<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A K&H biztosító is külön segítséget ajánl a Malév leállása miatt pórul járt utasoknak, elsősorban azok járhatnak jól, akiknek időközben lejárt a biztosításuk, de a kialakult helyzet miatt nem tudtak hazatérni. A biztosító adott feltételek esetén még azoknak is tud segíteni, akik el sem tudtak utazni a Malév-csőd miatt.

A Malév leállása, járatainak váratlan törlése miatt ismét kiemelt beszédtéma lett az utazásokhoz kapcsolódó biztosítások kérdése. Egy repülőút meghiúsulása mind a külföldre induló, mind a hazatérni szándékozó utasokat kellemetlenül érinti. Amennyiben valaki rendelkezik utasbiztosítással, az ilyenkor felmerülő gondok megoldásában is segítséget kaphat.

Méltányosságot gyakorolhatnak a biztosítók

A nemzeti légitársaság leállása miatt sok magyar állampolgár rekedt külföldön. Abban az esetben, ha utazásuk előtt gondoskodtak utasbiztosításról, továbbra is élvezhetik annak előnyeit, hiszen akiknek időközben utazási biztosítása lejárt, de nem tudnak hazatérni a kialakult helyzet miatt, a biztosítótársaságuk méltányosságból engedélyezheti a biztosítás meghosszabbítását a rendkívüli körülményekre való tekintettel.

A meghosszabbított biztosítási időtartammal azok is élhetnek, akiknek K&H biztostárs éves bérlet vagy K&H bankkártyához kapcsolódó biztosítás jelent védelmet. Mivel ezen utasbiztosítások kockázatviselése egy teljes évre szól, de utazásonként legfeljebb 30 napra, ezért arra kell figyelnie a biztosítottnak, hogy az éves periódus és azon belül a 30 napos utazásonkénti fedezeti időszak mikor jár le. Minden esetben fontos tudni, hogy az ügyfélnek igazolnia kell, valóban a légitársaság leállása miatt nem tudott hazautazni.

Így segít a K&H

A K&H a Malév leállása miatt külföldön rekedt, és időközben lejárt utasbiztosítással rendelkező ügyfelei számára felkínálja a biztosítás meghosszabbításának lehetőségét. Akár éves bérlet típusú, akár egyszeri kiutazásra szóló K&H utasbiztosítással rendelkezik az ügyfél, forduljon bizalommal a biztosításközvetítőjéhez vagy hívja a K&H Biztosítót és segítséget nyújtunk a biztosítási fedezet meghosszabbításában – nyilatkozta Kaszab Attila, a K&H Biztosító nem-életbiztosítási üzletágának vezetője.

Azoknak az utasoknak, akik a váratlan járattörlések miatt el sem tudtak utazni Budapestről, és az egyszeri útra szóló K&H biztostárs utasbiztosításuk kockázatviselésének kezdete 2012. február 3-6 közé esett, de érvényesen, azaz a kockázatviselés kezdete előtt nem tudták felmondani az utasbiztosítást, a K&H Biztosító utólagosan visszatéríti a fel nem használt biztosítás díját.

Az utasbiztosításai meghosszabbítását jelentette be korábban a Posta Biztosító is, hogy segítse a Malév-csőd miatt rosszul járt ügyfeleit.

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG