Kkv bizalmi index
Vállalat Enyhén javult a hazai kkv-k várakozása 
Privátbankár.hu | 2023. február 27. 13:40
A magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozások eredményvárakozása és beruházási szándéka éves időtávon némileg javult tavaly novemberben a negyedévvel korábbihoz képest, miközben az árbevétel-előrejelzésük stagnált a K&H kkv bizalmi index legutóbbi felmérése alapján.
KKV K&H-felmérés: az árfolyamingadozás a kkv-szektor harmadát hátráltatja 
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 12:13
A K&H mikro-, kis- és középvállalkozásokat körében végzett kutatása igazolja, az árfolyamok ingadozása, a szakemberhiány, az infláció és az anyaghiány nagyobb kihívást jelent, mint a koronavírus-járvány.
KKV Lassan elfogy a kkv-szektor optimizmusa 
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 09:42
Bizonytalannak látják a következő egy évet.
Karrier Kutyaszorítóban a magyar vállalatok: képtelenség munkaerőt találni?  
Privátbankár.hu | 2018. június 13. 12:49
Betanított munkásokra lenne nagy szükség, ráadásul az ő esetükben tapasztalható a legnagyobb mértékű fluktuációt is – állítják a Staff House Zrt. által megkérdezett HR-szakértők. Mindeközben a kkv szektor sincs jobb helyzetben, több mint 70 ezer betöltetlen állás van a szektorban a K&H szerint. Körbejártuk a magyar munkaügyi helyzetet.
KKV Kiöregednek a vezetők: ki viszi tovább a vállalatokat? 
Privátbankár.hu | 2018. március 27. 12:27
A hazai, feltörekvő középvállalatok mintegy 90 százaléka ugyan kedvezően ítéli meg a helyzetét, a legnagyobb kihívást azonban az ügyfélszerzés mellett a cégutódlás jelenti a KKV-k számára, derült ki a Deloitte Magyarország Versenyképességi Indikátor Jelentéséből. Emellett továbbra is fejtörést jelent a képzett munkaerő elérése is.
KKV Soha ennyi magyar cég nem készült még fizetésemelésre 
Privátbankár.hu | 2018. január 6. 17:15
Egy friss kutatásból kiderült: a hazai kkv-k többségének nem a tőke-, hanem a szakemberhiány okozza a legnagyobb gondot. A cégek háromnegyede szembesült már a munkaerőhiányra visszavezethető nehézséggel, így nem meglepő, hogy tavalyév elejéhez képest közel dupla annyi cég keres új dolgozókat. Iyen helyzetben a fizetésemelés sem maradhat el.
KKV Nyugtalanok a magyar vállalkozások 
Privátbankár.hu | 2017. július 5. 12:22
Kicsit csökkent a K&H szokásos bizalmi indexe.
KKV Valami elromlott: megtorpantak a hazai vállalkozások 
Privátbankár.hu | 2017. április 12. 11:40
Nem sok okuk van bizakodni, drágább hitelkamatokat és növekvő közterheket várnak a cégek.
KKV Kiderült: ezért akar majd idén mindenki vállalkozni Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2017. január 5. 11:06
Több mint tíz éve nem látott optimizmus uralkodik a fejekben, minden vállalkozó remek évet vár 2017-től.
KKV Nőtt a beruházási kedv - mutatjuk, mennyivel 
Privátbankár.hu | 2016. június 22. 10:51
A vállalatfejlesztés mellett piacszerzésre is készek többit fordítani a kis- és középvállalatok vezetői.
KKV Álom és a valóság: ebben az egyik leggyengébben teljesítünk 
Privátbankár.hu | 2016. június 12. 15:28
A vállalkozások negyede véli úgy, hogy egy éven belül lekörözi konkurenseit – derül ki egy friss kutatás adataiból. A Világgazdasági Fórum versenyképességi rangsorában azonban egyelőre a középmezőnybe tartozunk, míg az Európai Unióban mindössze a 24. legversenyképesebb ország vagyunk.
KKV Pocsék év lesz 2016? Nem valami fényesek a kilátások 
Privátbankár.hu | 2016. január 12. 10:19
Nem sok jóra számítanak a kis- és középvállalkozások, gyengén kezdte az évet a K&H szokásos mutatója.
KKV Ennyi volt a cafeteria? A cégeknek már nem kell 
Privátbankár.hu | 2015. november 13. 15:06
Egyre kevesebben számíthatnak cafeteriára, ugyanis a hazai kkv-k közel kétharmada nem tervezi béren kívüli juttatással támogatni dolgozóit a következő egy évben. A legnépszerűbb juttatási forma továbbra is az étkezési hozzájárulás, amelyet a munkába járás költségtérítése és a SZÉP Kártya követ.
KKV Rossz a hangulat a magyar cégvilágban - mikor jön a javulás?  
Privátbankár.hu | 2015. október 1. 11:55
Nagyon eltérően látják a jövőt a hazai kkv-k.
KKV Itt is szívesebben kockáztatnak, ha nincs kés a torkukon 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 30. 15:01
Az év elején elért mélypontot követően megugrott a hazai vállalkozások beruházási hajlandósága, jelenleg a cégek fele tervez valamilyen fejlesztést. A célokat tekintve az index történetében először a gépek, berendezések korszerűsítése áll az élen, megelőzve az informatikai beruházásokat – derül ki a K&H kkv bizalmi index legutóbbi adataiból.
Vállalatok A mikrocégek mernek nagyot álmodni 
Privátbankár.hu | 2015. július 22. 10:48
A mikrocégekre "jótékonyan" hat a meleg: elképesztő forgalom- és profitnövekedést vizionálnak.
KKV Végre szebben látják a jövőt a cégek - miben bíznak? 
Privátbankár.hu | 2015. július 2. 12:30
Az év eleji stagnálás után nagyot javult a cégek jövőbe vetett bizalma.
Vállalat Az égvilágon senki nem akar fejleszteni Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2015. június 26. 11:49
Az MNB jelzése után immár a K&H KKV-bizalmi indexe is azt mutatja: soha nem látott mélyponton van a vállalkozások beruházási kedve.
Adó Rengetegen bukhatják a cafeteriát az új törvények miatt 
Privátbankár.hu | 2015. március 3. 06:03
A hazai cégek mindössze 42 százaléka tervez béren kívüli juttatást adni dolgozóinak idén, miután változtak az adószabályok. A K&H kkv bizalmi index eredményei azt mutatják, hogy a kkv-k körében továbbra is az Erzsébet-utalvány, a közlekedési költségek megtérítése és a SZÉP-Kártya az abszolút kedvencek.
KKV Már semmiben nem reménykednek a hazai cégek? 
Privátbankár.hu | 2015. január 29. 17:03
A tavalyi szerény növekedés után ismét romlott a kkv-k hangulata. A bizalom romlása minden ágazatban megfigyelhető, de a legnagyobb visszaesés a kereskedelmi cégekre és a középvállalkozásokra jellemző. Milyen tényezők kellenének ahhoz, hogy a vállalkozások öt év után idén ismét optimistán nézzenek a jövőbe?
KKV Adócsökkentésre számítanak a vezetők, de akkor miért pesszimisták? 
Privátbankár.hu | 2014. október 9. 18:05
Az elmúlt egy év folyamatos növekedése után a harmadik negyedévben nem javult tovább a vállalkozások bizalma, a hazai vállalkozások következő egy évre vonatkozó várakozásait mutató K&H kkv bizalmi index -10 ponton stagnál. A vállalkozások nem számítanak adóemelésre, sőt van olyan terület, ahol még adócsökkentést is el tudnak képzelni.
KKV Így látják a jövőt a magyar főnöki fotelből 
Privátbankár.hu | 2014. július 28. 11:47
A hazai vállalkozások következő egy évre vonatkozó pénzügyi várakozásai visszafogottabbak lettek az év elejéhez képest, átlagosan 6,3 százalékos árbevétel és 3,8 százalékos eredménynövekedést valószínűsítenek. Azonban a csökkenés ellenére ezek az értékek még mindig meghaladják az elmúlt pár évre jellemző pénzügyi várakozásokat – derül ki K&H kkv bizalmi index kutatás legfrissebb adataiból.
KKV Adóemelés jön - erre számítanak a magyar cégek 
Privátbankár.hu | 2014. április 10. 18:08
Minden harmadik cég arra számít, hogy több adót kell majd fizetnie. Ennek ellenére nagyobb árbevételt és profitot várnak az elkövetkező években a kis- és közepes vállalkozások. Egyedül az uniós pályázatoknál borúlátóak, nem ok nélkül. A K&H készítette el a kkv-k bizalmi indexét az első hónapban.
KKV Nem bíznak a nyereségben a magyar vállalatok 
Privátbankár.hu | 2014. február 5. 13:57
Az árbevételüket tekintve is visszafogott növekedésre számítanak. A kis- és középvállalkozások látják különösen borúsan a jövőt.
KKV Másként, mint gondolnánk, de a cégek bíznak a kormányban 
Privátbankár.hu | 2014. január 15. 16:30
Az előző negyedévi megingás után újra optimistábbak a hazai vállalkozások. A hazai kkv-k következő egy évre vonatkozó várakozásait jelző K&H kkv bizalmi index az elmúlt évek legjobbika. A pozitív tendencia minden ágazatban megfigyelhető, azonban jelentősebb bizalomnövekedés az agrárcégeknél tapasztalható.
KKV Így látják a cégek Matolcsy programját 
Privátbankár.hu | 2013. november 11. 11:58
A Növekedési Hitelprogram első szakaszában a vállalkozások több mint kétharmada hallott a kedvezményes hitellehetőségről, többségük azonban akkor nem élt, vagy nem tudott élni a lehetőséggel. A vállalkozások úgy látják, inkább a nagyobb cégek tudtak részt venni a programban. Máskülönben a szektor beruházásainak növekedéséhez fontosabbnak gondolják a kedvező piaci lehetőségeket és gazdasági kilátásokat, mintsem a kedvezményes forrás biztosítását – derül ki K&H kkv bizalmi index kutatás legfrissebb adataiból.
KKV Egy kicsit pesszimisták lettek a hazai válallatok 
Privátbankár.hu | 2013. október 15. 10:00
Az előző negyedévi ugrásszerű javulás után most ismét pesszimistább hangulatba kerültek a vállalkozások.
KKV Nem várnak növekedési fordulatot a magyar cégvezetők 
Privátbankár.hu | 2013. október 2. 09:41
A gazdasági növekedésbe vetett bizalom tovább csökkent a hazai cégvezetők körében.
KKV Ez már trend: egyre javul a beruházási kedv 
Privátbankár.hu | 2013. július 30. 11:04
A kkv cégvezetők megkérdezésével végzett K&H kkv bizalmi index kutatás adatai szerint a vállalkozások beruházási szándéka egyértelműen túljutott a mélyponton, ugyanis egy éve töretlenül növekszik folyamatosan. Jelenleg a vállalkozások 59%-a tervez fejlesztést. A beruházási célok közül továbbra is az informatikai fejlesztések állnak az élen.
KKV Optimisták a választási év előtt a hazai cégvezetők  
Privátbankár.hu | 2013. július 22. 11:45
A hazai kkv-vezetők következő egy évre vonatkozó árbevétel- és eredményvárakozásai emelkedést mutatnak az előző negyedévhez képest. A vállalkozások közel 5%-os árbevétel, és több mint 3%-os eredménynövekedést valószínűsítenek. Ezzel az árbevétel várakozások a tavalyi évre jellemző stagnáló időszak után jelentősen emelkedtek, az eredményvárakozások pedig közel a duplájára növekedtek az előző negyedévhez képest. Az árbevétel jövőbeni alakulását tekintve a középvállalkozások, az eredményvárakozásokat illetően pedig a mikrovállalkozások a legoptimistábbak – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legfrissebb adataiból.
KKV Matolcsy olcsó hitele önmagában kevés lesz a cégeknek?  
Privátbankár.hu | 2013. május 7. 13:30
Kevesebb cég tervez csak azért beruházást vagy fejlesztést, mert kedvező hitelajánlatot kap. Egy hónap múlva viszont jön a szuper olcsó hitel a cégeknek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG