<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
BIS
Részvény / Deviza / Áru Oroszországnak bitcoint kéne vennie a devizatartalékából?
Eidenpenz József | 2019. január 10. 06:06
Felmerült, hogy az amerikai szankciók ellenszereként Oroszországnak bitcoint kéne vásárolnia tartalékaiból, bár azt nem tudni, a döntéshozók mit gondolnak erről. Ám van, ahol nagyon is komolyan foglalkoznak a blokklánc– és digitálispénz-technológiával, nem holmi kisvállalatok, hanem a világ legnagyobb jegybankjai. Nem egy, vagy kettő, hanem rengeteg.
Makro / Külgazdaság Kamatemelést követel két komoly banki szereplő
Fellegi Tamás | 2017. június 26. 14:30
A bankok bankjainak bankja, vagyis a központi bankok által fenntartott Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) jelezte, hogy itt az ideje a kamatemelésnek azoknál a jegybankoknál, ahol extrém alacsony a kamat. A német Bundesbank elnöke pedig ismét a kötvényvásárlási program beszültetését szorgalmazta az EKB esetében.
Makro / Külgazdaság Mit akarnak nálunk az orosz kémek?
Káncz Csaba | 2016. szeptember 19. 08:07
A cseh elhárítás éves jelentése a hiperaktív orosz hírszerzésről súlyos figyelmeztetés Prága és egyben Budapest számára. Moszkva mindkét országban mindent megtesz a NATO és az EU összetartó erejének az aláásására. Budapest a mai napig nem nézett szembe a kommunista korszak állambiztonsági irataival és így a Láthatatlan Légió régről való orosz kapcsolatai is ellenőrizetlenek.
Makro / Külgazdaság Lassuló világgazdaság, pattanásig feszült pénzügyi rendszer
Káncz Csaba | 2014. december 4. 09:22
A világ reálgazdasága 2008 óta nem tért magához, miközben a pénzügyi rendszer túlfeszítettebb, mint az akkori összeomlás előtt. Márpedig az olajtermelő országoknak hamarosan likvidálni kell külföldi kötvény-állományukat és aranytartalékaik egy részét, hogy a tátongó fiskális űrt betömjék. A kínai elnök puha földet érésre készíti föl országát és befejezi a pénzpumpával hajtott gazdasági növekedés korszakát.
Makro / Külgazdaság Felelőtlenség és hisztéria is lehet a jegybanki lépések következménye
Privátbankár.hu | 2014. március 11. 09:18
A Nemzetközi Fizetések Bankjának (BIS) vezető közgazdászai szerint a globális pénzügyi rendszert fenyegeti az a szokássá váló trend, hogy a vezető jegybankok a gazdasági fellendülés érdekében előre befolyásolják a kamatlábak alakulását, mivel így a befektetők azt hihetik, hogy a jövőben nem kerül sor hirtelen kamatemelésre.
Pénzügyi szektor Matolcsy elintézte: könnyebben juthatunk kínai jüanhoz
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 9. 15:15
A kínai jegybankkal kötött devizacsere-keretmegállapodás értéke 10 milliárd jüan.
Makro / Külgazdaság Matolcsy Bázelban elkápráztatta a világot
Privátbankár.hu | 2013. március 11. 13:56
Az MNB új elnöke a Nemzetközi Fizetések Bankjának, vagyis a BIS-nek a rendszeres bázeli találkozóján vett részt vasárnap és hétfőn.
Pénzügyi szektor A BIS szerint Magyarország nehezen fog pénzhez jutni
Privátbankár.hu | 2011. december 12. 10:21
Az euróválság miatt nehéz lesz a feltörekvő országoknak pénzhez jutniuk adósságuk refinanszírozásához a Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) szerint. A "jegybankok bankja" szerint ez leginkább a kelet-európai országokat, köztük Magyarországot, Csehországot, Horvátországot és Romániát fogja érinteni, mert külföldi adósságuk 80 százaléka európai bankoknál van.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG