<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Kalocsai Zsolt
Adó Elkapnák a multik grabancát, de van, aki áfaemelésen töri a fejét
Privátbankár.hu | 2014. december 29. 11:10
A társasági adókulcsok várhatóan nem változnak számottevően a következő három évben – állapította meg az RSM pénzügyi és adótanácsadó hálózat 50 országra kiterjedő kutatása. A területen a legnagyobb kihívást a teljes lendülettel folyó, OECD által vezényelt globális adórendszerreform jelenti, amely elsősorban a multinacionális cégek adóelkerülésének visszaszorítását célozza és a cégeket, a hatóságokat valamint a szabályozókat is kihívások elé állítja. Ugyanakkor a fogyasztáshoz kapcsolódó adók terén további növekedésre lehet felkészülni.
Makro / Külgazdaság Megjöttek a számok: elkezdődött a felzárkózás, mi hol tartunk?
Privátbankár.hu | 2014. július 29. 18:02
Csökkent a különbség az elmúlt év során a világ vezető fejlett országai (G7) és nagy feltörekvő gazdaságai (BRICS) között a vállalkozások számának növekedési üteme tekintetében – derült ki az RSM International nemzetközi pénzügyi és adótanácsadó hálózat legújabb „Business Births and Death” felméréséből. Az aktív cégek köre a BRICS országokban 1,2 millió, míg a G7 országokban közel félmillió társasággal bővült, a csoportokon belül azonban jelentős különbségek tapasztalhatók.
KKV Jobb, mint a végrendelet - mi az?
Privátbankár.hu | 2014. május 13. 16:00
Külföldön teljesen bevett joggyakorlat, Magyarországon még gyerekcipőben jár a bizalmi vagyonkezelés. Ingatlant, hajót, repülőt is rábízhat egy vagyonkezelőre a tulajdonosa. Mivel jár ez? Mi a garancia arra, hogy aki gazdag, nem tűnik el az állami szervek szeme elől? Videóinterjú.
Adó Vargáék kiszámolták, mennyi marad a családoknál
Privátbankár.hu | 2013. október 19. 09:25
A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint 2014 a kiskeresetű családok éve lesz.
KKV Válságban céget alapítani? Ezt sem a magyaroknak találták ki
Privátbankár.hu | 2013. október 8. 14:57
A globális válság ellenére is látványosan nőtt a vállalkozások száma az elmúlt években a nagy feltörekvő gazdaságokban. Miközben a világ vezető fejlett országaiban (G7) alig több mint 3 százalékkal nőtt az aktív vállalkozások száma 2007 és 2011 között, a legnagyobb feltörekvőket tömörítő BRICS-csoport több mint 25 százalékos gyarapodást mutatott e téren – derül ki az RSM International nemzetközi pénzügyi és adótanácsadó hálózat „Business Births and Deaths” felméréséből. Magyar szempontból nem túl jó hír, hogy az európai mezőnyön belül is sereghajtónak számítunk: 2011-ben csupán 0,3 százalékkal haladta a meg a működő vállalkozások száma a 2007-es értéket.
Adó Nem örülnek a sportolók Matolcsy utolsó miniszteri intézkedésének
Privátbankár.hu | 2013. március 11. 10:53
Csökkenhet a sporttámogatás: a restriktív intézkedések első csapását a kormány által beterjesztett törvénycsomag alapján a látvány-csapatsportok fogják elszenvedni, amennyiben a javaslatot a parlament elfogadja. A támogatások csökkenésének kárvallottja egyértelműen a magyar sport lesz.
Adó Változik a kisvállalati adó, vonzóbbá akarják tenni
Privátbankár.hu | 2012. december 17. 11:36
A kisvállalati adó a hatályba lépés előtt számos helyen változott. A módosítások alapvetően a kiva-t kívánják vonzóbbá tenni, hiszen az eddigi szakmai visszajelzések alapján ez az adónem nem annyira népszerű a vállalkozások körében, mint ahogy azzal előzetesen számoltak - írja Kalocsai Zsolt, az RSM DTM elnök-vezérigazgatója elemzésében.
Adó Az új iparűzési adó külföldi adózásra készteti a vállalatokat (video)
Privátbankár.hu | 2012. október 29. 12:46
A nagykereskedelmi vállalatok már adózhatnak külföldön, ilyen iparűzési adó mellett, ezt valószínűleg meg is teszik majd.
Adó Nem megszorítás ez, csak többet fogunk fizetni - elemzés
Privátbankár.hu | 2012. október 18. 13:08
A kormány legújabb „hetes” csomagjából a számlaellenőrzés kiterjesztése előremutató, gazdaságfehérítő hatású lépés, a bankadó fenntartása és a tranzakciós illeték duplájára emelése azonban éppen a remélt gazdasági növekedés elől szívja el a levegőt - áll az RSM DTM adótanácsadó cég elemezében.
Adó Lőttek az evának, az új adók fehéríthetik a gazdaságot
Privátbankár.hu | 2012. október 3. 07:57
A kisadózás az eva valódi alternatívája, sőt érdemben fehérítheti is a gazdaságot, az egymilliós limitet átlépők viszont automatikus adóellenőrzésre számíthatnak - derül ki az Adó Online legfrissebb összeállításából.
Adó Zárószavazás előtti módosítások a kisvállalati adócsomagban
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 30. 16:25
Fontos módosításokat is tartalmaz az a csomag, amelyet pénteken nyújtottak be a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló jogszabály tervezetéhez - írja Kalocsai Zsolt, az RSM DTM Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója a cég blogján.
Adó Nincs mese: nem a cégek, hanem mi fizetjük majd az új különadókat
Privátbankár.hu | 2012. május 10. 11:58
A végső fogyasztók felé mozduló adóteher, valamint az ágazati különadók egy részének továbbélése a társasági adózás rendszerében – röviden így összegezhetők a kormány által tegnap elfogadott, az adórendszert érintő módosítások.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG