<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Egyedi, csak saját felületen értékesített élet- és nyugdíjbiztosítási megoldásával 30-40 százalékkal csökkentené a biztosítók jutalék-kiadását és így tenné olcsóbbá a termékeket az Első Magyar Mobil Bróker Kft.

A Microsoft is lát fantáziát abban a cégben, amelynek elképzelései szerint nem elég az online felület, mobiltelefonon, táblagépen elérhető applikációkon kötünk biztosításokat a jövőben.

Az Első Magyar Mobil Bróker Kft. EMMA (Első Magyar Mobil Asszisztens) névre keresztelt applikációja  széles körben teszi elérhetővé a biztosításokat. A mobilon és napokon belül táblagépen is elérhető lesz a társaságok ajánlatait összevető program. A fejlesztés webszervizes alkalmazás, azaz a rendszer nem saját szerveren tárolja majd az egyes társaságok ajánlatait, hanem egy összeköttetést nyújt a biztosítók online felületei között.

A Microsoft hozzáférést biztosított saját technológiáihoz és saját szakembergárdáját is felajánlotta az EMMB-nek. Grósz Judit, a vállalat fejlesztési és platform üzletág igazgatója szerint az EMMA applikáció a siker kapujában áll. Számukra a startup cég sikere az óriásvállalat presztízse miatt is fontos. A Microsoft által működtetett startup programnak köszönhetően a közös munka lezárult, és elkészült az EMMA bővített változata.

Magyarország jellemzően alulbiztosított a biztosításokat tekintve, az egy főre jutó biztosítási díjfizetés az uniós átlag tizedét sem éri el - hívta fel a figyelmet Németh Zoltán, az EMMA egyik Első Magyar Mobil Bróker Kft. egyik vezetője, aki szerint ezen a csatornán keresztül egy új ügyfélszegmenst lehet elérni. A program segítségével mostantól utasbiztosítások, a közeljövőben pedig lakásbiztosítások és kötelező gépjármű biztosítások is elérhetővé válnak. A nagy áttörést az ősztől lehet várni, amikortól a kínálati lista a nyugdíjbiztosításokkal bővül majd.

Ma egy életbiztosítás, nyugdíjbiztosítás legnagyobb költsége a szerzés költsége, vagyis az értékesítőnek nyújtott jutalék - ez nem ritkán akár az éves díj 100-180 százaléka lehet. Az EMMA azzal szeretne előnyt kovácsolni, hogy a kizárólag saját felületén érvényesített biztosítások után jóval kisebb jutalékkal is beéri majd, így akár 30-40 százalékkal is olcsóbb lehet az így megkötött biztosítás. A tervek szerint az őszi start után 2015 végére pár százmillió forint értékű biztosítást fognak kötni az ügyfelek az EMMA-n keresztül. Miután a jutalékmérséklés a biztosítók érdeke is - hiszen például a nyugdíjbiztosításoknál a Teljes Költség Mutató (TKM) plafon miatt komoly matekozásra kényszerülnek, a cég elgondolásai szerint sikeresek lehetnek.

Egyelőre 14 biztosítóval kötöttek szerződést, közülük hét társaság utasbiztosítása érhető el az EMMA felületén: a CIG, az Union, a Signal, a QBE, az MKBB, az Uniqa, az EUB, a Groupama és az AIG. Azt azonban, hogy a fentiekből (és a piac további szereplői közül) kivel szerződött már nyugdíjbiztosítások nyújtására, nem árulta el Németh Zoltán. Kérdésre csak annyit jelzett meg, hogy elsősorban a saját értékesítésben jártas (bank)biztosítókkal tudnak könnyebben zöldágra vergődni. Az értékesítést brókerekre alapozó cégek esetében nehezebb a megállapodás.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG