4p
Pénzügyileg tudatos olvasóink többségét is olyan kérdések foglalkoztatják napi szinten, mint, miként tudják megteremteni családjuk hosszú távú anyagi biztonságát, vagy mihez kezdenek munkahelyük elvesztése, esetleg egy súlyos baleset vagy betegség esetén.

A Privátbankár.hu ezekre a kérdésekre választ keresve fordult Bunghardt Csabához, az AXA Biztosító vezérigazgató helyetteséhez.

Kezdjük az elejéről! A mai bizonytalan időkben, hogyan lehet felkészülni a váratlan helyzetekre?

A legfontosabb annak a tudatosítása, hogy elengedhetetlen időben, lehetőség szerint már a harmincas éveink elején elkezdenünk apránként félretenni, mivel az kevésbé megterhelő, később – 15-20 év múlva – azonban jelentős összegű megtakarításunk halmozódhat fel. Érdemes tehát valamilyen hosszú távú befektetési és akár nyugdíj-előtakarékossági konstrukciót választanunk. Ideális, ha olyat keresünk, amely egyszerre kínálja anyagi tartalékaink biztonságos gyarapítását, és életbiztosítás formájában komoly pénzügyi fedezetet is nyújt egy baleset, súlyos betegség, vagy a biztosított halála esetére is.

Igen, de hogyan lehet hosszú távú befektetésben gondolkodni egy, a jelenlegihez hasonló, kiszámíthatatlan világban?

Megfelelő választás lehet egy befektetéshez kötött életbiztosítás, amelyet már havi néhány tízezer forintos megtakarítással is el lehet kezdeni. Ilyen az új Linea életbiztosításunk is, amely a hazai piacon eddig még nem látott újdonságokat kínál, ráadásul rugalmasan alkalmazkodik a minket körülvevő – Ön által is említett – kiszámíthatatlan környezethez, és az egyéni életünkben bekövetkező változásokhoz. Így ha egy nagyobb összeg áll a házhoz, akkor ebből egy egyszeri befizetéssel is növelhetjük befektetéseinket, ha azonban a szerződés első 3 éve után átmeneti pénzügyi nehézségeink adódnak, akkor csökkenthetjük, vagy akár szüneteltethetjük is a díjfizetést, sőt, a biztosító a szerződő balesete vagy halála esetére is fedezetet kínál.

Ez nem hangzik rosszul, de miben áll a termék Ön által hangoztatott újszerűsége?

Vegyük sorra! A legfontosabb az, hogy jutalmazzuk ügyfeleink hűségét: a szerződés 25 éves időtartama alatt az első éves biztosítási díj többszörösével is gyarapítjuk megtakarításukat. Az első éves díj mértékétől függően, az éves díj akár felével megegyező egyszeri induló bónuszt azonnal jóváírjuk és befektetjük az ügyfél számláján, majd az 5. évben az átlagos éves díj 30 százalékával, ezt követően pedig, a 10. évtől ötévente az átlagos éves díjjal megegyező összeget írjuk jóvá a számláján. A rendszeres bónuszok mellett ráadásul most extra szolgáltatásként, első 1000 ügyfelünk egy évig ingyenesen megkapja a piacon egyedülálló Várólista egészségbiztosításunkat is, amellyel a biztosító költségén, soron kívül hozzájuthatnak a fejlett diagnosztikai eljárásokhoz (MRI, CT, PET-CT).

Pontosan miben gyarapítják az ügyfelek pénzét?

A forintban vagy euróban meglévő megtakarításokat, az ügyfelek választása alapján, az AXA 20 különböző eszközalapban helyezheti el. Ezek közül az egyik legújabb és a jelenlegi, gyorsan változó tőkepiaci környezethez igazított Iránytű eszközalapunk kategóriájában a legjobban teljesítő volt az elmúlt időszakban a hazai piacon. Az Iránytű minden hónapban 25 jelentős külföldi részvény- és kötvénypiac, keresett nyersanyag és lendületesen fejlődő iparágak növekedését megvizsgálva válogatja össze azt a három legígéretesebbet, amelyekbe az ügyfelek pénzét befekteti. Ráadásul az Árfolyamfigyelés funkció azoknak is segítséget nyújt, akiknek nincs idejük folyamatosan nyomon követni a tőkepiacok változásait, de lehetőség szerint szeretnék elkerülni a hirtelen árfolyamesések okozta nagyobb veszteségeket.

További információt a Linea életbiztosításról itt találhat >>>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG