsz bánni a pénzzel?
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 9. 18:02
A magyarok mindössze egy százaléka vallja magát pénzügyi zseninek. Bár az OECD egy 2012-es tanulmánya szerint a magyarok átlagon felüli pénzügyi alapismeretekkel rendelkeznek, a tudatosság és a megtakarítások terén jelentős lemaradást mutatunk a többi vizsgált országhoz képest.
Személyes pénzügyek A szendvics-generációba tartozik? Ne számítson sok jóra
Privátbankár.hu | 2014. június 30. 18:28
Tovább, akár a húszas éveik közepéig is eltartják gyermekeiket a szülők, miközben saját, idősödő szüleik is gondoskodásra és ápolásra szorulnak, ami jelentős terhet jelent a kétoldali kötelességek közé szorult szendvics-generációnak.
Biztosítás Egy biztosító egyetlen döntése elvitte a bulit biztosítási piacról
Nagy László Nándor | 2014. május 21. 07:05
A Mabisz statisztikáiból látszik, hogy az Allianz egyetlen döntése elég volt ahhoz, hogy biztosítási piac negatívba forduljon. Ugyanakkor kicsiny, bizakodásra teret adó folyamatok vannak a piacon.
Biztosítás Nyugodtan száguldozhatnak - ennyibe kerül a belügyi autók biztosítása
Privátbankár.hu | 2014. május 12. 15:57
A becsült 2 milliárd 380 millió forint helyett 1 milliárd 377 millió forintért vállalta a belügyminiszter irányítása alá tartozó szervek tulajdonában, vagyonkezelésében és használatában lévő gépjárművek kötelező felelősségbiztosítását a nyertes Allianz Hungária Biztosító - az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
Biztosítás A hosszú hétvége a betörők álma - így védje értékeit
Privátbankár.hu | 2014. április 19. 08:00
A közeljövőben több hosszú hétvége is vár ránk, ilyenkor sokan döntenek úgy, hogy kiszakadnak a hétköznapokból, és elutaznak néhány napra. Átlagosan 17 százalékkal megemelkedik a betörések száma ezeken a hétvégéken. Néhány egyszerű lépéssel azonban nagyobb biztonságban tudhatjuk otthonunkat.
Személyes pénzügyek Itt vannak a számok: hol fialtak legjobban a nyugdíjak?
Privátbankár.hu | 2014. március 16. 09:01
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján közzétette az önkéntes és magánnyugdíjpénztárak hozamait, a múlt évben elért legmagasabb nettó hozamráta 16,39 százalék, míg a legmagasabb 10 éves átlagos hozamráta 10,46 százalék volt, a legalacsonyabb pedig 0,9, illetve 5,42 százalék.
Biztosítás Gondolta volna? 2013-ban március volt a legveszélyesebb hónap
Privátbankár.hu | 2014. március 13. 20:09
2,5-szer több kárbejelentést kapott a március 15-i hosszú hétvégén az egyik biztosító, mint más hétvégéken. A rendkívüli időjárás miatt voltak olyan települések, ahol napokig nem volt áram. Leeresztettek a hűtők, megromlottak az ennivalók. Sokan jeleztek viharkárokat, vagy hó okozta sérüléseket. Az egyik biztosító most készítette el éves összefoglalóját, egyértelműen 2013. március 15-e van dobogón.
Biztosítás Még mindig tud nadrágszíjat húzni magán az Allianz
Privátbankár.hu | 2014. március 11. 12:10
Sokan találgatnak: meddig lehet még költséget optimalizálni az Allianz Hungáriánál: nos 2013-ban még lehetett, így a biztosító tízmilliárd fölé tornázta működési eredményét.
Személyes pénzügyek Péntek 13.: tényleg van okunk félni
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 12. 18:30
Statisztikák bizonyítják, hogy ilyenkor több kár esik az autókban és a lakásokban, nincs értelme otthon meghúzódni.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG