Nyugdíjbiztosítás
Pénzügyi szektor Már 35 éves kortól érdemes spórolni a nyugdíjra
Csabai Károly | 2019. október 15. 11:45
Méghozzá mai értéken havi 28-29 ezer forintot, így jöhet össze 70 éves kor környékére az a 29 millió forintos megtakarítás, amiből már kényelmesen meg lehet élni az aktív évek után – derül ki a K&H Biztosító legfrissebb felméréséből.
Személyes pénzügyek Rengeteg pénzt költünk év végén, pedig spórolhatnánk is
Privátbankár.hu | 2018. december 10. 12:30
Különböző felmérések szerint a magyarok idén karácsonyra átlagosan 30-50 ezer forintért terveznek különböző ajándékokat vásárolni szeretteiknek. Az ünnepek előtt és alatt összesen ajándéktárgyakra és élelmiszerekre körülbelül 200 milliárd forintot fog elkölteni a lakosság. De vajon valóban hasznosulni fog mindaz, amit megveszünk? A Generali legfrissebb, egész országra kiterjedő reprezentatív kutatása szerint bár a legtöbben tudatos vásárlónak vallják magukat, a valóságban az élelmiszer- és a ruhapazarlás is jellemző ránk. Az előrelátás annál kevésbé.
Személyes pénzügyek Büntetőkamatok is sújtják a nyugdíjpénzeket
Privátbankár.hu | 2018. július 30. 14:50
A negatív európai betéti alapkamat még olyan intézményekre is visszaüt, mint az állami nyugdíjbiztosító és egészségbiztosító Németországban, amelyek emiatt veszteségesen tudják csak elhelyezni pénzüket. Igaz, az állam közben óriási összegeket takarít meg a nullához közeli államkötvény-hozamok miatt.
Személyes pénzügyek Van valami, amivel alig foglalkoznak az iskolások - pedig nagyon is érdemes lenne
Gáspár András | 2018. február 21. 13:34
Tudjuk, hogy nem a legfontosabb dolog egy fiatal életében, hogy a biztosításokról ábrándozzon, vagy hogy épp megtervezze a nyugdíjas éveit - a gyerekkor azonban nem tart örökké, egyre több olyan helyzettel találkoznak a diákok, amikor a döntéseiknek komoly anyagi következményeik is vannak. A biztosítások világában is épp úgy beköszöntött a 21. század, mint az élet más területein - tudod például, mit csinál ma egy biztosításközvetítő?
Személyes pénzügyek Nyugdíjas évek: tudjuk, hogy baj lesz, mégsem teszünk félre
Privátbankár.hu | 2018. február 6. 12:31
Évtizedekre mutat vissza az egyik örök dilemma: a nyugdíj. Egy friss felmérés szerint még a 20 százalékot sem éri el azok aránya, akik félretesznek a nyugdíjas éveikre, pedig a hazai lakosság 92 százaléka életszínvonal csökkenést vár idősebb korára. A rendszeresen megtakarítók körében is csupán minden harmadik ember fektet be valamilyen nyugdíjcélú termékbe. Aki nem él a nyugdíjcélú megtakarítás lehetőségével, elesik egy komoly személyi jövedelemadó-visszatérítési lehetőségtől is, amelynek mértéke akár 130 ezer forint is lehet. A nyugdíjbiztosítás nemcsak egy megtakarítási forma, de biztosítási szolgáltatást nyújthat haláleset és egészségkárosodás esetén is.
Személyes pénzügyek Egy újabb jele annak, hogy rettegünk a nyugdíjas évektől
Privátbankár.hu | 2018. január 8. 14:35
Rengetegen kötöttek nyugdíjbiztosítást.
Személyes pénzügyek Gondoltál mostanában a nyugdíjadra? Néhány napunk maradt
Privátbankár.hu | 2017. december 21. 06:10
Ha a nyugdíjról van szó, sosem lehet rosszkor elkezdeni a spórolást – év végén azonban különösen érdemes áttekinteni a megtakarításainkat. Az állam ugyanis akár évi 280 ezer forinttal is kiegészíti a befizetéseinket - ehhez azonban december 31-éig lépnünk kell. Nem véletlen, hogy a nyugdíjbiztosítások is jól pörögnek ilyenkor: mit tegyen, aki már kötött ilyen szerződést, de még nem érte el a maximális adójóváírást? És akinek még nincs nyugdíjbiztosítása?
Személyes pénzügyek Tartunk a nyugdíjas évektől – mennyit teszünk félre?
Privátbankár.hu | 2017. december 14. 16:30
Megyei rangsor készült arról, mennyit tesznek félre azok a magyarok, akik ki szeretnék egészíteni a jövőbeli állami nyugdíjukat, és emiatt magánúton takarékoskodnak. Budapesten hiába magasabbak az átlagbérek, mint az ország többi pontján, számos vidéki megye megelőzi a fővárost takarékosságban.
Személyes pénzügyek Százezreket is bukhatsz - erre figyelj az adójóváírásnál
Privátbankár.hu | 2017. december 5. 08:51
Negyedmillióra emelkedhet év végére a nyugdíjbiztosítások száma, az adójóváírás azonban nem tölti ki magát.
Személyes pénzügyek Elkerülni a nyugdíjkatasztrófát: mire elég havi 5 ezer forint?
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 26. 14:13
Jelentősen emelkednek idén az átlagbérek, mégis felmerülhet a kérdés, hogy mire elég 5 ezer forint, ha valakinek például csak ennyivel nő a havi jövedelme? Az tény, hogy egy családi mozizásra vagy egy közös ebédre nem biztos, hogy futja ebből. De ami talán a legégetőbb kérdés, mire lesz elég, ha valaki ennyit tesz félre a nyugdíjas éveire?
Személyes pénzügyek Te miből fogsz élni öregkorodban, ha az államra nem számíthatsz?
Privátbankár.hu | 2017. január 11. 14:15
Azt tudjuk, hogy már messze nem csak üres riogatás, hogy nagyon kevés nyugdíja lesz annak, aki nem takarékoskodik külön erre a célra. De vajon érzékelhető az ügyfelek részéről egyfajta tudatosság? A Generali szakértője szerint egyre többen keresik a nyugdíjcélú megtakarítási termékeket, mert már nem sokan merik magukat rábízni az államra.
Személyes pénzügyek Akarod az állami ajándékpénzt a nyugdíjadhoz? Ezt a határidőt el ne felejtsd!
Privátbankár.hu | 2016. december 14. 16:13
Csak akkor tudod igénybe venni az állam által garantált adójóváírást a nyugdíjmegtakarításod után, ha időben megvan a befizetés.
Személyes pénzügyek Nem akarod, hogy nyugdíjasként felkopjon az állad? Három esélyed van
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 29. 13:25
Sokan nem élnek az intézményesített, nyugdíjcélú megtakarítási lehetőségekkel, pedig azok már a jelenben is jelentős anyagi előnyt kínálnak: mindhárom hazai nyugdíjcélú megtakarítási konstrukció után igénybe 20 százalékos adójóváírás vehető igénybe éves szinten 20% - és még választani sem muszáj, akár mindhárom mehet egyszerre is. Idő előtt kiszállni viszont nem érdemes
Személyes pénzügyek Nemsokára komoly baj lesz a nyugdíjjal – itt van 3 megoldás
Privátbankár.hu | 2016. június 2. 16:48
A magyarok egyre nagyobb része ismeri fel, hogy fontos időben elkezdeni gondolkozni a nyugdíjas évek anyagi fedezetéről, ám a nyugdíjcélú megtakarítások sajátosságai kapcsán sok még a bizonytalanság. Milyen megoldásokat érdemes választani az öngondoskodáshoz? Miért jó a nyugdíjbiztosítás? Mit jelent a NYESZ? Milyen kedvezmények járnak az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás után?
Személyes pénzügyek Nem lesz nyugdíjunk és nem is tudunk félretenni?
Privátbankár.hu | 2015. december 7. 20:45
Egy friss felmérés szerint egyre negatívabban látják az emberek nyugdíjba vonulásuk feltételeit: kisebb összegű nyugdíjra számítanak a megkérdezettek, mint néhány éve. A többség 68 éves nyugdíjkorhatárt jósol, a 25 év alattiak átlagosan 72 évvel kalkulálnak. Azok, akik nyugdíj-előtakarékoskodnak, általában havonta 5-20 ezer forint közötti összeget szánnak nyugdíjcélú megtakarításra.
Személyes pénzügyek Miből élnek majd a háztartásbeliek, ha nem lesz nyugdíjuk?
Privátbankár.hu | 2015. október 8. 20:06
A család és a társadalom szempontjából is fontos munkát végeznek, de nem kapnak érte fizetést, és nem jogosultak a nyugdíjellátásra sem - miből élnek majd a háztartásbeliek idős korukban, ha esetleg nem támaszkodhatnak házastársukra, partnerükre?
Személyes pénzügyek Ennyit dob a nyugdíjadon, ha 20 éven át havi 20 ezer forintot befizetsz
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 21. 14:48
2 millió szerződésben 2 ezer milliárd forint - így készül a magyar lakosság a nyugdíjasévekre. Átlagosan 45 éves korban kezdünk spórolni.
Személyes pénzügyek Elkezdtek aggódni a magyarok a nyugdíjuk miatt?
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 11. 09:48
Fél év alatt annyit kerestek a biztosítók a nyugdíjbiztosításokon, mint tavaly egész évben.
Személyes pénzügyek Fogd már fel végre, meddig élsz! Ezért kevés a nyugdíjmegtakarítás
Nagy László Nándor | 2015. június 16. 12:10
Az emberek jelentős része egyre felelőssebben gondolkodik a nyugdíjas évekről, ám a felkészülésben sok a tévhit és a mellékvágány - derül ki az Aegon kutatásából. Magyarországon az emberek még mindig döntően az államtól várják a nyugdíjkori segítséget, ám magas az öngondoskodók aránya is - a gondot az jelenti, hogy elszámítják magukat a szükséges megtakarítás összegéről.
Személyes pénzügyek Gondolta volna, hogy ezen a piacon tör ki a legnagyobb tabletháború?
Nagy László Nándor | 2015. március 16. 19:30
Miközben az elektronikai piacon sokan a tabletforradalom lecsengéséről beszélnek, késhegyig menő harc bontakozott ki tabletajánlatokkal - a biztosítási piacon.
Személyes pénzügyek Mitől lett népszerű a nyugdíjbiztosítás? Hogy lehet kielégítő nyugdíjunk?
Nagy László Nándor | 2015. március 10. 11:18
Az életbiztosítási piac idén is szerény mértékben tud majd bővülni, s ezt nagymértékben megtámogatja a nyugdíjbiztosítások térnyerése. A problémát az jelenti, hogy ma még csak a 40 évesek kezdenek öngondoskodni - derült ki a K&H Biztosító tájékoztatóján.
Biztosítás Öregek átképzőben? Ez aligha lehet megoldás a nyugdíjproblémára
Privátbankár.hu | 2015. február 6. 13:54
Az elöregedés problematikája összetett: bár tovább tudunk aktívak maradni, szaktudásunk nem lesz elég a piacon maradáshoz. Az utód nélküliek többet tudnak előtakarékoskodni, de időskorukban nem lesz kire támaszkodniuk. A nyugdíjbiztosítás szemmel láthatóan csak hosszú távon, a mai fiataloknak jelent igazi lehetőséget.
Személyes pénzügyek Nagy pénzeket lehet megtakarítani a nyugdíjbiztosítással - lehet számolni
Privátbankár.hu | 2015. február 4. 12:24
Az öngondoskodás fontos dolog: ha időben kezdünk el félretenni, igen szép summa áll majd rendelkezésünkre nyugdíjas éveinkre. Ugyanakkor nem árt, ha egy-egy konstrukciónak utánaszámolunk
Személyes pénzügyek Nyugdíjbiztosítása van? Várja biztosítója üzenetét!
Privátbankár.hu | 2015. február 2. 11:19
Az ügyfélnek kell kérelmeznie a nyugdíjbiztosítás után járó adójóváírás kifizetését, a biztosítók a hónap végéig küldik meg az igazolásokat. Persze csak azt az adót lehet jóváírni, amit megfizettünk.
Biztosítás A karácsonyfa alatt sokan a nyugdíjra gondoltak
Nagy László Nándor | 2015. január 9. 16:30
Az év utolsó heteiben mindenki nyugdíjbiztosítást kötött: volt társaság, ahol a szerződések negyedét az utolsó két hónapban kötötték. Átlagdíjban messze nem tudják kihasználni az ügyfelek a maximális adókedvezményt, ám a biztosítók elégedettek a 2014-es teljesítménnyel.
Személyes pénzügyek Senki nem irigyli a magyar nőket
Privátbankár.hu | 2014. december 3. 20:30
Kisebb bérből tudnak előtakarékoskodni, tovább élnek - komoly aggályai vannak a hölgyeknek a nyugdíjas évekkel kapcsolatban. Az viszont rajtaveszt, akit hatalmába kerít a pánik: egyrészt a halogatás miatt kevésbé mernek a jövőre gondolni, miközben a félelem még az egészségüket is próbára teszi.
Biztosítás Mit gondol, hány évig élhet nyugdíjasként? Mutatjuk a számokat!
Privátbankár.hu | 2014. november 6. 18:55
Mindenki komolyan alulbecsüli a várható nyugdíjas éveinek számát, ezért tűnik hihetetlenül alacsonynak a nyugdíjbiztosításból várható járadék mértéke. A nagy átfordulásra 2030 körül kerülhet sor, amikor az emberek tömege szembesül azzal, hogy az állami nyugdíjból minimális jövedelemre számíthatnak.
Személyes pénzügyek Csak a mának élünk? Ilyenek a magyarok, ha spórolásról van szó
Privátbankár.hu | 2014. október 29. 20:04
Egyre több a magyarok megtakarítása, bár az egy háztartásra jutó 3,3 millió forintos nettó pénzügyi vagyonnal Közép-Kelet-Európa középmezőnyébe tartozunk, a hosszabb távú befektetések terén már a szomszédainkhoz képest is érzékelhető a lemaradásunk.
Befalap Hatalmas pofont ad az öngondoskodásnak a kormány új adóterve
Nagy László Nándor | 2014. október 22. 06:35
Az alapkezelői szektor profitját vonná el az állam az új különadóval, miközben óriási pofont adna az öngondoskodásnak a szolgáltatások szükséges drágulása kapcsán
Személyes pénzügyek Nyugdíjbiztosítás vagy nyugdíjpénztár: hogy spóroljunk idős korunkra?
Privátbankár.hu | 2014. október 17. 14:00
Dől tovább a dominó: most, hogy a nyugdíjbiztosítások is adókedvezményt élveznek, a szerzési jutalékra kötött összeget költő önkéntes pénztárak érzik magukat versenyhátrányban. A jövőben előretörhet a járadékfizetés.
Személyes pénzügyek Árgus szemekkel figyelik a nyugdíjbiztosításokat, de vannak trükkök
Nagy László Nándor | 2014. október 14. 18:30
Az MNB figyeli a nyugdíjbiztosítási Teljes Költség Mutató számításokat, s ha szükséges, pontosítja a 2 százalékos többletköltség felszámítási módját - mondta Nagy Koppány a felügyelet igazgatója. Vannak azonban biztosítók, akik próbálják kikerülni az ajánlást.
Személyes pénzügyek Feltámadás: nagy ugrást hoz a nyugdíjbiztosítás
Privátbankár.hu | 2014. október 6. 13:20
Jókor jött a nyugdíjbiztosítási adókedvezmény: komoly növekedést generálhat a piacon, s újra tömegek juthatnak kis összegű befizetéssel komoly védelemhez.
Személyes pénzügyek Van nyugdíjbiztosítása? Akkor emiatt nem kell aggódnia
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 22. 14:00
A nyugdíjbiztosítási termékek 100 százaléka megfelel az MNB TKM-ajánlásának - mondta Nagy Koppány, a felügyelet igazgatója. A KGFB-piacon ugyanakkor már a jegybank is aggályosnak tartja a további díjcsökkenést.
Biztosítás Nem szeretnek biztosítást kötni a magyarok?
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 20. 12:50
A biztosítottság egyik fokmérője az, hogy az adott országban a biztosítók díjbevétele hogyan aránylik a GDP-hez. A nyugat-európai országokhoz viszonyítva Magyarország az alulbiztosított országok körébe tartozik. 1993 óta szeptember 20-a a biztosítás világnapja.
Biztosítás Jutalékgyilkos biztosítási alkalmazást támogat Magyarországon a Microsoft
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 12. 16:02
Egyedi, csak saját felületen értékesített élet- és nyugdíjbiztosítási megoldásával 30-40 százalékkal csökkentené a biztosítók jutalék-kiadását és így tenné olcsóbbá a termékeket az Első Magyar Mobil Bróker Kft.
Személyes pénzügyek Sokan így spórolnak a nyugdíjra - mi az oka?
Privátbankár.hu | 2014. július 29. 16:40
Az idei első féléves adatokból már látható, hogy a jövőben nyugdíjba vonulók egyre fontosabbnak tartják az öngondoskodást: az egyszeri díjas megtakarításokat keresők mintegy 30 százaléka a nyugdíjbiztosítást választotta - olvasható a K&H Biztosítójának friss elemzésében.
Személyes pénzügyek Önt is lehúzták tavasszal? Mennek lefelé a nyugdíjbiztosítási TKM-ek
Nagy László Nándor | 2014. július 26. 18:44
Jól láthatóan csökkenésnek indultak a nyugdíjbiztosítási költségek, a felügyelet komoly ellenőrzéseket ígér. Kérdés, hogy az első félévben megkötött magas költségű termékeket átcserélhetővé teszik-e a biztosítók.
Személyes pénzügyek Nemhogy nyaralásra, húsra is alig futja egy magyar kisnyugdíjasnak
Privátbankár.hu | 2014. június 27. 06:05
Az otthonlétre rendezkednek be a magyar nyugdíjasok, mert nincs pénzük szórakozásra, kikapcsolódásra. Nyaralásra ötödannyit sem fordítanak, mint egy átlagos európai nyugdíjas - derül ki egy friss elemzésből. Ugyanakkor jó hír, kedvező irányba látszik formálódni a magyarok szemlélete.
Személyes pénzügyek Mit engedhet meg majd magának 28 500 forintos nyugdíjból?
Privátbankár.hu | 2014. június 13. 15:48
Miután az öngondoskodás terén messze nem vagyunk tudatosak, a tücsök-szemlélet miatt rendkívül komoly gondok várhatóak nyugdíj-fronton. Az emberek döntő része csak a 40-es évei végén szembesül a probléma szorításával, akkor pedig már nehéz az orvoslás.
Személyes pénzügyek Hogyan tesz félre a nyugdíjas évekre? Újabb változások jöhetnek
Nagy László Nándor | 2014. május 27. 06:15
A megszületett TKM-ajánlás mellett hamarosan az szja-törvény módosítására is szükség lehet a nyugdíjbiztosítások adókedvezményének és szolgáltatásának finomhangolása terén. A szabályozás változása kell például ahhoz, hogy a nyugdíj előtt állók számára alternatíva legyen ez a konstrukció.
Személyes pénzügyek Itt a nyugdíjbiztosítási TKM - ennél többért ne szerződjön!
Nagy László Nándor | 2014. május 26. 11:35
A futamidő függvényében 3,5-4,25 százalék közötti szinten maximált TKM-et tart elfogadhatónak az MNB a nyugdíjbiztosítások terén - komplex termékeknél ennél 2 százalékkal eltérhetnek a biztosítók - derül ki a jegybank felügyeleti területének ma kiadott ajánlásából.
Személyes pénzügyek Adóoptimalizáljunk nyugdíjbiztosítással!
Nagy László Nándor | 2014. május 23. 14:28
Hétfőn megismerhetjük a nyugdíjbiztosítási TKM-szabályozás részleteit. A biztosítók vélekedése szerint bár az érdeklődés folyamatos, szinte biztosan év végén fut majd fel a termék iránti kereslet
Személyes pénzügyek Így változnak a nyugdíjbiztosítások: óriási könnyebbség az ügyfeleknek
Nagy László Nándor | 2014. május 23. 06:38
Napokon belül megszülethet a Teljes Költség Mutató (TKM) maximumára vonatkozó MNB-szabályozás a nyugdíjbiztosítások terén. A szabályozás azért égető, mert minden napnyi késedelem miatt ügyfelek járhatnak rosszul a rájuk sózott drága termékek miatt - köszönhetően a zavarosban halászó egyes biztosítóknak.
Személyes pénzügyek Ön hogy akarja tölteni nyugdíjas éveit? És hogy fogja?
Privátbankár.hu | 2014. február 27. 20:00
Mindennapi szokásaink átalakulása mellett az életszínvonalunk változására is számítunk nyugdíjas éveinkben. A KSH adatai szerint nyugdíjasként több időnk jut alvásra és pihenésre, illetve sokat tévézünk és internetezünk majd. Ugyanakkor – a Generali Biztosító reprezentatív kutatása szerint – a várható bevételcsökkenés miatt a legtöbb ember úgy gondolja, hogy néhány dologról le is kell majd mondania. Így az utazásról, családja anyagi támogatásáról, illetve például autója fenntartásáról.
Biztosítás Nyugdíjunkért aggódik a kamara, besegít a biztosítóknak
Privátbankár.hu | 2014. január 16. 11:14
Együttműködési megállapodást írt alá a BKIK és a MABISZ.
Biztosítás Végre: újra jár adókedvezmény a nyugdíjbiztosítások után
Privátbankár.hu | 2013. december 4. 09:30
A napokban kihirdetett adójogszabály szerint január 1-jétől adókedvezményt vehetnek igénybe a nyugdíjbiztosítással rendelkezők.
Személyes pénzügyek Többet spórolunk, de sokan még a párnacihába dugják a pénzt
Privátbankár.hu | 2013. október 29. 11:13
A magyarok átlagosan 14 769 forintot tudnak havonta félretenni, ami 2,5 százalékos növekedés az előző évhez képest, és lényegében stagnálást jelent 2011-hez viszonyítva.
Személyes pénzügyek Nincs pénzük az embereknek, felélik a biztosításokban megtakarított pénzt
Privátbankár.hu | 2013. október 9. 09:35
Az élet- és nyugdíjbiztosítás haldoklik, jó egészségbiztosítás viszont elkelne, de nincs a piacon.
Friss
hírlevél