<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV
Nagyon eltérően látják a jövőt a hazai kkv-k.

A kkv-k várakozásait jelző K&H kkv bizalmi index enyhe, 2 pontos csökkenés után jelenleg -9 ponton áll. A hazai vállalkozások főként a beszállítói kapcsolatokban látnak javulást, míg a pénzügyi eredményeiket, illetve a közterhek változását illetően borúlátóbbak lettek.

A hazai kkv szektor várakozásait mutató K&H kkv bizalmi index enyhe csökkenést mutat, a harmadik negyedévben -7 pontról -9 pontra mérséklődött.

Hol javult és hol romlott a helyzet?

„Az index kismértékű változása mögött az áll, hogy jelenleg nem változott jelentősen a vállalkozások helyzetét leginkább meghatározó tényezők megítélése, csupán néhány területen történt figyelemre méltó elmozdulás. Javulást főképp a szállítói kapcsolatok terén látunk, míg erősebb csökkenés a közterhek és a vállalati pénzügyek várt változásánál figyelhető meg” – részletezte az eredményeket Kovács Viktor Zoltán, a K&H kkv marketing főosztály vezetője.

Forrás: K&H kkv bizalmi index

A beszállítói kapcsolatok javulása mögött az áll, hogy jelentősen megugrott a beszállítókkal való elégedettség: átlagosan beszállítóik 91 százalékával elégedettek tökéletesen a cégek. A kiemelkedően magas arány tehát azt mutatja, hogy 10-ből csupán egy beszállítóval szükséges javítani a kapcsolatokon.

Kisebb nyereség

Ezzel szemben pénzügyeik alakulásával kapcsolatban az elmúlt negyedévhez képest negatívan nyilatkoztak a megkérdezett cégek. „Szerencsére nem tapasztalható negatív trend a cégek árbevétel- és nyereségvárakozásait illetően, mivel inkább a korábbi kiugróan optimista vélemények korrigáltak vissza. Az azonban egyértelműen megfigyelhető tendencia, hogy a pénzügyi eredményeik terén egyre kevesebben számítanak nagyobb árbevételre, illetve nyereségre és inkább szerényebb növekedéssel terveznek a vállalkozások” - hangsúlyozta ki Kovács Viktor Zoltán.

Szétvált a kkv szektor

A kilátások enyhe romlása azonban korántsem egységes, ugyanis cégméret szerint jelentős eltérések mutatkoznak. „Általában jellemző a szektorra, hogy a nagyobb cégek optimistábbak, míg a legkisebb cégek várakozásai a legvisszafogottabbak. Ez a jellemző azonban most igencsak felerősödött: a harmadik negyedév során a mikrovállalkozások várakozásai erőteljesen negatív irányba mozdultak, míg a kisvállalkozások kilátásai gyakorlatilag szinten maradtak, a középvállalkozások várakozásai pedig kifejezetten javultak, és immár stabilan a pozitív tartományban van” - tájékoztatott Kovács Viktor Zoltán.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV A vállalatokat is elérte az infláció
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 10:19
Bár a nagyvállalatok jellemzően már beépítették áraikba a pénzromlás hatását, a cégek több mint felének okoz nehézséget a magas infláció. A K&H nagyvállalati növekedési index szerint a szektorok közül magasan a mezőgazdasági cégeknek jelenti a legnagyobb kihívást az áremelkedés.
KKV Sok cég fiókjából hiányzik ez a kulcsfontosságú dokumentum
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 07:55
Amellett, hogy a magyar cégek innovációs kedve minimum visszafogott, sok vállalatnak továbbra sincs a következő időszakban tervezett fejlesztéseket megalapozó írásos innovációs stratégiája - áll a K&H innovációs indexben.
KKV Új év, új élet - új céges bankszámla!
Gergely Péter | 2022. január 15. 18:15
Sokan újévi fogadalmakkal indították a 2022-es évet, melyben új célokat jelöltek ki, köztük pénzügyi célokat is. Vállalkozóként azonban nem gondolnak olyan lehetőségekre, melyek miatt esetleg végigbosszankodtuk az előző évet. Ilyen lehet egy rossz szerződés, egy felesleges biztosítás vagy egy jó drága céges bankszámla. Érdemes ezekhez is hozzányúlni. Igen, akár még a cég bankszámlájához is.
KKV Nagy dobás a Főtaxitól: elindult az új szolgáltatás
Privátbankár.hu | 2022. január 10. 18:22
Belép a csomagszállítási piacra az egyik legnagyobb magyar taxicég.
KKV Ezentúl Orbán Viktor vejének friss szerzeményéhez kell utalni a kamarai hozzájárulásokat
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 14:26
Arról az 5 ezer forintról van szó, amelyet a vállalkozásoknak évente kell megfizetniük.
KKV Hogyan növekedhetnek sikeresen a cégek?
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 10:28
Egy vállalkozás indulásakor előnyt jelenthet, ha saját tőkéből indul és minden feladat egy kézben összpontosul, hiszen így a döntéshozatal is gyorsabb.
KKV Jócskán megdrágulhat a magyar cégek élete
Privátbankár.hu | 2021. december 29. 13:40
Átlagosan a költségeik 15 százalékos emelkedésére számítanak 2022-től a kis- és közepes vállalkozások - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.
KKV Nagy változások az adózásban: erre kell majd figyelni 2022-ben
Privátbankár.hu | 2021. december 29. 11:41
Eléri jövőre az 1500 milliárd forintot a magánszemélyeknek és vállalkozásoknak biztosított adócsökkentési intézkedések összege.
KKV 50 vállalkozás, 50 család, 50 történet
Privátbankár.hu | 2021. december 19. 14:01
Ismerje meg a feltörekvő magyar középvállalkozások sikerének titkait. A K&K Kis és Középvállalkozások magazinja és az Alinea Kiadó gondozásában megjelenő 50 vállalkozás, 50 család, 50 történet című könyv december 6-án került a piacra.
KKV Melyik az Orbán-rendszer legsikeresebb üzletága?
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 16:05
„Ahol ilyen mértékű dominanciája van egy politikai erőnek, ott mindenki abban érdekelt, hogy a kormányon lévőkkel jóban legyen” – állítja Török Gábor a Piac & Profit legfrissebb számában. A politológus arról is beszélt a lapnak adott interjúban, mi befolyásolja azt, hogy az üzleti élet szereplői melyik párthoz húznak. De nem csak pénzről és profitról szól a decemberi magazin, amely már kapható az újságárusoknál.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló