Nyugdíjbiztosítás
Személyes pénzügyek Az adókedvezménnyel nem támogatott életbiztosítások piaca visszaesett 
Privátbankár.hu | 2023. február 7. 07:59
Csökkentek az életbiztosításokban lévő megtakarítások. A visszaesés fő oka a piacok rossz teljesítménye, de az is szerepet játszott benne, hogy nehéz eladni az adókedvezménnyel nem támogatott konstrukciókat. Ezt mutatja az is, hogy az szja-jóváírással segített nyugdíjbiztosítások száma szépen nőtt.
Személyes pénzügyek Több ezren kötöttek új nyugdíjbiztosítási szerződést 
Privátbankár.hu | 2022. december 27. 07:50
Felpörögtek a tranzakciók az elmúlt hetekben.
Személyes pénzügyek Nyugdíjbiztosítás: fejenként átlag 52 ezer forint adó járt vissza 
Privátbankár.hu | 2022. december 6. 11:38
Tavaly kevesebben vették igénybe a nyugdíjbiztosítási szerződésre befizetett díjaik után járó adóvisszaigénylést, hiszen a családosok visszakaphatták befizetett személyi jövedelemadójukat. Így is fejenként átlag 52 ezer forint feletti adókedvezményről beszélhetünk, ami a legmagasabb a 2014-es bevezetés óta. Idén már csak néhány hét maradt a keretek kihasználására – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
Személyes pénzügyek Nyugdíjbiztosítás: még két napig lehet kérni az adójóváírást  
Privátbankár.hu | 2021. május 18. 16:33
A héten lejár a 2020. évi jövedelmek bevallásának határideje. A nyugdíjbiztosítással rendelkezőknek is eddig kell kérvényezniük a tavalyi befizetéseik után járó 20 százalékos adójóváírást. Különböző okok miatt ezt minden évben több tízezren mulasztják el - figyelmeztet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).
Személyes pénzügyek 10. A nyugdíj- és egészségügyi célú előtakarékoskodás 
Privátbankár.hu | 2021. január 8. 13:57
Az állam nyugdíjat fizet az időseknek és gondoskodik a lakosság egészségügyi ellátásáról is - mégis nagyon fontos, hogy ezeket az állami szolgáltatásokat a saját jövedelmünkből is kiegészítsük. Ráadásul erről érdemes azonnal gondoskodni, amint elkezdünk rendszeres bevételhez jutni: óriási előnye van azoknak, akik időben kezdenek el nyugdíjra vagy egészségügyi célokra megtakarítani. Nem véletlen, hogy az állam is igyekszik rávenni a hosszú távú öngondoskodásra az állampolgárokat.
Közérdekű Indul a hajrá az év végi adócsökkentéseknél 
Privátbankár.hu | 2020. december 5. 13:32
Év végén nagymértékben megugranak a befizetések az adókedvezményt biztosító lakossági megtakarítási konstrukciókba. De vajon mire érdemes figyelni, mely konstrukciókat éri meg választani? Megmutatkozik-e a koronavírus hatása e téren is, és ha igen, hogyan?
Személyes pénzügyek A koronavírus miatt lehet kevesebb pénzünk nyugdíjas korban 
Király Béla | 2020. október 29. 13:02
Akiket nagyon rosszul érintett a járvány pénzügyileg, sokkal kevésbé fontos most, hogy a nyugdíjas éveikre spóroljanak. Ráadásul ők többnyire eleve rosszabb helyzetből indultak.
Pénzügyi szektor Már 35 éves kortól érdemes spórolni a nyugdíjra 
Csabai Károly | 2019. október 15. 11:45
Méghozzá mai értéken havi 28-29 ezer forintot, így jöhet össze 70 éves kor környékére az a 29 millió forintos megtakarítás, amiből már kényelmesen meg lehet élni az aktív évek után – derül ki a K&H Biztosító legfrissebb felméréséből.
Személyes pénzügyek Rengeteg pénzt költünk év végén, pedig spórolhatnánk is 
Privátbankár.hu | 2018. december 10. 12:30
Különböző felmérések szerint a magyarok idén karácsonyra átlagosan 30-50 ezer forintért terveznek különböző ajándékokat vásárolni szeretteiknek. Az ünnepek előtt és alatt összesen ajándéktárgyakra és élelmiszerekre körülbelül 200 milliárd forintot fog elkölteni a lakosság. De vajon valóban hasznosulni fog mindaz, amit megveszünk? A Generali legfrissebb, egész országra kiterjedő reprezentatív kutatása szerint bár a legtöbben tudatos vásárlónak vallják magukat, a valóságban az élelmiszer- és a ruhapazarlás is jellemző ránk. Az előrelátás annál kevésbé.
Személyes pénzügyek Aki siet, annak 280 ezer forintot is adhat az állam 
Privátbankár.hu | 2018. december 9. 11:52
Aki idén indít nyugdíjcélú megtakarítást, az jövőre akár 280 ezer forintos összegű adójóváírással is számolhat. Ehhez a három elérhető eszköz közül többet is kell választani.
Személyes pénzügyek Indul a roham: rengetegen kötnek adókedvezményes nyugdíjbiztosítást 
Privátbankár.hu | 2018. november 30. 07:47
Az új szerződések száma az év végére várhatóan meghaladja a 280 ezret, ami látványos növekedés lesz a tavalyihoz képest.
Személyes pénzügyek Jön az év vége, meg kell hozni az életbevágó döntéseket 
Eidenpenz József | 2018. november 29. 13:20
Egy dolgot biztosan nem lehet a következő évre halasztani: a személyi jövedelemadó-kedvezmények kihasználását. Az ez év végi adóoptimalizálásra már csak hetek vannak hátra, a hosszabb távon gondolkodók, nyugdíj-előtakarékoskodók, kockázatok csökkentésére vágyók előnyben. Sok apró trükk van, amit nem ismerünk.
Személyes pénzügyek Büntetőkamatok is sújtják a nyugdíjpénzeket 
Privátbankár.hu | 2018. július 30. 14:50
A negatív európai betéti alapkamat még olyan intézményekre is visszaüt, mint az állami nyugdíjbiztosító és egészségbiztosító Németországban, amelyek emiatt veszteségesen tudják csak elhelyezni pénzüket. Igaz, az állam közben óriási összegeket takarít meg a nullához közeli államkötvény-hozamok miatt.
Személyes pénzügyek Van valami, amivel alig foglalkoznak az iskolások - pedig nagyon is érdemes lenne 
Gáspár András | 2018. február 21. 13:34
Tudjuk, hogy nem a legfontosabb dolog egy fiatal életében, hogy a biztosításokról ábrándozzon, vagy hogy épp megtervezze a nyugdíjas éveit - a gyerekkor azonban nem tart örökké, egyre több olyan helyzettel találkoznak a diákok, amikor a döntéseiknek komoly anyagi következményeik is vannak. A biztosítások világában is épp úgy beköszöntött a 21. század, mint az élet más területein - tudod például, mit csinál ma egy biztosításközvetítő?
Személyes pénzügyek Nyugdíjas évek: tudjuk, hogy baj lesz, mégsem teszünk félre 
Privátbankár.hu | 2018. február 6. 12:31
Évtizedekre mutat vissza az egyik örök dilemma: a nyugdíj. Egy friss felmérés szerint még a 20 százalékot sem éri el azok aránya, akik félretesznek a nyugdíjas éveikre, pedig a hazai lakosság 92 százaléka életszínvonal csökkenést vár idősebb korára. A rendszeresen megtakarítók körében is csupán minden harmadik ember fektet be valamilyen nyugdíjcélú termékbe. Aki nem él a nyugdíjcélú megtakarítás lehetőségével, elesik egy komoly személyi jövedelemadó-visszatérítési lehetőségtől is, amelynek mértéke akár 130 ezer forint is lehet. A nyugdíjbiztosítás nemcsak egy megtakarítási forma, de biztosítási szolgáltatást nyújthat haláleset és egészségkárosodás esetén is.
