Autóbiztosítás
Vásárló Örömhír az autósoknak: erre biztosan nem kell sokkal többet fizetni 
Privátbankár.hu | 2017. július 29. 08:07
A biztosítások díja szép lassan emelkedik, és bár a kgfb-nél kifejezetten jelentős emelkedést tapasztalhattak idén az autósok, a casco alig 2,1 százalékkal lett drágább az idei első félévben. A Netrisk.hu adatai szerint így átlagosan 77 600 forintot kellett erre kiadnia az autósoknak. Külön örömhír ugyanakkor, hogy egyre több vezető köt kiegészítő biztosítást is a cascójához.
Személyes pénzügyek Vastagon fog a biztosítók ceruzája: ennyivel fizetnek többet az autósok  
Privátbankár.hu | 2017. január 27. 08:41
Drágult a kötelező biztosítás, nem is kevéssel.
Személyes pénzügyek Rádőlt egy fa az autómra, kapok érte kártérítést?  
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 17. 11:58
Bár a hosszú kánikulát lezáró zivatarok vasárnap este megérkeztek, az előrejelzések szerint a következő napokban továbbra is számíthatunk heves, jelentős károkat okozó viharokra. Az idei évben az átlagosnál gyakrabban fellépő, heves viharok sokszor nem csupán beteg, korhadt, hanem egészséges fákat is kidöntöttek, akár totálkárossá törve az alattuk parkoló járműveket. Célszerű röviden áttekinteni, ilyen esetekben hogyan működik a kártérítés, illetve milyen óvintézkedésekkel csökkenthető ez a fajta kockázat.
Vásárló Neked mennyire szempont, hogy biztonságban autózz? 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 6. 09:51
Az elmúlt hét évben a felére esett vissza a közúti baleseti halálozások száma, amiben komoly szerepet játszhat a biztonsági rendszerek tömeges szériatartozékká válása is.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani 
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Egyre népszerűbbek a biztosítások  
Privátbankár.hu | 2015. március 29. 10:10
A következő három évben a biztosítási piac Közép-Kelet-Európában 2-3 százalékkal bővülhet évente, ezen belül a nem-életbiztosításoknál évi 2,8 százalékos, míg az életbiztosítási szegmensben 2 százalékos növekedés várható.
Vásárló Heten voltak: ilyen vastagon fogott az autófényezők ceruzája 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 21. 18:19
Sokmilliós bírsággal sújtott a GVH különböző vállalkozásokat, amiért hat éven keresztül a hazai kárkalkulációs szoftverekben alkalmazott fényezőanyag átlagárat a valósnál magasabb szinten határozták meg. A listaárat használták, amiből majdnem mindig járt engedmény.
Biztosítás Öreg autóval külföldön - így kerülhet nem várt százezrekbe a nyaralás 
Privátbankár.hu | 2014. július 21. 20:01
A magyarok járnak a legöregebb autókkal külföldre, az átlagosan 12 éves járműparkkal a sereghajtók között vagyunk a nemzetközi utakon. Ha lerobban a kocsi, rémálommá válhat még a legkellemesebbnek ígérkező nyaralás is.
Biztosítás Miért lenne jó, ha követnék minden egyes lépésünket?  
Privátbankár.hu | 2013. május 6. 19:30
A legtöbb fiatal autós nem szeretné, ha vezetési szokásait telematikai eszközökkel monitorozná a biztosítója, annak ellenére, hogy nekik származna a legtöbb díjelőnyük ebből – derül ki a Deloitte friss kutatásából.
Biztosítás Van garázsbiztosítása? Álljon ki a garázsból, úgy a tuti 
Privátbankár.hu | 2013. április 2. 14:07
Garázsban tartott járművek ezrei úszhatnak el a napokban az ár- és belvízzel, mert csak kevesen tudják: még a külön megvehető garázsbiztosítás is csak limitált fedezetet nyújt a bent tárolt kocsikra és motorokra. A garancia a teljes körű casco, akinek nincs ilyen, az jobban teszi, ha áradáskor a garázsánál védettebb helyre állítja a járművét – figyelmeztet egy biztosítási alkusz. Friss tapasztalat szerint a löszfalak közelsége is kiemelt kockázat lehet a jövőben a biztosítók szemében, mert elképzelhető, hogy a nagy esőben megcsúszott föld miatt idén különösen sok káresetet jelentenek.
Biztosítás Félünk a töréstől, lopástól, de túl drága a casco 
Privátbankár.hu | 2013. február 11. 09:44
Az autósok döntő többsége számára a jelenlegi árak mellett a casco-biztosítás nem fér bele a költségvetésükbe. A gépjármű tulajdonosok közel 70 százaléka kizárólag ár alapján hozza meg döntését; az elkövetkező időszakban nem is várható lényegesebb változás abban, hogy továbbra is csupán minden ötödik gépjármű-tulajdonos rendelkezzen Magyarországon cascóval.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG