TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A legtöbb fiatal autós nem szeretné, ha vezetési szokásait telematikai eszközökkel monitorozná a biztosítója, annak ellenére, hogy nekik származna a legtöbb díjelőnyük ebből – derül ki a Deloitte friss kutatásából.

A tanácsadó felméréséből kiderült, hogy a 18-24 évesek 58%-a nem hajlandó telematikai eszközt, vagyis egy olyan feketedobozt telepíteni járművébe, amely adatokat küld a biztosítónak a jármű sebességéről, fékezésről, gyorsításról és egyéb vezetési szokásokról. Ez jóval magasabb arány, mint a felmérésben résztvevők összességének 37%-a, akik a használatot ellenezték.

A 18-24 éves válaszadók több mint egyharmada (35%) akkor sem használna telematikai eszközt, ha ezzel biztosítási díja csökkenne, ami szintén magasabb arány, mint a felmérés összes résztvevőjének negyede, akik így is elutasítanák a használatot.

A legtöbben azért ellenzik a technológiát, mert túl tolakodónak, beavatkozónak vélik, legalábbis a megkérdezettek 78%-a ezt az okot említette, míg a 18-24 éves korcsoportban 92% gondolta így.

A felmérés azért érdekes, mert a telematikai eszközök éppen a fiatal vezetők számára jelenthetne segítséget, hiszen a vezetői szokások monitorozásával a biztonságos vezetőknek nem kellene magasabb biztosítási díjat fizetnie.

Pénzt takarítanánk meg vele, így sem kell

A Deloitte biztosítási partnere, James Rakow szerint a kutatásból komoly ellenállás vehető ki a telematikai eszközökkel szemben, különösen abban a csoportban, ahol a technológia akár jelentős költségmegtakarításokat eredményezhetne.

A kutatás fontos visszajelzés azon biztosítók számára, akik gőzerővel dolgoznak azon, hogy telematikai megoldásokat kínáljanak ügyfeleiknek, hiszen ebből megtudhatják, hogy valójában milyen a fogadtatása a terméknek a potenciális ügyfelek körében – tette hozzá Rakow.

A telematikai megoldások elterjesztése érdekében a biztosítóknak nagyon jól kell megválasztaniuk a célközönséget, így például a szülőket, akik jellemzően aggódnak gyerekeik vezetési szokásai miatt, és gyakran ők maguk fizetik a biztosítási díjat is.

Az online felmérésben 2000, 18 év feletti brit állampolgár vett részt, 2012 októberében. A válaszokat súlyozták, így azok reprezentatívak.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
Friss
hírlevél