Növekedési hitelprogram
Vállalat Igényelhető egyszerre a Széchenyi hitel és az NHP Hajrá?
Privátbankár.hu | 2020. július 29. 17:32
A Növekedési Hitelprogram és a Széchenyi Kártya Program évek óta elérhető konstrukciók a kis- és középvállalati (kkv) szektor számára. A koronavírus-járvány miatt viszont több változást is eszközölt ezeken a hitelajánlatokon az állam és a jegybank, aminek köszönhetően mindkét program kifejezetten kedvező feltételekkel kínál hiteleket vállalkozások számára. Felmerülhet a kérdés, hogy dönthet-e úgy egy cég, hogy mindkét támogatott kölcsönt igénybe veszi. A Bank360.hu annak járt utána, hogy van-e erre lehetőség, illetve ha van, akkor érdemes-e mindkét programban részt venni.
Személyes pénzügyek Fontos tudnivalók az NHP hajráról és a Növekedési kötvényprogramról
MTI | 2020. július 15. 09:15
Az új felügyeleti ösztönzőkről beszélt az MNB alelnöke, Kandrács Csaba.
Pénzügyi szektor Három ágazat tarolja le az NHP Fix-et
Privátbankár.hu | 2019. július 26. 10:59
A Magyar Nemzeti Bank felmérései alapján a korábbi támogatott hiteleknél a cégek döntő többsége a kevésbé kiszámítható, változó kamatozású konstrukciókat választotta, ezért is hirdette meg januárban a jegybank – a kamatkockázatot csökkentve – az NHP Fix-et. Az első fél éves statisztikák jól mutatják, hogy a mezőgazdaság, a feldolgozóipar és a kereskedelem cégei élnek leginkább a lehetőséggel.
KKV A Nap Száma: hozzájuk került 860 milliárd forint
Privátbankár.hu | 2017. június 14. 15:06
Az MNB összesítése szerint a mikrovállalkozások vették fel a legtöbb hitelt a növekedési hitelprogramban.
Makro / Külgazdaság Az égbe emelkedhetnek a bérek? Elég az agyelszívásból
Fellegi Tamás | 2016. december 9. 12:45
A gazdaságpolitikának a 2008-as válság után új jelenségekkel kell szembenéznie, melyeket korábban nem, vagy csak kevésbé tapasztalhattunk. Ezek elsősorban a fejlett gazdaságokban jelentkeznek, de nálunk is nagyjából hasonló a helyzet. Ehhez próbál alkalmazkodni a jegybank és a költségvetés, hogy egészséges legyen a gazdasági növekedés.
Vállalat Még több olcsó hitelt adnak Matolcsyék
Privátbankár.hu | 2016. június 7. 14:31
100 milliárd forinttal megemelték a övekedési Hitelprogram keretösszegét.
Részvény / Deviza / Áru Az OTP elárulta, hol kerestek a legjobban - nincs többé svájcifrank-probléma
Fellegi Tamás | 2016. március 4. 10:40
Az OTP sajtótájékoztatón számolt be a tavalyi utolsó negyedévről és egyúttal a bank egész éves teljesítményéről. Összességében sokkal jobb év volt, mint 2014-ben, főleg az itthoni és a bolgár bank ment jól, az orosz és az ukrán viszont szenvedett az ismert körülmények között, de jövőre talán már ők sem nyelik tovább a pénzt.
hírlevél