<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Helyi adó
Makro / Külgazdaság Katalóniát a finánctőke fogja térdre kényszeríteni?
Eidenpenz József | 2017. október 12. 14:41
A Brexit az Brexit, Katalóniánál viszont kicsi a valószínűsége a tényleges kiválásnak, ennek ellenére hasonló cégelvándorlási hullám indult el, mint Angliából. Sok nagyvállalat vagy bank nem engedheti meg ugyanis magának, hogy az EKB köldökzsinórja nélkül létezzen. Ez a folyamat komoly adóbevétel-kiesést okozhat a katalánoknak.
Személyes pénzügyek Zseniálisan kreatív módszerekkel sarcolják meg a magyarokat
Privátbankár.hu | 2016. október 12. 12:01
Giccsadónk, hajóadónk, pónilóadónk, toronyadónk, traktoradónk, termőföldadónk is van már – csak hogy egy párat említsünk a mindennapi életünket színesítő települési adók közül. Nem vagyunk azonban teljesen védtelenek, ha az önkormányzatok ezen adók bármelyikét is kivetnék velünk szemben.
Utazás Ebben a városban már nyomozók keresik az illegális szálláskiadókat
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 1. 08:27
Álruhás nyomozókkal is kutatnak Barcelonában az adót nem fizető illegális szálláskiadók után, miközben új adót vetettek ki rájuk és korlátozzák az új engedélyek kiadását. Csakhogy ez egyelőre szélmalomharcnak tűnik, 14-szer annyi illegális szobakiadó lehet, mint amennyi hivatalos. A város közben nyugodtan kiteheti a megtelt táblát.
Adó A zuglói önkormányzat visszatéríti a kommunális adót
Privátbankár.hu | 2014. december 7. 14:43
Visszakaphatják a volt fideszes vezetés alatt beszedett kommunális adót a zuglóiak – közölte Karácsony Gergely, Zugló polgármestere. Az erre vonatkozó rendeletet a januári első képviselő-testületi ülésen fogadják majd el, és a pénzt legfeljebb két éven belül teljesen visszafizetik.
Agrár A kormány végre talált valamit, amit nem akar megadóztatni
Privátbankár.hu | 2014. november 21. 13:11
Megengedték az önkormányzatoknak, hogy adóztassanak meg bármit, amit a kormány még nem adóztatott meg. Arra nem számítottak, hogy ezzel zöld utat adnak a földadónak. A földművelésügyi tárca ezért most kezdeményezi az adótörvény módosítását, amelyben megtiltanák a termőföld tulajdonlásának megadóztatását.
Adó Fejlesztés az Államkincstár honlapján: átláthatók a helyi adók
Privátbankár.hu | 2013. február 13. 12:21
Egyszerűbben áttekinthetik a hazai vállalkozások a helyi adók mértékét és a kapcsolódó kedvezményeket a Magyar Államkincstár honlapjára nemrégiben felkerült adatoknak köszönhetően – hívja fel a figyelmet a Mazars. A nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat szerint az on-line adatbázisból néhány kattintással lehívhatók a székhely vagy telephely létesítése céljából kiválasztott települések adózási feltételei.
Adó Az önkormányzatokon múlik, lesz-e közműadó
Privátbankár.hu | 2012. október 19. 15:59
A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a közműadó és építményadó helyi adók, így az önkormányzatok döntenek a bevezetésről és a mértékről. Az intézkedéssel a helyi önkormányzatok 30 milliárd forint többletbevételre tehetnek szert a kormány honlapjára felkerült dokumentum szerint.
Adó Mi a jó az önkormányzati szégyenlistában? Lájkolhatod mások adósságát
Czervan Andrea | 2012. október 5. 06:30
Lapinformációk szerint a kormány újabb adócsomagot készít: ez alapján nyilvánosságra hozhatnák azoknak az adósoknak az adatait, akiknek 90 napnál régebbi, magánszemélyeknél 50, más adózóknál 100 ezer forint feletti hátralékuk van az önkormányzat felé. A jelenlegi szabályozás ennél jóval szigorúbb - de mit érnek a szégyenlisták, amelyeket néhányan a facebookon is lájkolnak? Egy biztos: az önkormányzatok minden eszközt megragadnak a költségvetésükkel gyakran összemérhető kintlevőségek ellen, a listák észhez téríthetnek néhány adóst, azonban nem teremtenek új munkahelyeket.
Adó Az ön vállalkozása is érintett? Milliárdok kerülhetnek elő 2006-ból
Privátbankár.hu | 2012. május 7. 10:34
Az adószakma és a vállalkozások egyelőre alig figyeltek fel egy tavaly kikristályosodott bírósági ítélkezési gyakorlatra, ami tízmilliárdok sorsát döntheti el. Ennek lényege: az adóhatóság jogtalanul tagadta meg a cégektől, hogy nettó adótartozás hiányában a helyi iparűzési adó összegével csökkentsék társasági adóalapjukat.
Adó Tovább hódít az offshore, visszakaphatja a gépjárműadó felét!
Privátbankár.hu | 2012. január 24. 06:20
Egy Nógrád megyei falu új frontot nyitott az önkormányzatok közötti harcban: a 0%-os iparűzési adó nem elég, a gépjárműadó felét is visszaadják a települést székhelyüknek választó cégeknek. A tavalyi törvénymódosítás ellenére virágzik a belföldi offshore, az 1487 fős Csomád 270 millió forintot kasszíroz évente.
Adó A helyi adó emelésével húznák ki a BKV-t a kátyúból
Privátbankár.hu | 2011. december 10. 10:46
A helyi adó 2 százalékos felső határa Budapesten legfeljebb 2,5 százalékra emelhető, de a különbözetet csak a közösségi közlekedésre lehet fordítani - egyebek mellett ezt tartalmazza több fideszes képviselő, köztük Rogán Antal és Láng Zsolt törvényjavaslata.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos