<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A társaság szerint szén-monoxid-riasztókat akarnak a fogyasztókra sózni.

Csalók jelentek meg a Tigáz-DSO Kft. ellátási területén, akik a vállalat munkatársainak adva ki magukat többszörösen is megkárosíthatják az ügyfeleket - közölte a Privátbankárral a Tigáz.

A Társaság tudomására jutott információk szerint a csalók a következő módszert alkalmazták. A magukat Tigáz-DSO Kft.és a Tigáz Zrt. munkatársainak kiadó személyek felkeresik a gyanútlan ügyfeleket és azt a tájékoztatást adják, hogy minden gázfelhasználónak kötelező CO-riasztó készüléket vásárolnia.

A csalók a helyszínen el is kérik a több tízezer forintos összeget. Amennyiben az ügyfélnek nem áll a rendelkezésére, kisebb összegű előleget is elfogadnak. Ezt követően későbbre ígérik a készülék kiszállítását. Tevékenységük dokumentálására kitöltetnek egy formanyomtatványt is, melyet az ügyféllel aláíratnak és le is pecsételnek.

Helyszínen nem vesznek át pénzt

A Tigáz Zrt. és a Tigáz-DSO Kft. felhívja ügyfelei figyelmét, hogy munkatársaik, valamint megbízott külső vállalkozói nem vesznek át fogyasztási helyen készpénzt, illetve a túlfizetéseket sem térítik vissza személyesen, valamint nem foglalkoznak CO-érzékelők értékesítésével.

A be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással vagy postai úton kiküldött (a társaság nevét feltüntető és megfelelő azonosítóval ellátott) csekken bonyolítja le. A hitelesítési mérőcsere ingyenes, annak költségei az ügyfeleket nem terhelik, a régi mérő leszerelését követően azonnal új gázmérőt szerelnek fel.

Érdemes ellenőrizni az igazolványokat

A Tigáz Zrt. és a Tigáz-DSO Kft. minden munkatársa arcképes, a dolgozó személyi igazolványának számával is ellátott, megkülönböztető elemeket tartalmazó igazolvánnyal rendelkezik, melyen a dolgozó neve is szerepel. A társaság által megbízott vállalkozók Tigáz fejléccel ellátott megbízólevéllel és személyi igazolvánnyal igazolják személyazonosságukat.

A társaság kéri ügyfeleit, hogy kellő körültekintéssel járjanak el, és ne hagyják magukat megtéveszteni. Abban az esetben, ha az ellenőrzést végző személy nem igazolja magát a fentieknek megfelelően, javasoljuk, hogy be se engedjék a fogyasztási helyre. Amennyiben visszaéléseket tapasztalnak, kérjük, forduljanak a területileg illetékes rendőri szervekhez, valamint jelezzék a társaság ügyfélszolgálatán.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Fogyasztóvédelem Nike helyett Mike? Magyar találmány nehezíti a hamisítók életét
Privátbankár.hu | 2015. március 3. 13:58
A világon eddig sehol nem alkalmazott termékazonosító technológiát, egy olyan biztonsági címkét fejlesztettek itthon, amellyel az eredetiség kétség nélkül azonosítható.
Fogyasztóvédelem Rákos betegeknek ígértek gyógyító hatásokat - bírságolt a GVH
Privátbankár.hu | 2015. január 19. 15:34
A Culevit Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. 25 millió forintja bánja a jogszerűtlen reklámokat, és a Versenyhivatal a további jogsértéstől is eltiltotta a céget. Frissítés: bíróságon támadja meg a döntést a cég.
Fogyasztóvédelem Egyre több magyar autós dönt úgy, hogy nem fizet kevesebbet a tankolásért
Privátbankár.hu | 2015. január 19. 12:44
Az elmúlt egy évben szépen esett az üzemanyagok ára, egyre többen döntenek úgy, hogy mégsem akarnak (sokkal) kevesebbet fizetni: inkább drágább benzint és gázolajat tankolnak.
Fogyasztóvédelem Igyon tejet nyugodtan – nem ért el hozzánk a mérgező
Privátbankár.hu | 2014. december 10. 07:37
Nem jutott külföldre abból az osztrák tejből, amely a megengedett mértéknél nagyobb arányban tartalmaz hexaklórbenzol vegyületet - jelentette az APA osztrák hírügynökség.
Fogyasztóvédelem Vigyázz, mit veszel meg - szabálytalanságok a kuponosoknál
Privátbankár.hu | 2014. november 26. 11:33
Összesen egy oldalnál nem talált szabálytalanságokat a Fogyasztóvédelem a vizsgált tizenkilencből.
Fogyasztóvédelem Visszaszorulóban az uzsorázás?
Privátbankár.hu | 2014. október 6. 08:00
A Büntető Törvénykönyv szigorúbb szabályai úgy fest megállították a terjedő uzsorát - a komolyabb fenyegetés okán legalábbis az indult eljárások száma visszaesett.
Fogyasztóvédelem Volt képük hozzá - az év legfurcsább GVH bírsága
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 1. 15:47
Világméretű összeesküvésben Magyarországon is kartelleztek a képcsőgyártók - a GVH ugyanakkor csak az egy évtizeddel korábbi összebeszélésért tudott büntetni - egyetlen céget, amely nem súgott, illetve elérhető a hatóságnak, mert például még nem számolták fel a 10 év alatt, mint más kartellezőket. Az Európai Bizottság még vizsgálódik.
Fogyasztóvédelem Ne a kigyúrt behajtó legyen a jelkép - új szabályokat akarnak a követeléskezelők
Privátbankár.hu | 2014. július 1. 11:30
Ideje lenne egységes követeléskezelési törvényt alkotni - véli a követeléskezelők szakmai szervezete, a Makisz. A rendezett piacon hangsúlyos fogyasztóvédelmi figyelem mellett javulhatna a fizetési morál - a Makisz tagok az általuk elért adósnál jóval hatékonyabban tudnak fizetési megállapodásokat kötni, részletfizetésről, engedményekről megállapodni.
Fogyasztóvédelem Hányszor hallgattak le minket? - számok legalább lesznek
Privátbankár.hu | 2014. június 7. 12:15
A Vodafone már megtette, a Deutsche Telekom pedig a közeljövőben nyilvánosságra hozza, hány esetben kellett a hatóságoknak adatot szolgáltatniuk előfizetőikről. A magyar lehallgatási számok nem lesznek teljesek: a nemzetbiztonsági okból történő lehallgatások adatait nem hozhatják nyilvánosságra a szolgáltatók.
Fogyasztóvédelem Ilyen is van! A korrupció akadályozza a "rezsicsökkentést"
Privátbankár.hu | 2014. június 6. 13:49
Romániában csaláson kapták az egyik legnagyobb áramszolgáltatót, amelynek ugyanakkor nem volt ínyére, hogy 6 százalékos árcsökkentéssel kellett volna visszatéríteni a jogtalanul kiszámlázott tételeket - megkente tehát az ottani energiahivatal helyettes vezetőjét.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG