BUX
35 852.07
+0.29%
+105.00
OTP
10 910.00
-0.27%
-30.00
MOL
1 836.00
+0.77%
+14.00
RICHTER
6 720.00
+0.98%
+65.00
MTELEKOM
381.00
-0.52%
-2.00
 
2019. szeptember 8. 10:42

Egy rosszul megválasztott anyagú pulóver alatt a test könnyen beizzadhat, ilyenkor az ember könnyedén érezheti úgy magát, mintha megfőne a saját levében. Kellemetlen, feszítő érzés, amitől akárki szabadulni szeretne. Ugyanígy járhat a háza is, amennyiben nem lélegző felülettel fedi. De mit is jelent ez pontosan?

Fa alapú hőszigetelés a természetes páraszabályozás

A hagyományos hőszigetelési eljárásokkal szemben a fa alapú hőszigetelés egyfajta ideális ruházatként viselkedik az otthonán. Nem gátolja meg, hogy a fürdésnél vagy zuhanyzásnál keletkező pára bent rekedjen a ház szerkezetében, épp ellenkezőleg: nyitott diffúziójú felépítésének és az anyag sajátosságából eredő páraszabályzó képességének köszönhetően hagyja távozni a párát. Közben pedig melegben hűvösen, hidegben melegen tartja az épületet.

Fával a környezetért és az egészségért

Noha a hőszigetelési eljárások során általában a költségcsökkentés a legfőbb cél, nem elhanyagolható az sem, hogy a fa nagy anyagsűrűségének, kiváló hőszigetelő képességének és nagy hőtároló kapacitásának   köszönhetően a légkondicionáló gépek használata is mérsékelhető. Így Ön is hozzájárulhat a környezete védelméhez.

A világ legnagyobb farost alapú hőszigetelő anyagának gyártója, a STEICO csoport ráadásul kifejezetten szem előtt tartja a környezetvédelmet és az emberi  egészség védelmét. Magyarországi képviseletüktől, a Naturica Grouptól úgy tudjuk, hogy a padlóhoz, falakhoz, tetőkhöz, mennyezethez használt anyagok abszolút mentesek a káros anyagoktól, így újrahasznosításuk is teljességgel biztonságos, és allergiásoknak is ajánlott.

Sűrűségüknek köszönhetően alkalmazásukkal jelentősen csökken az épület zajterhelése, így, ha Ön csendesebb, meghittebb pillanatokra vágyik, érdemes a fa hőszigetelés mellett döntenie.

Tűzbiztonság fával? Lehetséges!

A kellemes nyáresti sütögetésekhez nélkülözhetetlen némi száraz fa. Ha a közelmúltból nem is, talán gyerekkorából Önnek is felrémlik a pattogó fa hangja. Ez akár rémisztő is lehetne, ha szigetelésről van szó, ám aggodalomra semmi ok! Léteznek olyan szigetelőanyagok, amelyekkel akár 60-90 perces tűzbiztonság is elérhető, azaz ennyi időre van szüksége a tűznek ahhoz, hogy a farost szerkezeten áttörjön.

Hogy ez miként lehetséges? A STEICO esetében például úgy, hogy az égés során a fa felületén szén réteg keletkezik, amely elvonja az égéshez szükséges oxigént, így gátolva a tűz továbbterjedését. Mindeközben nem képződnek mérges gázok, így a mentés is biztonságosabb.

Szigetelés természetes anyagokkal

A fa mellett további környezetbarát hőszigetelési anyagok is léteznek, ilyenek például a farost, a kender, a szalma vagy a gyapjú. Ha segítségre van szüksége, keresse fel a hőszigetelés megtervezéséhez a szakértőt: a Naturica Group több mint tíz évnyi tapasztalattal rendelkezik a környezetbarát szigetelőanyagok területén.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Címkék: Ingatlan

Ingatlan Másfél-két év múlva indulhat a Cordia építkezése az Újpesti-öbölnél
Mester Nándor | 2020. július 6. 14:01
Lakások, irodák és a környéken hiányzó közparkok és közfunkciók megteremtése a cél az Újpesti-öbölnél. Projektünk átgondolt városfejlesztés és nem valamiféle ellen-beruházás a Kopaszi-gátnál folyó építkezéssel szemben – reagált cikkünkre Futó Gábor, a Futureal Csoport társalapítója és társtulajdonosa. A sokéves óriásberuházás építészeti koncepciójának kidolgozását hamarosan megkezdi a kiválasztandó tervező csoport, a kivitelezés várhatóan 2021 végén vagy 2022 elején indulhat.
Ingatlan Formálódóban az ellen-BudaPart, már tudni, ki húz hasznot belőle
Mester Nándor | 2020. július 6. 06:07
Erős versenytársat kapott a NER-cégek által a dél-budai Kopaszi-gátnál épített BudaPart. Észak-Pesten, az Újpesti-öbölnél legalább kétezer új lakás és szolgáltató egységek jöhetnek létre, jacht-kikötővel, éttermekkel, kisebb üzletekkel, akár hotellel is. Négy-öt fejlesztő és több bank, valamint tucatnyi kivitelező kasszája csörgött eddig, illetve fog, ha megvalósulnak a tervek.
Ingatlan Kivégzés előtti segélykiáltást tettek közzé a rövidtávú lakáskiadók Budapesten
Mester Nándor | 2020. július 5. 14:53
A Magyar Turisztikai Ügynökségnél (MTÜ) lobbiznak a kétségbeesett hazai lakáskiadói szövetségek. Egyebek között azt akarják elérni, hogy ne korlátozzák évi 120 napban a lakáskiadást, mint azt a szállodaszövetség és az MTÜ szeretné. Szerintük ezzel gyakorlatilag kivégeznék a szektort. A témáról kedden tárgyal a parlament.
Ingatlan A koronavírus sűrűjében is felbuzgott a magyarok lakásépítési kedve
Privátbankár.hu | 2020. június 17. 08:23
Áprilisban 1007 lakásépítési engedélyt adtak ki, így ez volt a legjobb idei hónap. Igaz, tavaly áprilishoz képest ez azért 30 százalékos csökkenést jelent. Összesen 844 családi ház kapott engedélyt, ez szintén a legmagasabb havi érték, és 80 százalékosnál is nagyobb dominanciát mutat a megépítendő lakóépületeken belül.
Ingatlan Minden ingatlant megvenne az Orbán-kormány Közép-Európában, aminek magyar kötődése van
Vég Márton | 2020. június 11. 12:21
Külön alapítványt hoz létre a kormány arra, hogy bármilyen magyar vonatkozással rendelkező ingatlant megszerezhessen Közép-Európában. 
Ingatlan A lakáspiacot is megbénította a koronavírus-járvány
Király Béla | 2020. június 9. 12:49
Nem csak a múltbeli piaci folyamatokat mutatja be, hanem a koronavírus lehetséges hatásaival is foglalkozik az MNB kedden közölt lakáspiaci jelentése. Ebből kiderül, hogy már tavaly év végén lassulás volt tapasztalható, majd a járvány hatására látványosan lefagyott a piac.
Ingatlan 64 százalékot zuhant vidéken a társasházi lakásépítés
Privátbankár.hu | 2020. június 2. 09:26
Ez részben a kedvezményes lakásépítési áfa tavalyi kivezetésével és a járványhatással magyarázható.
Ingatlan Felforgathatják az ingatlanpiacot a rozsda-lakások
Privátbankár.hu | 2020. május 28. 10:56
Már a közeljövőben komoly változást hozhatnak az új lakások piacán a rozsdaövezeti fejlesztések, amelyek most dedikált jogszabályt és kedvezményes áfához kaphatnak - derül ki az ingatlan.com elemzéséből, amely a rozsdaövezeti lakásfejlesztésekre vonatkozó - még el nem fogadott - törvényjavaslat megjelenése apropóján azt is megnézte, milyen a kereslet most az új lakások iránt. 
Ingatlan A koronavírus kalapálhatja ki a különbséget a vidéki és budapesti lakásárak között
Privátbankár.hu | 2020. május 7. 09:22
A főváros olcsóbb lesz a turisták eltűnése miatt, a vidéki nagyvárosok árai nagyjából stabilak maradnak az egyetemistáknak köszönhetően.
Ingatlan Sokkhatás a budapesti albérlet-piacon: mi jön az árzuhanás után?
Privátbankár.hu | 2020. május 3. 16:12
A márciusi sokkhatás után egyértelműen életre kelt a budapesti albérletpiac, az online világhoz történő alkalmazkodás és a csökkenő bérleti díjak hatására élénkült a bérlők kereslete a kiadandó lakások iránt a Rentingo.com adatai szerint. A bérlők jelenleg már több mint 20 ezer forinttal kevesebbet fizetnek egy átlagos albérletért januárhoz képest, és a bérleti díjra vonatkozó alku általánossá vált. Várhatóan a bérleti díjak csökkenése lassulni fog májusban, visszapattanására azonban aligha számíthatunk, mert a korábban Airbnb-n kiadott lakások folyamatosan jelennek meg a hosszú távú bérleti piacon és hétről hétre növelik a kínálatot.
Friss
hírlevél