Klasszis 2023
Befektetési alapok Mit várhatunk most az ingatlanalapoktól? 
Eidenpenz József | 2023. július 3. 18:04
Hogyan növeli az infláció egy ingatlanalap hozamát, lehet-e bérleti díjakat emelni, esnek-e az ingatlanárak, milyen mély nyomokat hagyott a Covid? Lehet-e kapni a korlátozott mennyiségű ingatlanbefektetési jegyekből, és mi az értelme a devizafedezésnek? Interjú Gyetvai Károllyal, a Raiffeisen Alapkezelő értékesítés-támogatási vezetőjével.
Befektetési alapok A magyar politikai kockázat ára – interjú 
Eidenpenz József | 2023. június 26. 09:47
Az Év Feltörekvő Alapkezelője defenzív részvényeket vásárol, olcsó részvényeket keres, tavaly ősszel sok ilyen akadt, ma kevésbé. Ide tartoznak a magyar papírok is, de a kiszámíthatatlan gazdasági helyzet és adóztatás miatt a magyar részvények nagy diszkontot érdemelnek, kérdés, mekkorát. Interjú és videopodcast Szabó Balázzsal, a HOLD Alapkezelő vezérigazgató-helyettesével, az Expedíció Alap portfóliókezelőjével.
Személyes pénzügyek Mit tehetünk a szochós szabály hatályba lépése előtt? Klasszis podcast 
Csabai Károly | 2023. június 23. 10:22
A 2023. június 30-ig szerzett befektetési jegyek hozamát nem terheli szociális hozzájárulási adó (szocho), de 2023. július 1. után is lesz lehetőség az új, 13 százalékos adó megfizetése nélkül értékpapíralapokba fektetni. Mit jelent a 2023. június 30-i határidő a már befektetett pénzek esetében, és mire kell figyelni azoknak, akik még most, a határidő előtt szeretnének befektetni? Milyen lehetőségeik lesznek 2023. július 1. után? Lapcsoportunk Klasszis podcastjában Turner Tibor, az OTP Alapkezelő Zrt. általános vezérigazgató-helyettese segít eligazodni az új kormányrendelet szabályai között. 
Makro / Külgazdaság A háború egyszer véget fog érni, az infláció pedig már csökkenő pályára állt - Klasszis podcast 
Izsó Márton - Vég Márton | 2023. június 22. 15:23
A Legjobb Feltörekvő Piaci Részvény Alap lett a Generali IC Ázsiai Részvény Alap, illetve a Generali Mustang alap is második helyezést ért el a Privátbankár.hu Klasszis 2023-as szavazásán. Ennek apropóján beszélgetett Móra Mátével, a Generali Alapkezelő Zrt. portfóliómenedzserével Vég Márton újságírónk.
Befektetési alapok Ezek most a legnépszerűbb befektetési alapok 
Eidenpenz József | 2023. június 21. 05:51
Milyen alapokat vesznek most a kisbefektetők, érdemes-e devizában takarékoskodni, keresik-e még az ESG-termékeket? Mitől maradt magas az ingatlanalapok hozama válság idején? Kiknek kedvez a magas kamat? Interjú Varga Zalánnal, az Erste Alapkezelő értékesítési igazgatójával.
Befektetési alapok Így védenek a reáleszközök az inflációtól - Klasszis podcast 
Eidenpenz József | 2023. június 19. 15:33
Ha magas az infláció, akkor reáleszközökbe érdemes fektetni a nagykönyvek szerint, mint a részvények vagy az ingatlanok. De ez többnyire csak hosszabb távon működik, rövid távon gyakran nem. A rövid távú ingadozást, veszteséget láttuk tavaly, de a következő években jó hozamok jöhetnek - mondja Pekár Dávid, a Raiffeisen Alapkezelő befektetési igazgatója, akit videópodcastunkban Eidenpenz József főmunkatárs kérdezett. 
Makro / Külgazdaság Móra Máté szerint a gazdasági lassulás még előttünk áll 
Vég Márton | 2023. június 16. 15:31
A Legjobb Feltörekvő Piaci Részvény Alap lett a Generali IC Ázsiai Részvény Alap, illetve a Generali Mustang alap is második helyezést ért el a Privátbankár.hu Klasszis 2023-as szavazásán. Ennek apropóján beszélgetett Móra Mátéval, a Generali Alapkezelő Zrt. portfóliómenedzserével Vég Márton újságírónk.
Befektetési alapok Milyen devizaalapot, kötvényt és részvényt érdemes ma venni? Interjú 
Eidenpenz József | 2023. június 12. 19:07
Hogyan élték meg a kisbefektetők a tavalyi viharos esztendőt, mely alapfajtákat keresik ma, és mennyire jók az elképzeléseik? Miért lehet jobb a magyar részvény, mint a külföldi? Érdemes-e ma devizában megtakarítani? Hogyan látja a piacokat az alapkezelő? Interjú Oszlay Péterrel, az Erste Alapkezelő befektetési igazgatójával.
Részvény / Deviza / Áru A fenntarthatóság és a jó hozam tud kéz a kézben járni 
Csabai Károly | 2023. június 5. 14:07
Két díjjal is gazdagodott a KBC Asset Management a befektetési alapkezelők Privátbankár.hu Klasszis 2023-as szavazásán: nemcsak az Év ESG Alapkezelője lett, hanem az általa menedzselt K&H öko alap bizonyult a Legjobb Globális Részvény Alapnak. Ennek apropóján beszélgettünk Oraveczné Németh Ildikóval, a K&H befektetési alapok kezelőjének vezetőjével és Bánhalmi Gábor vezető stratégával.
Részvény / Deviza / Áru Ezért érdemes hosszú távra befektetni – interjú 
Eidenpenz József | 2023. május 31. 05:47
Viszonylag alacsony részvényhányaddal, mérsékelt kockázattal sikerült az utóbbi tíz év legjobb abszolút hozamú alapjának jó eredmény elérnie. Milyen befektetéseket kellett ehhez venni, milyen stratégiát követtek, mit gondolnak a HOLD Alapkezelő menedzserei a jövőről? Interjú Móricz Dániel befektetési igazgatóval és Cser Tamás vezető részvényportfólió-kezelővel.
Makro / Külgazdaság Gyurcsik Attila: A régi inflációs célokhoz nagy recessziót kellene csinálni 
Vég Márton | 2023. május 30. 05:38
Két díjat is nyert az Accorde Alapkezelő a befektetési alapok Privátbankár.hu Klasszis 2023-as szavazásán: az általa menedzselt Accorde Első Román Részvényalap A sorozat bizonyult a Legjobb Közép-Kelet-Európai Részvény Alapnak, az Accorde Abacus Alap pedig a Legjobb Abszolút Hozamú Nem Származtatott Alap lett. Ennek apropóján beszélgetett Gyurcsik Attilával, az Accorde Alapkezelő vezérigazgatójával Vég Márton újságírónk.
Makro / Külgazdaság Véget ért a 30 boldog békeév és most már egy teljesen új világ van - Klasszis podcast 
Izsó Márton - Vég Márton | 2023. május 24. 09:38
Két díjat is nyert az Accorde Alapkezelő a befektetési alapkezelők Privátbankár.hu Klasszis 2023-as szavazásán: az általa menedzselt Accorde Első Román Részvényalap A sorozat bizonyult a Legjobb Közép-Kelet-Európai Részvény Alapnak, az Accorde Abacus Alap pedig a Legjobb Abszolút Hozamú Nem Származtatott Alap lett. Ennek apropóján beszélgetett Gyurcsik Attilával, az Accorde Alapkezelő vezérigazgatójával Vég Márton újságírónk.
Részvény / Deviza / Áru Ezért érdemes ma is amerikai részvényekben megtakarítani 
Eidenpenz József | 2023. május 19. 05:44
Bár az amerikai részvénypiac sok éve felülteljesítő, ez hosszú távon is fennmaradhat. Még akkor is, ha Európa rövidebb távon behoz valamit a lemaradásából. Kínai részvényeket egyre kevesebben akarnak venni, Magyarország és Lengyelország értékeltsége viszont nagyon alacsony. Mi lesz, ha ismét gyengül a forint? Interjú Kocsi Jánossal, az Amundi Alapkezelő portfóliómenedzserével.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG