4p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

KKV
Visszatér a magyar használtautó-piacra a csehországi AAA Auto, az értékesítés márciusban, a teljes körű üzletmenet áprilisban indul. A tőzsdei jelenlétről nem ejtenek szót, a cég tőzsdei bevezetése korábban nem volt sikertörténet.

Az AAA Auto öt év után visszatért a magyar használtautó piacra. Célja, hogy egyetlen helyszínen, 1000 megvásárolható járművel újra az ország legnagyobb használtautó-kereskedőjévé váljon – írja a társaság közleménye. Február elején megkezdi a gépkocsi-felvásárlást és megnyitja telefonos ügyfélszolgálatát. Az értékesítés márciusban, a pénzügyi szolgáltatásokat is magába foglaló teljes körű üzletmenet pedig áprilisban indul a fóti telephelyen.

A tőzsde nem volt diadalmenet

A cég visszatérését már 2012 elején is megpendítették a hazai sajtóban, de váratott magára. A tőzsdei jelenlétről a mostani közlemény egy szót sem szól, bizonyára nem büszkék rá, mert  a 2007 őszén két eurós (akkor 507 forintos) árfolyamon bevezetett értékpapírok csak mutatóban, az első napokban fordultak meg efelett az ár felett.

A nagy 2008-2009-es összeomlás 100 forint alá is belökte az árfolyamot, majd 275 forinton távozott 2013 március 28-án. A fő tulajdonos ugyanis 275,113 forintos áron tett ajánlatot, majd kivezette a papírokat Budapestről és Prágából is.

Ezer darabot szeretnének

„Markánsan meg akarjuk különböztetni magunkat versenytársainktól az általunk kínált autók életkora és a futott kilométerek szempontjából. A kínálatunkban általában fiatalabb és kevesebbet futott autók szerepelnek majd. 12 hónapon belül az ország legnagyobb használtautó-kereskedőjévé kívánunk válni. Szeretnénk, ha járműkészletünk száma Budapesten egyetlen helyszínen elérné akár az 1000 darabot – ez lesz a legfőbb versenyelőnyünk" írja a közlemény Karolína Topolová vezérigazgatóra hivatkozva.

Kilátóhely arra (Fotó: Wikimedia commons)

A fóti telephelyen a helyszínen a korábbi kereskedés majdnem öt évvel ezelőtt, a gazdasági válság kezdetén zárt be. Az összesen 25 000 négyzetméter alapterületű telephelyen több, mint 40 munkavállaló foglalkozik majd a vevőkkel és a kiállított járművekkel.

Négy hitelező közül lehet majd választani

Az AAA Auto az ügyfelek igényeire szabott szolgáltatásokat ígér. „Ez leginkább a készpénzes és az eladó által megjelölt helyszínen történő mobil autófelvásárlást foglalja magában. Ezek a szolgáltatások gyakoriak például Csehországban, de különlegességnek számítanak a magyar piacon" – írják. A magyarországi vevők is négy piacvezető finanszírozó partner ajánlatai közül választhatnak majd autóhitelt.  Balesetbiztosítást, kötelező felelősségbiztosítást , a járművek műszaki vagy elektromos meghibásodására fedezetet kínáló biztosítást is értékesítenek majd a londoni Lloyd´s-zal együttműködésben.

A Prágában működő telefonos ügyfélszolgálat a Magyarországról érdeklődők hívását huszonöt telefonos operátorral fogadja. Intenzív tévékampányt terveznek, mivel „a magyarok naponta több mint öt órát töltenek tévézéssel”.

Vissza a válság előttre

Az AAA-csoport 2013-ban 56 648 gépkocsit értékesített, ami 10,3 százalékos növekedésnek felel meg. Ez a válság előtti növekedési ütem visszatérését jelenti. A legtöbbet értékesített típus a Skoda volt, összesen több mint 11 000 eladott autóval. A vállalatcsoport leggyorsabban az orosz piacon növekedett, ahol az árbevétel éves szinten 17,4 százalékkal emelkedett. A vállalat 2011-ben nyitotta meg oroszországi autótelepét. Az  AAA AUTO csoportszinten 2014-ben további értékesítés-bővülést vár, előzetesen közel 62 ezer autó eladását tervezi.

"Haszonjárművek" (Fotó: Wikimedia Commons)

Volt olyan időszak 2006 és 2009 között, amikor a vállalat hét telephellyel is működött Magyarországon, majd a pénzügyi válság következtében és a helyi használtautó-piac összeomlása miatt kivonult. „Valójában mindig is azt terveztük, hogy újra piacra lépünk Magyarországon, ezért is tartottuk meg itt ingatlanjaink nagy részét... Korábbi munkavállalóink is visszatérnek hozzánk" – írták. A vállalat „további telephelyek megnyitását tervezi valószínűleg 2-3 év múlva, azt követően, hogy elemezte a helyi piacra való visszatérés sikerességét” – fejezik be.

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

KKV Hogyan lett kis garázscégből milliárdos vállalkozás?
Privátbankár.hu | 2023. december 19. 11:41
Állócsillagok és újhullámos trónkövetelők.
KKV Itt a Cégépítők társasjáték: most eldől, ki kaszál az üzleti évben!
Natív tartalom | 2023. december 4. 10:26
Piaci rést betöltő társasjáték jelent meg október 25-én: a Cégépítők társasjáték megszületéséről és játékmenetéről Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM tulajdonosával, a Cégépítők alapítójával beszélgettünk.
KKV Széchenyi Kártya Program: megduplázták a hitelkereteket
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 11:18
Sokkal nagyobb hitelkeretet kapnak a kkv-k a Széchenyi Kártya Program keretében. A kamat a futamidő végéig 5 százalék. 
KKV Kezdj újult erővel a nyári szabadság után!
Márkázott tartalom | 2023. június 27. 11:32
  Ha még most vagy csak a hosszabb lélegzetvételű nyaralás előtt, akkor minden bizonnyal minden munkával kapcsolatos témától a falnak mennél. Teljesen érthető módon érzed azt, hogy telítődtél, hiszen már javában az év második felében járunk, és a megfeszített munkatempóból még nem is igazán tudtál alább engedni.
KKV Vigye sikerre vállalkozását, alkalmazzon business mentort!
Natív tartalom | 2023. június 8. 10:01
A business mentor nem varázsló, ám mégis rendkívül fontos szerepet játszhat több, a hazai kkv-szektort rendkívüli mértékben érintő konfliktushelyzet kezelésében. Közreműködésével a vállalatok tulajdonosai és vezetői olyan külső támogatást kaphatnak, amely segíti őket a tudatosabb vállalatvezetésben és előmozdítja üzleti és személyes fejlődésüket. A Budapesti Gazdasági Egyetem rendhagyó szakirányú továbbképzéséről annak vezetőjével és egyik hallgatójával beszélgettünk.
KKV A K&H szerint az uniós pályázatok körüli zűrzavar nem ártott
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 14:14
Az uniós pályázatok körüli bizonytalanság csak kismértékben vetette vissza a cégek bizakodását, mintegy felük továbbra is reálisnak tartja, hogy ilyen forráshoz juthat - közölte a K&H magyarországi mikro, kis- és középvállalkozások (kkv) bizalmi indexe első negyedévi eredménye alapján.
KKV Megnyitják a pénzcsapot a magyar cégeknek: milliárdokat érő bejelentést tett egy bank
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 17:14
Jelentős beruházási hitelkeretről állapodott meg az UniCredit.
KKV Jó szakemberből gyenge vállalkozó lesz? – interjú
Natív tartalom | 2023. április 4. 12:02
Egerszegi Krisztián Jövőkép című könyvének megjelenése kapcsán készült interjúnk második részében beszélgetünk a vállalkozók 90 százalékáról, a magukat halálra hajszoló emberekről, és arról is, mit tanácsol a bölcs varázsló a gonosz sárkány legyőzéséhez.
KKV Jövőkép nélkül csak szenvedés lesz, nem sikercég – interjú
Natív tartalom | 2023. március 22. 10:07
Ami tíz évvel ezelőtt még működött a magyar cégek számára, az tíz év múlva egyáltalán nem lesz elegendő, avagy hamarosan megérkezik az üzleti regény arról, hogy miért kulcsfontosságú a hazai vállalkozók számára egy jól megformált jövőkép. Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével és a Cégépítők alapítójával beszélgettünk Jövőkép című könyve megjelenése előtt.
KKV Csak a bizonytalanság biztos a kisvállalkozásoknál
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:24
A kormány új hitelprogramról döntött a Baross Gábor újraiparosítási program keretében. Az elszálló kamatok mellett ez komoly segítséget jelenthet a kisvállalkozások számára, amelyek helyzete meglehetősen bizonytalan lett az utóbbi időben. Az ATV Start vendégeként Perlusz László, a VOSZ főtitkára és kollégánk, Király Béla beszélt a hazai vállalkozások helyzetéről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG