Amnesztia
Makro / Külgazdaság Akciót hirdettek: büntetlenül vissza lehet adni az ellopott közpénzt
Privátbankár.hu | 2017. november 28. 16:19
Zimbabwe új elnöke különleges akcióval szerezné vissza az eltulajdonított értékeket.
Adó Adóamnesztia? Ötmilliót már tisztára lehetne mosni az új állami számlán
Privátbankár.hu | 2013. június 11. 15:26
Aligha a nyugdíjasok és a kiskeresetűek megsegítésére szolgál a kormányzat új javaslata az SMSZ-számlákról. A minimális befizetés ugyanis ötmillió forint, úgy tűnik nem vizsgálnák, hogy adózott pénz-e, és ha öt évig benntartja a polgár, egy fillér befizetése nélkül adózottá válhat.
Adó Kóstolgatják az adóamnesztiát a magyar offshore-lovagok
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 19. 07:36
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Magyar Nemzet kérdésére közölte: 2012 első hét hónapjában 2,6 milliárd forint állami bevételt hoztak az offshore-vagyonokra vonatkozó kedvezményes előírások. A lehetőség nyomán tavaly 2,9 milliárdos összeghez jutott az államkassza, az amnesztiából így másfél év alatt 5,5 milliárd forint származott.
Adó Véget ér az adóamnesztia: mennyi offshore-pénzt lehet hazacsábítani?
Privátbankár.hu | 2012. május 17. 07:51
Nem hosszabbítaná meg a szaktárca az év végén megszűnő offshore-adóamnesztiát, így ősszel rohamra indulhatnak a külföldi vagyonukat hazahozni akaró, és a mentességért akár adófizetésre hajlandó üzletemberek; a lehetőség eddig 35 milliárd forintot csábított haza.
Adó Magyar vagyonok külföldön: felkészültek a menekítésre a hazai gazdagok
Privátbankár.hu | 2011. november 17. 09:35
A legvagyonosabb magyarok továbbra is szívesen bízzák külföldi szolgáltatókra pénzük kezelését. Némelyek ezt legálisan teszik, mások szabálytalan adóelkerülő struktúrákkal. Az amnesztiatörvények az eddigi adatok alapján egyelőre nem érték el céljukat, pedig aki adót csal, egyre többet kockáztat – írja a Figyelő.
hírlevél
depositphotos