Személyes pénzügyek Egy újabb jele annak, hogy rettegünk a nyugdíjas évektől  
Privátbankár.hu | 2018. január 8. 14:35
Rengetegen kötöttek nyugdíjbiztosítást.
Személyes pénzügyek Gondoltál mostanában a nyugdíjadra? Néhány napunk maradt 
Privátbankár.hu | 2017. december 21. 06:10
Ha a nyugdíjról van szó, sosem lehet rosszkor elkezdeni a spórolást – év végén azonban különösen érdemes áttekinteni a megtakarításainkat. Az állam ugyanis akár évi 280 ezer forinttal is kiegészíti a befizetéseinket - ehhez azonban december 31-éig lépnünk kell. Nem véletlen, hogy a nyugdíjbiztosítások is jól pörögnek ilyenkor: mit tegyen, aki már kötött ilyen szerződést, de még nem érte el a maximális adójóváírást? És akinek még nincs nyugdíjbiztosítása?
Személyes pénzügyek Tartunk a nyugdíjas évektől – mennyit teszünk félre?  
Privátbankár.hu | 2017. december 14. 16:30
Megyei rangsor készült arról, mennyit tesznek félre azok a magyarok, akik ki szeretnék egészíteni a jövőbeli állami nyugdíjukat, és emiatt magánúton takarékoskodnak. Budapesten hiába magasabbak az átlagbérek, mint az ország többi pontján, számos vidéki megye megelőzi a fővárost takarékosságban.
Személyes pénzügyek Százezreket is bukhatsz - erre figyelj az adójóváírásnál 
Privátbankár.hu | 2017. december 5. 08:51
Negyedmillióra emelkedhet év végére a nyugdíjbiztosítások száma, az adójóváírás azonban nem tölti ki magát.
Személyes pénzügyek Világszintű katasztrófa közeleg – a jövő nyugdíjasai éhen fognak halni? 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 5. 14:00
Sorba állították a világ országait aszerint, hogy hol a legjobb nyugdíjasnak lenni. Kik a csúcstartók, és hol áll Magyarország? Az előrejelzések kétségbe vonják, hogy a most élmezőnyben lévő országok mindig ilyen színvonalon tudják majd eltartani a nyugdíjasaikat. A ma születő gyermekek 100 évig is élhetnek, aminek beláthatatlan következményei lehetnek – derül ki a Nyugdijbiztositas.com elemzéséből.
Személyes pénzügyek Elkerülni a nyugdíjkatasztrófát: mire elég havi 5 ezer forint?  
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 26. 14:13
Jelentősen emelkednek idén az átlagbérek, mégis felmerülhet a kérdés, hogy mire elég 5 ezer forint, ha valakinek például csak ennyivel nő a havi jövedelme? Az tény, hogy egy családi mozizásra vagy egy közös ebédre nem biztos, hogy futja ebből. De ami talán a legégetőbb kérdés, mire lesz elég, ha valaki ennyit tesz félre a nyugdíjas éveire?
Személyes pénzügyek Te is bajban vagy a biztosításokkal? Most a jegybank is segít  
Privátbankár.hu | 2017. június 6. 10:55
Élet- és nyugdíjbiztosítás-összehasonlító oldalt indított az MNB.
Személyes pénzügyek Te miből fogsz élni öregkorodban, ha az államra nem számíthatsz? 
Privátbankár.hu | 2017. január 11. 14:15
Azt tudjuk, hogy már messze nem csak üres riogatás, hogy nagyon kevés nyugdíja lesz annak, aki nem takarékoskodik külön erre a célra. De vajon érzékelhető az ügyfelek részéről egyfajta tudatosság? A Generali szakértője szerint egyre többen keresik a nyugdíjcélú megtakarítási termékeket, mert már nem sokan merik magukat rábízni az államra.
Személyes pénzügyek Akarod az állami ajándékpénzt a nyugdíjadhoz? Ezt a határidőt el ne felejtsd! 
Privátbankár.hu | 2016. december 14. 16:13
Csak akkor tudod igénybe venni az állam által garantált adójóváírást a nyugdíjmegtakarításod után, ha időben megvan a befizetés.
Személyes pénzügyek Megvan, mi pörgetheti fel a biztosítási piacot 
Privátbankár.hu | 2016. november 13. 11:24
Szakemberek szerint a következő hetekben jelentős lendületet vehet a nyugdíjbiztosítások értékesítése, valamint az ezekbe a konstrukciókba befizetett eseti díjak volumene is, a 2014-ben bevezetett 20 százalékos adójóváírás összegének maximalizálása miatt.
Személyes pénzügyek Nem akarod, hogy nyugdíjasként felkopjon az állad? Három esélyed van 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 29. 13:25
Sokan nem élnek az intézményesített, nyugdíjcélú megtakarítási lehetőségekkel, pedig azok már a jelenben is jelentős anyagi előnyt kínálnak: mindhárom hazai nyugdíjcélú megtakarítási konstrukció után igénybe 20 százalékos adójóváírás vehető igénybe éves szinten 20% - és még választani sem muszáj, akár mindhárom mehet egyszerre is. Idő előtt kiszállni viszont nem érdemes
Személyes pénzügyek Cascót alig, nyugdíjbiztosítás inkább kötnek a magyarok 
Privátbankár.hu | 2016. június 12. 14:51
Jócskán megugrott a nyugdíjbiztosítások száma.
Személyes pénzügyek Nemsokára komoly baj lesz a nyugdíjjal – itt van 3 megoldás  
Privátbankár.hu | 2016. június 2. 16:48
A magyarok egyre nagyobb része ismeri fel, hogy fontos időben elkezdeni gondolkozni a nyugdíjas évek anyagi fedezetéről, ám a nyugdíjcélú megtakarítások sajátosságai kapcsán sok még a bizonytalanság. Milyen megoldásokat érdemes választani az öngondoskodáshoz? Miért jó a nyugdíjbiztosítás? Mit jelent a NYESZ? Milyen kedvezmények járnak az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás után?
Karrier Nem foglalkozunk vele, pedig sürgős lenne: mi lesz az Y-generáció nyugdíjával? 
Privátbankár.hu | 2016. február 2. 20:20
A most 20-35 éves generáció szinte alig törődik azzal, hogy lesz-e nyugdíja, vagy sem: a legtöbben még a rendszert sem látják át. A Privátbankár Foglalkoztatás és öngondoskodás konferenciáján Nagy Andrást, az Allianz Hungária Biztosító területi igazgatóját kérdeztük arról, hogyan lehet a fiatalok figyelmét felhívni a nyugdíjtakarékosságra, de kíváncsiak voltunk arra is, mit érdemes keresni a hazai piacon.
Személyes pénzügyek Nem lesz nyugdíjunk és nem is tudunk félretenni?  
Privátbankár.hu | 2015. december 7. 20:45
Egy friss felmérés szerint egyre negatívabban látják az emberek nyugdíjba vonulásuk feltételeit: kisebb összegű nyugdíjra számítanak a megkérdezettek, mint néhány éve. A többség 68 éves nyugdíjkorhatárt jósol, a 25 év alattiak átlagosan 72 évvel kalkulálnak. Azok, akik nyugdíj-előtakarékoskodnak, általában havonta 5-20 ezer forint közötti összeget szánnak nyugdíjcélú megtakarításra.
Személyes pénzügyek Miből élnek majd a háztartásbeliek, ha nem lesz nyugdíjuk? 
Privátbankár.hu | 2015. október 8. 20:06
A család és a társadalom szempontjából is fontos munkát végeznek, de nem kapnak érte fizetést, és nem jogosultak a nyugdíjellátásra sem - miből élnek majd a háztartásbeliek idős korukban, ha esetleg nem támaszkodhatnak házastársukra, partnerükre?
Személyes pénzügyek Ennyit dob a nyugdíjadon, ha 20 éven át havi 20 ezer forintot befizetsz 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 21. 14:48
2 millió szerződésben 2 ezer milliárd forint - így készül a magyar lakosság a nyugdíjasévekre. Átlagosan 45 éves korban kezdünk spórolni.
Személyes pénzügyek Elkezdtek aggódni a magyarok a nyugdíjuk miatt? 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 11. 09:48
Fél év alatt annyit kerestek a biztosítók a nyugdíjbiztosításokon, mint tavaly egész évben.
Személyes pénzügyek Fogd már fel végre, meddig élsz! Ezért kevés a nyugdíjmegtakarítás 
Nagy László Nándor | 2015. június 16. 12:10
Az emberek jelentős része egyre felelőssebben gondolkodik a nyugdíjas évekről, ám a felkészülésben sok a tévhit és a mellékvágány - derül ki az Aegon kutatásából. Magyarországon az emberek még mindig döntően az államtól várják a nyugdíjkori segítséget, ám magas az öngondoskodók aránya is - a gondot az jelenti, hogy elszámítják magukat a szükséges megtakarítás összegéről.
Személyes pénzügyek Ennyi pénzt költöttek a magyarok biztosításra - egyre jobban félünk a nyugdíjtól?  
Privátbankár.hu | 2015. május 15. 14:20
Nőtt a biztosítási piac: a szektor díjbevétele 2 százalékkal volt magasabb, mint tavaly ilyenkor, összesen 247 milliárd 807 millió forintot tett ki.
Személyes pénzügyek Gondolta volna, hogy ezen a piacon tör ki a legnagyobb tabletháború? 
Nagy László Nándor | 2015. március 16. 19:30
Miközben az elektronikai piacon sokan a tabletforradalom lecsengéséről beszélnek, késhegyig menő harc bontakozott ki tabletajánlatokkal - a biztosítási piacon.
Személyes pénzügyek Mitől lett népszerű a nyugdíjbiztosítás? Hogy lehet kielégítő nyugdíjunk? 
Nagy László Nándor | 2015. március 10. 11:18
Az életbiztosítási piac idén is szerény mértékben tud majd bővülni, s ezt nagymértékben megtámogatja a nyugdíjbiztosítások térnyerése. A problémát az jelenti, hogy ma még csak a 40 évesek kezdenek öngondoskodni - derült ki a K&H Biztosító tájékoztatóján.
Biztosítás Öregek átképzőben? Ez aligha lehet megoldás a nyugdíjproblémára 
Privátbankár.hu | 2015. február 6. 13:54
Az elöregedés problematikája összetett: bár tovább tudunk aktívak maradni, szaktudásunk nem lesz elég a piacon maradáshoz. Az utód nélküliek többet tudnak előtakarékoskodni, de időskorukban nem lesz kire támaszkodniuk. A nyugdíjbiztosítás szemmel láthatóan csak hosszú távon, a mai fiataloknak jelent igazi lehetőséget.
Személyes pénzügyek Nagy pénzeket lehet megtakarítani a nyugdíjbiztosítással - lehet számolni 
Privátbankár.hu | 2015. február 4. 12:24
Az öngondoskodás fontos dolog: ha időben kezdünk el félretenni, igen szép summa áll majd rendelkezésünkre nyugdíjas éveinkre. Ugyanakkor nem árt, ha egy-egy konstrukciónak utánaszámolunk
Személyes pénzügyek Nyugdíjbiztosítása van? Várja biztosítója üzenetét! 
Privátbankár.hu | 2015. február 2. 11:19
Az ügyfélnek kell kérelmeznie a nyugdíjbiztosítás után járó adójóváírás kifizetését, a biztosítók a hónap végéig küldik meg az igazolásokat. Persze csak azt az adót lehet jóváírni, amit megfizettünk.
Biztosítás A karácsonyfa alatt sokan a nyugdíjra gondoltak 
Nagy László Nándor | 2015. január 9. 16:30
Az év utolsó heteiben mindenki nyugdíjbiztosítást kötött: volt társaság, ahol a szerződések negyedét az utolsó két hónapban kötötték. Átlagdíjban messze nem tudják kihasználni az ügyfelek a maximális adókedvezményt, ám a biztosítók elégedettek a 2014-es teljesítménnyel.
Személyes pénzügyek Senki nem irigyli a magyar nőket 
Privátbankár.hu | 2014. december 3. 20:30
Kisebb bérből tudnak előtakarékoskodni, tovább élnek - komoly aggályai vannak a hölgyeknek a nyugdíjas évekkel kapcsolatban. Az viszont rajtaveszt, akit hatalmába kerít a pánik: egyrészt a halogatás miatt kevésbé mernek a jövőre gondolni, miközben a félelem még az egészségüket is próbára teszi.
Biztosítás Mit gondol, hány évig élhet nyugdíjasként? Mutatjuk a számokat! 
Privátbankár.hu | 2014. november 6. 18:55
Mindenki komolyan alulbecsüli a várható nyugdíjas éveinek számát, ezért tűnik hihetetlenül alacsonynak a nyugdíjbiztosításból várható járadék mértéke. A nagy átfordulásra 2030 körül kerülhet sor, amikor az emberek tömege szembesül azzal, hogy az állami nyugdíjból minimális jövedelemre számíthatnak.
Személyes pénzügyek Csak a mának élünk? Ilyenek a magyarok, ha spórolásról van szó  
Privátbankár.hu | 2014. október 29. 20:04
Egyre több a magyarok megtakarítása, bár az egy háztartásra jutó 3,3 millió forintos nettó pénzügyi vagyonnal Közép-Kelet-Európa középmezőnyébe tartozunk, a hosszabb távú befektetések terén már a szomszédainkhoz képest is érzékelhető a lemaradásunk.
Befektetési alapok Hatalmas pofont ad az öngondoskodásnak a kormány új adóterve 
Nagy László Nándor | 2014. október 22. 06:35
Az alapkezelői szektor profitját vonná el az állam az új különadóval, miközben óriási pofont adna az öngondoskodásnak a szolgáltatások szükséges drágulása kapcsán
Személyes pénzügyek Nyugdíjbiztosítás vagy nyugdíjpénztár: hogy spóroljunk idős korunkra? 
Privátbankár.hu | 2014. október 17. 14:00
Dől tovább a dominó: most, hogy a nyugdíjbiztosítások is adókedvezményt élveznek, a szerzési jutalékra kötött összeget költő önkéntes pénztárak érzik magukat versenyhátrányban. A jövőben előretörhet a járadékfizetés.
Személyes pénzügyek Árgus szemekkel figyelik a nyugdíjbiztosításokat, de vannak trükkök 
Nagy László Nándor | 2014. október 14. 18:30
Az MNB figyeli a nyugdíjbiztosítási Teljes Költség Mutató számításokat, s ha szükséges, pontosítja a 2 százalékos többletköltség felszámítási módját - mondta Nagy Koppány a felügyelet igazgatója. Vannak azonban biztosítók, akik próbálják kikerülni az ajánlást.
Személyes pénzügyek Feltámadás: nagy ugrást hoz a nyugdíjbiztosítás 
Privátbankár.hu | 2014. október 6. 13:20
Jókor jött a nyugdíjbiztosítási adókedvezmény: komoly növekedést generálhat a piacon, s újra tömegek juthatnak kis összegű befizetéssel komoly védelemhez.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG