Vállalkozások
KKV Be vannak rezelve a vállalkozások attól, hogy a kormány újabb megszorító intézkedéseket hoz 
Privátbankár.hu | 2022. november 21. 06:34
Ez is kiderül a több mint 160 ezres vállalkozói felhasználó bázissal rendelkező Billingo online számlázó kutatásából. 
KKV Holnap lejár egy fontos határidő – több céget is érinthet 
Privátbankár.hu | 2022. január 30. 17:53
Ha az érintettek nem kapnak észbe, akkor könnyen bírság lehet a történet vége.
Karrier Kivándorlóink kérték – négy és fél millió forinttal több lehet a fizetésük 
Privátbankár.hu | 2018. július 23. 16:50
A fejlett társadalmak elöregedése azt eredményezheti, hogy nagyon nagy lesz a keletje a jól képzett munkaerőnek. Ez pedig azzal járhat, hogy a munkaadóknak sokkal többet kell ígérniük, nagyon megugorhatnak a fizetések. Németországban például fejenként 13 700 euróval. De jobban terjed majd a robotika is, például magyarországi gyárakban.
Makro / Külgazdaság Miért nem nyelték még le keresztbe ellenfelei a francia elnököt? 
Privátbankár.hu | 2018. május 7. 14:56
Egy éve választották meg a francia elnököt, aki már tavaly nyáron nekiugrott a komoly munkaerő-piaci reformoknak. Szinte naponta tüntetnek ellene, támadják innét is, onnét is. De mi lett az eddigi intézkedések hatása, és vajon tudja-e majd folytatni?
Vállalatok Most ezzel a módszerrel próbálkoznak nálunk az internetes csalók 
Privátbankár.hu | 2017. március 4. 10:42
Új, kisvállalkozásokat veszélyeztető internetes csalási módszerekre figyelmeztetett Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Magyar Nemzet szombati számában.
KKV Nem aludt ki a tisztítótűz, hullanak a magyar cégek 
Privátbankár.hu | 2016. január 10. 16:18
Az elmúlt néhány évben folyamatosan csökkent a cégek száma a magyar gazdaságban. A csökkenő trendnek nem tett jót sem az új cégek számának 16 százalékos visszaesése, sem a cégmegszűnések számának 20 százalék feletti emelkedése. Ezek a tényezők vezettek a működő társas vállalkozások számának újabb csökkenéséhez is. Miért nem akarnak a magyarok céget alapítani? Hoz-e változást az idei év?
KKV Menő mindent így hívni, de csak minden 300. cég igazi startup 
Privátbankár.hu | 2015. november 15. 20:30
Több tízezer gazdasági társaságot alapítanak évente Magyarországon a hazai vállalkozók, ám ezek csaknem negyven százaléka kérészéletűnek bizonyul, és csak minden huszadik produkál elfogadható eredményeket öt év alatt - derült ki egy elemzésből. Szűkebb értelemben minden háromszázadik vállalkozás tekinthető startupnak.
KKV Tűkön ülsz az új uniós pályázatok miatt? Ezekre figyelj, hogy ne bukd el! 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 16. 16:40
Várhatóan néhány héten belül megjelennek az első új, a mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztéseit segítő, európai uniós pályázatok. Azonban csak azok a vállalkozások jelentkezhetnek eséllyel a kiírásokra, amelyek időben képesek a pályázatokhoz szükséges önrész előteremtésére.
KKV Tudja kivel üzletel? Ezért legyen óvatos  
Privátbankár.hu | 2014. június 5. 12:35
A 600 ezer magyarországi vállalkozás közül minden harmadik kapcsolódik tönkrement, bedöntött vagy adósságot görgető más cégekhez.
KKV Mitől lesz értékes egy vállalat? 
Privátbankár.hu | 2014. május 14. 19:55
Nem árt például a közös gondolkozás a mindennapokban. A kutatás-fejlesztésen, az irányításon is sok múlik. A KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. második generációs tulajdonosa, Kürti Tamás az Egyesült Államokban (is) tanulmányozta, hogy milyen a jó family business. Videóinterjú
KKV Megjött a jókedv: rég voltak ennyire bizakodóak a magyar cégek  
Privátbankár.hu | 2014. április 28. 18:55
Egy felmérés szerint évek óra nem számítottak ilyen jó pénzügyi eredményekre a hazai kkv-k. Átlagosan 6,8 százalékos árbevétel és 4,1 százalékos eredménynövekedést várnak a következő egy évre. Ez 2010 óta a legjobb eredmény, ami már megközelíti a válság előtti várakozásokat. Pénzügyeik jövőbeni alakulásában a mikrovállalkozások a legoptimistábbak.
KKV Brutális év elé néz az építőipar 
Privátbankár.hu | 2014. február 27. 11:45
Idén rekordot dönthet a cégtörlések száma az építőiparban. Januárban 426 cég szűnt meg, ami lényegében megegyezik a tavalyi évkezdettel. Az év hátralevő részében újabb megszűnési hullám jöhet.
KKV Varga: hitelezzék a bankok a vállalkozásokat 
Privátbankár.hu | 2013. október 8. 10:55
A nemzetgazdasági miniszter szerint ehhez állami ösztönzők is kellenek. A MABISZ azt javasolta, kapjanak szja-kedvezményt az életbiztosítások.
KKV Katások, figyelem! A lét a tét 
Privátbankár.hu | 2013. június 26. 08:54
A katásoknak a hónap végéig érdemes befizetni az adót, mert egy bizonyos összeg felett már az adóhatóság hajtja be, ráadásul az adózói körből is kizárja a renitenseket.
KKV Káosz fenyeget? Teljes a sötétség az e-útdíj körül 
Privátbankár.hu | 2013. június 21. 13:47
A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság egyetért az e-útdíj elvével és bevezetésével, de a hamarosan induló rendszer a szakértők szerint még messze nincs kész a rajtra. Ha július 1-jén mégis elindítják, ők szóltak: káosz jöhet.
KKV Matolcsy: nem volt fanyalgás, verték az ajtót a pénzért 
Privátbankár.hu | 2013. május 31. 11:54
A magyar gazdaság növekedési fordulat előtt áll, így eljött az ideje, hogy a vállalkozások hitelből finanszírozzák beruházási tevékenységüket - mondta Matolcsy György jegybankelnök az MNB országos konzultációs sorozatának utolsó, siófoki állomásán pénteken.
KKV Figyelmeztetés a cégeknek: már csak órákig fizethetnek büntetlenül 
Privátbankár.hu | 2013. március 29. 13:16
Hivatalosan hétfőig lehetne befizetni a kötelező kamarai tagdíjat, az ünnep miatt azonban már csak ma lehet letudni büntetlenül. Jövő héttől már az adóhatóság kopogtathat, akkor viszont már büntetést is kell fizetni.
KKV Ha nem akar sok büntit fizetni, igyekezzen a kötelező cégmódosítással 
Privátbankár.hu | 2013. január 23. 08:57
Bár több százezer forintos a büntetés a csúszás miatt, a cégek többsége még nem adta be a kötelező cégmódosításokat. A határidő egy hét múlva jár le.
KKV Sok vállalkozó húzhatja csak ki az Uniót a gödörből 
Privátbankár.hu | 2013. január 9. 17:15
Az Európai Bizottság akcióterve szerint a gazdasági növekedés beindításához és a munkahelyteremtéshez több vállalkozóra van szükség.
KKV A Videoton lett idén a legjobb magyar üzleti márka 
Privátbankár.hu | 2012. december 12. 15:39
A Magyar Brands üzleti márkák toplistáján idén a Videoton lett a befutó a Superbrands bírálóinak döntése alapján.
Makro / Külgazdaság Szlovákiában a közszféra a legkorruptabb 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 19. 14:28
A minisztériumokban, a strukturális alapokból származó támogatásokat folyósító intézményekben és az államigazgatás központi szerveinél érzik leginkább a korrupciót a szlovák vállalkozók.
KKV Soha nem volt ilyen rossz a szlovák vállalkozók helyzete 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 3. 07:37
Tovább romlott a vállalkozói környezet indexe (IPP) Szlovákiában az év második negyedévében. A vállalkozók helyzetét leginkább a járulékterhek emelkedése rontotta, valamint közrejátszott a visszaesésben az adóterhek megemelkedése is.
Adó Hiába az Európai Bíróság ítélete, végigviszi a pereket a NAV 
Privátbankár.hu | 2012. június 22. 15:22
A jogerős magyar bírósági ítéletek ismeretében alakítja majd ki álláspontját a NAV a vitatott áfa-levonásokról. Annak ellenére, hogy az Európai Bíróság kimondta: az áfa-levonást az adóhatóság a számlakibocsátó által elkövetett szabálytalanságok miatt csak akkor tagadhatja meg, ha az adóalany tudta vagy tudnia kellett volna, hogy a levonási jogot megalapozó ügylettel adócsalásban vesz részt.
KKV Minden ötödik európai vállalat elhagyná Kínát - van jelentkező a helyükre 
Privátbankár.hu | 2012. május 29. 15:29
A Kínában tevékenykedő európai vállalatok huszonkét százaléka elhagyná az országot - derül ki az európai kereskedelmi kamara pekingi képviseletének kedden közzétett felmérésből. Annak ellenére, hogy a visszajelzések szerint Kínában piacra lépni nem csak játék és mese, továbbra is egyre több európai vállalat tervez beruházást az egyik legnagyobb feltörekvő gazdaságban.
KKV Komoly ritkítás folyik: sosem dőlt még be ennyi cég egy hónap alatt 
Privátbankár.hu | 2012. március 2. 12:03
Félreérthetetlenül átalakul a cégvilág a válság és a jogszabályi változások hatására. Ha a tendenciák nem változnak, 2012-ben akár 30 százalékot is meghaladó mértékben nőhet a felszámolások száma Magyarországon a múlt évhez képest. Lecsengett az év végi cégalapítási láz - tényleg csak a szigorítást akarták megelőzni a vállalkozók.
Adó Elkészült a NAV szégyenlistája: egyre több az adós 
Privátbankár.hu | 2012. január 28. 09:07
A NAV adatai szerint tovább emelkedett az adóhatóságnak tartósan tartozó magánszemélyek és egyéni vállalkozók száma a negyedik negyedévben, a tartósan adós cégek száma ugyanakkor érzékelhetően csökkent. Év végén 3581 magánszemély és közel 1800 vállalkozás tartozott tartósan, több mind 10 illetve 100 millió forinttal a NAV-nak.
Befektetési alapok Hit, remény, szeretet – vannak egyáltalán erkölcsös befektetések? 
Eidenpenz József | 2011. december 26. 10:54
Sok egyház írja le tagjainak, hogy mely befektetések egyeztethetők össze az adott hit elveivel, milyen eszközökbe szabad pénzüket elhelyeni, de világi alapon, etikai elvek alapján is születnek ajánlások, szerveződnek befektetési alapok. Mégis, hogy mely befektetés nevezhető etikusnak, és melyik nem, nagyon nehéz eldönteni – és ezért is dönti el szinte mindenki másképp.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG