TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A fejlett társadalmak elöregedése azt eredményezheti, hogy nagyon nagy lesz a keletje a jól képzett munkaerőnek. Ez pedig azzal járhat, hogy a munkaadóknak sokkal többet kell ígérniük, nagyon megugorhatnak a fizetések. Németországban például fejenként 13 700 euróval. De jobban terjed majd a robotika is, például magyarországi gyárakban.

A nyolcvanas években Kína, a kilencvenes években a Szovjetunió és a volt szocialista országok munkaereje adódott hozzá a világpiachoz – írta nemrég a Business Insider. Ez a munkaerő-mennyiség az infláció és a kötvényhozamok csökkenését hozta, de azzal is járt, hogy a jövedelmek, legalábbis egyes társadalmi rétegeknél, inkább stagnáltak a Második Világháború utáni szép növekedés után.

Sokan ezzel a friss munkaerő-tömeggel, mások az automatizáció, robotika terjedésével is magyarázzák, hogy a középosztály, alsó középosztály (reál)jövedelme alig nő már évtizedek óta. (Valószínűleg nagyrészt ez okozza a szélsőséges politikai erők előretörését is, nem csak a 2008-2009-es pénzügyi válság vagy a migráció.)

Ám ebben nagy változás várható, mert nem valószínű újabb hasonlóan nagy munkavállalói tömeg megjelenése, és főleg a fejlett országokban, de később másutt is csökken a népesség. (Például nemsokára Kínában is óriási probléma lesz ez.)

A 2500 milliárd dolláros béremelés

Mi a következménye annak, ha valamiből – képzett munkaerő – erősen csökken a kínálat, de nő, szinten marad, vagy legalább jóval kevésbé csökken a kereslet? Nyilván nőni fog az adott termék vagy szolgáltatás ára, ebben az esetben a munkabér.

A Bernstein Research szerint az összes foglalkoztatottak száma 2100-ra 1,9 milliárdról 1,3 milliárdra csökkenhet. A Korn-Ferry-Institut pedig azt írja, hogy 2030-ig 85 millió képzett dolgozó hiányzik majd, több, mint Németország teljes lakossága. Ez pedig 2500 milliárd dollárjába kerülhet a munkaadóknak.

Nem csak a húszéveseké a világ

Az első jelek már megjelentek, példaként említik, hogy Németországban az építőipari munkások nemrég közel hat százalékos béremelést harcoltak ki maguknak. Egyes nagy-britanniai szállítmányozási cégek óriási bónuszokat fizetnek azon kevés képzett dolgozónak, akik elhelyezkednek náluk. Japánban pedig olyan gyárak, amelyek eddig inkább leépítették őket, most fizetésemelést kínálnak a hatvan év feletti dolgozóknak.

Négy és félmillió forinttal több fizetés

A Focus.de német portál a Korn-Ferry-Institutra hivatkozva azt írja, hogy a munkaerő-hiánynak köszönhetően Németországban is nagyot javul a képzett dolgozók munkaerő-piaci pozíciója. Ami azzal járhat, hogy a bértárgyalásokon nagy összegeket tudnak majd pluszban kiharcolni 2030-ig, méghozzá fejenként 13 700 euró reálbér-többletet. (Ez mintegy 4,47 millió forint, évente és alighanem bruttó, adózás előtt értendő.)

Jobb lesz a hollandoknak és a briteknek is

Németországban szerintük a legnagyobb mértékben a pénzügyi szektorban nőhetnek a bérek, 162 százalékkal. A legnagyobb bérugrást a kicsiny Hong Kongban várják, 34 ezer eurót.

A németeknél jobbak a pozíciói még például Ausztrália és Japán dolgozóinak. Valamivel kevesebbet, 7-9 ezer euró reálbér-növekedést jósolnak a szakképzett munkaerőnek Hollandiában, az USA-ban, Brazíliában és Nagy-Britanniában a német Die Welt grafikája szerint.

A Die Welt az említett tanulmányból azt emeli ki, hogy Európán belül várhatóan a németországi munkavállalók lesznek a legjobb helyzetben. (Vélhetően azért, mert itt az egyik legalacsonyabb a születésszám és legstabilabb a gazdasági növekedés – a szerk.) De nem mindenkinek fog egyformán nőni a fizetése.

Nem mindenki jár jól

A szép bérnövekedéshez azonban az is kell, hogy a munkavállaló rendelkezzen az elvárt tulajdonságokkal, képzettséggel. Míg egyes területeken munkaerőhiány lesz, másutt többlet alakulhat ki. Ez már most is látszik.

Különösen nagy a kereslet a természettudományos-műszaki képzettségek iránt. De minden olyan egyetemi végzettség jó lehet, amely a modern digitális korszaknak megfelel.

Akiknek nem osztanak lapot

A tanácsadó cég 11 millióra becsüli az ennek megfelelő végzettségűek számát Németországban, az összes munkavállalók száma jelenleg nem egészen 33 millió. A többi munkavállaló viszont örülhet majd, ha a bére az inflációval lépést tud tartani.

A bérnövekedés persze hátrányos lehet a cégek profittermelő képességére, és egyes iparágakban komolyan veszélyezteti az üzleti modellt. A munkaerő-közvetítéssel is foglalkozó Korn-Ferry 24 ezer vállalkozás adatainak kielemzése után azt mondja, hogy minden egy százalékos munkaerő-hiány kialakulása egy százalék reálbér-növekedést okoz a dolgozó alkalmazottak körében.

Megtartani, nemcsak megszerezni

A legnagyobb plusz bérráfordítás összegszerűen az USA-ra jut, itt 2030-ra 534 milliárd dollárra teszik a többlet bérráfordítást. Bár Kínában egyelőre nincs ilyen gond, 2030-ra ott is 343 milliárd dollár lehet a bérugrás. A munkaerő megszerzése így túl drága lesz, ezért a vállalkozásoknak a következő években a dolgozók megtartására, átképzésére kell koncentrálniuk – állítják. Egyedül Indiában várható a képzett dolgozók létszámának jelentősebb növekedése a vizsgált országok közül.

Robotokkal pótolják a magyarokat

Magyarországot az eredeti jelentés csak egy helyen említi, de nem kedvező összefüggésben. “Az alacsony munkanélküliséggel és bővülő ipari termeléssel jellemezhető országokban, köztük Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia, a munkaerő-hiány már felgyorsította az automatizálást és a robotok alkalmazását. Nem az emberek helyettesítésére, hanem mert nincs belőlük elég, hogy feltöltsék a gyárakat” – írják.

Magyarországon májusban a bruttó és a nettó átlagkereset egyaránt 10,9 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest a KSH szerint. (Ugyanakkor az infláció nemrég átlépte az évi három százalékot.) Ebben szintén nagy szerepe van a munkaerő-hiánynak, amit a német, osztrák, brit és más nyugat-európai munkaerő-piac elszívó hatása is erősít.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier Hogyan omoljunk össze konstruktívan?
Privátbankár.hu | 2020. október 18. 18:45
A pandémia alatt sokkal nagyobb szakítópróbának van kitéve az idegrendszerünk, mint amihez a normális körülmények között hozzászoktunk. Egyre többször akadunk ki, aminek nemcsak mi isszuk meg a levét a forró fejjel hozott döntéseink miatt, de akár szeretteink is, hiszen sokszor rajtuk csattan az ostor. Lehet azonban az összeomlást úgy is csinálni, hogy ne fájjon annyira, sőt, még épülni is tudjunk belőle.
Karrier A kijárási korlátozások jelentősen befolyásolták a lelki egészséget
Privátbankár.hu | 2020. október 16. 16:48
A koronavírus-járvány miatti bezártság erőteljesen hatott az emberek pszichés állapotára, többségüknél több tünet is jelentkezett, sokuknál ráadásul életükben először. Egy reprezentatív felmérés szerint azokban az államokban volt a legerősebb hatás, amelyekben a járványhelyzet a legsúlyosabb volt – derül ki 6 európai országban készített 6000 online interjú eredményéből, melyet idén szeptemberben végeztek, hogy az 1992 óta minden évben október 10-én ünnepelt Lelki Egészség Világnapja alkalmából az eredményeket meg tudják osztani a nagyközönséggel.
Karrier Megvan az EBRD új elnöke
MTI | 2020. október 8. 17:13
A részvényes országok és szervezetek képviselői francia elnököt választottak az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank élére. Ő az első nő az EBRD élén. 
Karrier A Fidesz már keresi Áder János utódját
Privátbankár.hu | 2020. október 8. 08:29
2022-ben lejár Áder János jelenlegi köztársasági elnök mandátuma, több név már most előkerült.
Karrier Új vezére van a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt-nek
MTI | 2020. október 1. 19:06
A posztra Fedák Istvánt nevezték ki. 
Karrier Home office: sokkal többet számít, hogyan öltözünk fel, mint gondolnánk
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 27. 06:07
A mackóalsó-kinyúlt póló szett lehet, hogy kényelmesebb, de a kutatások azt mutatják, sokkal eredményesebben dolgozunk távmunkában, ha ugyanúgy öltözünk fel hozzá, ahogy a bejárós munka idején szoktunk.
Karrier 9 év után cserélt le Orbán Viktor egy kormánymegbízottat
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 10. 06:23
Demeter Ervin 2011 óta volt Borsod megyei kormánymegbízott, csütörtöktől a miskolci polgármesterválasztás vesztese veszi át a helyét.
Karrier Még toborozzák az iskolaőröket
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 19. 07:23
Már lejárt a határidő, de több megyében is várják a jelentkezőket. 
Karrier Soros György 90 éves lett - elmondta, kik a belső és külső ellenségek
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 12. 10:07
Ma 90 éves Soros György - A Népszavában megjelent interjúban az EU belső és külső ellenségeiről és a polkorrektségről is beszélt.
Karrier Megkezdődött a nagy kísérlet – vigyázó szemetek erre a szegény német tartományra vessétek
Eidenpenz József | 2020. augusztus 6. 06:07
Miközben Németországban makacsul tartja magát a koronavírus, egyes tartományokban már ezen és a jövő héten újraindul a tanítás a diákok személyes jelenlétével. A kétségeknek és dilemmáknak azonban se szeri, se száma. Egyszerre készülnek a tanítás újraindítására és az iskolák esetleges újrazárására.
hírlevél