1p
A legtöbb fiatal autós nem szeretné, ha vezetési szokásait telematikai eszközökkel monitorozná a biztosítója, annak ellenére, hogy nekik származna a legtöbb díjelőnyük ebből – derül ki a Deloitte friss kutatásából.

A tanácsadó felméréséből kiderült, hogy a 18-24 évesek 58%-a nem hajlandó telematikai eszközt, vagyis egy olyan feketedobozt telepíteni járművébe, amely adatokat küld a biztosítónak a jármű sebességéről, fékezésről, gyorsításról és egyéb vezetési szokásokról. Ez jóval magasabb arány, mint a felmérésben résztvevők összességének 37%-a, akik a használatot ellenezték.

A 18-24 éves válaszadók több mint egyharmada (35%) akkor sem használna telematikai eszközt, ha ezzel biztosítási díja csökkenne, ami szintén magasabb arány, mint a felmérés összes résztvevőjének negyede, akik így is elutasítanák a használatot.

A legtöbben azért ellenzik a technológiát, mert túl tolakodónak, beavatkozónak vélik, legalábbis a megkérdezettek 78%-a ezt az okot említette, míg a 18-24 éves korcsoportban 92% gondolta így.

A felmérés azért érdekes, mert a telematikai eszközök éppen a fiatal vezetők számára jelenthetne segítséget, hiszen a vezetői szokások monitorozásával a biztonságos vezetőknek nem kellene magasabb biztosítási díjat fizetnie.

Pénzt takarítanánk meg vele, így sem kell

A Deloitte biztosítási partnere, James Rakow szerint a kutatásból komoly ellenállás vehető ki a telematikai eszközökkel szemben, különösen abban a csoportban, ahol a technológia akár jelentős költségmegtakarításokat eredményezhetne.

A kutatás fontos visszajelzés azon biztosítók számára, akik gőzerővel dolgoznak azon, hogy telematikai megoldásokat kínáljanak ügyfeleiknek, hiszen ebből megtudhatják, hogy valójában milyen a fogadtatása a terméknek a potenciális ügyfelek körében – tette hozzá Rakow.

A telematikai megoldások elterjesztése érdekében a biztosítóknak nagyon jól kell megválasztaniuk a célközönséget, így például a szülőket, akik jellemzően aggódnak gyerekeik vezetési szokásai miatt, és gyakran ők maguk fizetik a biztosítási díjat is.

Az online felmérésben 2000, 18 év feletti brit állampolgár vett részt, 2012 októberében. A válaszokat súlyozták, így azok reprezentatívak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG