Szociális adó
Makro / Külgazdaság Jön a járulékcsökkentés, mi lesz a nyugdíjakkal?
Fellegi Tamás | 2016. október 20. 12:41
A Figyelő szerint a kormány több lépcsőben a munkabéreket terhelő járulékok csökkenésére készül a béremelkedés szintjének függvényében. A lap által felvázolt elképzelés ésszerűnek tűnik, megnézzük, hogyan lehetne ezt ténylegesen lebonyolítani, és mik lennének a hatások.
Személyes pénzügyek Így évekig nem lesz nyugdíjemelés Magyarországon
Fellegi Tamás | 2015. május 27. 13:07
A kormány 2019-ig tartó 5 éves kitekintéséből megtudjuk, mik az államháztartás várható számai. A kabinet orvosolni próbálja azt a problémát, hogy jelenleg többe kerül a nyugdíjrendszer és az egészségügy, mint amennyit erre a célokra járulékokból beszed az állam, ráadásul úgy, hogy igen magas a járulékok szintje. Ennek azonban ára van.
Személyes pénzügyek Pénztártagok nyugdíja: hogy lesz a 75%-ból 100%?
Zsiborás Gergő | 2012. január 12. 15:19
Utánajártunk, mekkora állami nyugdíjra számíthatnak a pénztártagok az államtól. Az ezt lehetővé tévő stabilitási törvény egyértelműen fogalmaz, a helyzetet az bonyolítja meg, hogy a pénztártagok befizetéseit tavaly decemberig "ideiglenesen" elvonta az állam. Ők most kiegészítést és kompenzációt is kapnak - de ez egyben újabb kérdéseket is felvet.
KKV Nem tudnak lépést tartani a vállalatok a megemelkedett bérköltségekkel
Privátbankár.hu | 2012. január 2. 08:14
A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) elemzése szerint a kormány által szorgalmazott béremelés olyan teher, amit a vállalatok jelentős része nem tud kigazdálkodni, és nem lesz képes kifizetni az első öt százalékot sem, akik pedig megvalósítják az elvárt béremelést versenyképességük romlásával kell, hogy szembenézzenek.
Személyes pénzügyek Pénztári tagok nyugdíja: az Ab megoldása, hogy nincs megoldás?
Zsiborás Gergő | 2011. december 8. 13:52
Több törvényi változás is plusz feladatot ró az Alkotmánybíróságra, mely a magánnyugdíjpénztárak ügyében majd' egy éve döntésképtelen. Elképzelhető, hogy a helyzetet úgy oldják meg, hogy sehogy sem oldják meg - 2012-től ugyanis nem kell már foglalkozniuk a korábbi beadványokkal.
Személyes pénzügyek Nyugdíjreform: másfél éve a startvonalon
Zsiborás Gergő | 2011. november 30. 12:37
A kormány nyugdíjreform címén olyanra vállalkozott, amire senki sem volt eddig képes. A költségvetési háttér átalakítása egyelőre csak a tételek ide-oda tologatása, miközben a rendszerben 0 forint tartalék van - és kikerült abból 3000 milliárdnyi megtakarítás, aminek fele államadósság-csökkentésre ment el, hiába. Az egyéni számlák sehol, a rendszer kockázatai viszont ugyanazok, mint 20 évvel ezelőtt. Nagy gondban a nyugdíjrendszer.
Adó Megszavazták: lesz nyugdíjadó és 37%-os eva
Privátbankár.hu | 2011. november 22. 07:43
A parlament hétfőn késő este megszavazta a jövő évi költségvetést megalapozó adójogszabályokat, így lőttek a szlovák rendszámmal autózóknak, lesz szociális adó nyugdíj-hozzájárulás helyett - és emelik a "kompromisszumos" 37%-ra az eva kulcsot. Lesz továbbá pornóadó és baleseti adó is - de az állami autóknak nem kell majd kgfb-t kötnie, így mentesülnek ennek megfizetése alól.
Friss
hírlevél